ATSO BAŞKAN ADAYI ALİ KAVAK ALTINÖZÜNÜ FETHETTİ « Hatay Yeni Haber Gazetesi

19 Nisan 2024 - 22:43

ATSO BAŞKAN ADAYI ALİ KAVAK ALTINÖZÜNÜ FETHETTİ

reklam
ATSO BAŞKAN ADAYI ALİ KAVAK ALTINÖZÜNÜ FETHETTİ
Son Güncelleme :

22 Mart 2018 - 11:32

4.692 views

ATSO BAŞKAN ADAYI ALİ KAVAK ALTINÖZÜNÜ FETHETTİ

(ATSO) Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Ali Kavak, ekibiyle birlikte Altınözü ilçesinde, neden aday olduğunu ve projelerini anlattı. Birlik ve Beraberlik Hareketi olarak adaylığını açıklayan Kavak, hem Hatay hem de Altınözü için hayati öneme sahip Tarıma Dayalı Organize Sanayi Bölgesi’ni mutlaka kuracakları sözünü verdi.
Kavak, ekibinde bulunan işadamları Nihat MAZMAN, Teyfik DOĞAN, Kemal ARSLANOĞLU, Aydın TOKSÖZ, Adnan KORKMAZ, Sabit Karadeniz, Mehmet GENÇ, Jan BARAN, Murat HAYZARAN, Hikmet GÜZELMANSUR, Antakya Ziraat odası başkanı Abdülhay DENİZLİ’in de katıldığı toplantıda kendisine yönelik eleştirilere de cevap verdi. Altınözü’nün kendisi için ayrı bir önemi olduğunu hatırlatan Kavak, “1970 yılında Kıyıgören köyüne öğretmen olarak atandım. Ben ilk maaşımı buradan aldım, hepsi 5 liraydı.” dedi.

BÜYÜK ALTINÖZÜ BULUŞMASINDA ATSO BAŞKAN ADAYI ALİ KAVAK PROJELERİNDEN BAHSETTİ

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası isminin sadece Antakya’yı kapsıyor gibi görünse de Altınözü, Samandağ, Yayladağı, Defne ve Antakya’yı kapsadığını vurgulayan Kavak, “Burada yapılan hizmetlere karşılık Altınözü’nün gelişmesini ticaretle sanayi ile taçlandıracağız, burada yapılması gereken en önemli şey istihdam. Bunun için de ticaret ve sanayinin gelişmesi gerekir. Burada sizin faydalanacağınız en önemli alan sınır ticaretidir. Ortadoğu’daki kargaşa sona ersin ilk yapacağımız iş sınır ticaretini maksimum derecede hayata geçirmek olacak. Altınözü’nün potansiyeli var, özellikle ticaret ve hayvancılık çok önemli” dedi.

AMACIMIZ ALTINÖZLÜLERE BALIK TUTMAYI ÖĞRETMEKTİR

ATSO Başkan Adayı Ali Kavak: “Herkesin karnı doymalı, herkes iş bulabilmeli, herkes çocuğuna iş bulabilmeli. Ekonomik olarak toplumun refah düzeyi ne kadar yükselirse memlekette huzur olacak. Altınözü’ndeki ticaretten tarıma nakliyecilikten sanayiye tüm sektördeki sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde olacağız, onlara profesyonel insanlarla destek vereceğiz. Amacımız Altınözlülere balık tutmayı öğretmektir. Altınözü’nde maalesef sebze üretimi çok az. Hatay en fazla yaş sebze ihracatı yapan şehridir. Buna paralel maalesef burada yeterli üretim yok. İnşallah biz yönetime gelirsek ilk atacağımız adım burada organize tarım bölgelerinin kurulmasını sağlayacağız” dedi.

ALTINÖZÜ SAMANDAĞ VE YAYLADAĞI’NA ATSO’NUN TEMSİLCİLİĞİNİ AÇACAĞIZ

Altınözülü işadamlarının en küçük bir belge için bile Antakya’ya gitmek zorunda kalmasının utancını yaşadığını dile getiren Kavak şunları söyledi: “ Altınözülü iş adamının ticaret sicil belgesi alması için Antakya’ya gidip gelmesi utanç vericidir. Hangi devirde yaşıyoruz. Nisan ayında secimi kazanırsak birkaç gün içinde Altınözü’nde ATSO’nun temsilciliğini kuracağız. Aynı şekilde Yayladağı ve Samandağ’ında temsilcilik açacağız. ATSO’nün merkezde verdiği hizmetin aynısını bu temsilcilikler de verecek. Hiçbir ayrım yapmadan adil, kaliteli ve hızlı bir şekilde hizmet sunacağız. ATSO şeffaf olacak. Kapalı kapılar ardında iş yapılmayacak. Mecliste yönetimde alınan kararların tamamı kamuoyu ile paylaşılacak. Benim ATSO’dan bir menfaat beklentim yok. İhtiyacım da yok. Amacım memlekete hizmet etmek insanlara yardımcı olmak. Ben bir dönem başkanlık yapacağım, burayı kurumsal bir kimliğe dönüştüreceğim, halkı ayağına getiren değil halkın ayağına giden bir ticaret ve sanayi odasını kuracağız.

SORUNLARIMIZI UZMANLAR VE VATANDAŞLAR İLE HEP BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ

Hatay’da ATSO’nun teknolojiyi en iyi şekilde kullanarak diğer kurumları örnek olması gerektiğini vurgulayan Ali Kavak, “Teknolojiyi en iyi şekilde kullanacağız. e-oda teknolojini getireceğiz. Başka odalar buna 10-15 yıl önce geçti. Teknolojik gelişmelere ATSO öncülük etmesi gerekirken maalesef bu konuda en son sırada geliyor. Sorunlarımızı uzmanlarla birlikte çalışıp vatandaşı da işin içine katarak çözeceğiz” dedi.

ALİ KAVAK ELEŞTİRİLERDEN ÇOK PROJELERİMİ ANLATACAĞIM

Seçim sürecinde birilerini eleştirmekten çok projelerini ve yapacaklarını anlatmayı tercih ettiğini aktaran Ali Kavak, “Ancak bana çok sataşıyorlar. Aslı astarı olmayan şeyler söylüyorlar. Ben sadece savunmada kalıyorum. Mevcut başkan Hikmet Çinçin bir toplantısında ‘Ali Kavak Hatay’a ne yapmış diyor. Bunu Hikmet Çinçin’in söylememesi gerekir. 3 bin, 5 bin, 10 bin kişiye istihdam sağlayan biri bunu söylese tamam derim. Bunu bana sorma Kumlu halkına, Reyhanlı Halkına, Antakyalılara, Kırıkhanlılara, bütün köylerimize sor. Benim yanımda çalışan insanların kimliği inancı beni ilgilendirmiyor beni ilgilendiren insan olması. İhracatçılar birliğinin kasasından 500 bin lira okul yapımı için harcamışım bunun için beni eleştiriyorlar. Eleştiriye bak. Niye okul yaptırdın. Bu ülkenin gelişmesi için eğitim şart. Bunu bilmiyorlar” dedi.

 

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.