Ateş: Medikal son… « Hatay Yeni Haber Gazetesi

29 Nisan 2024 - 00:17

Ateş: Medikal son…

Hatay Medikalciler Derneği Başkanı Hasan Ateş, medikalcilerin sorunlarının çözüm beklediğini belirterek her sorumluluğu yerine getiren medikalcilerin aynı sorumluluğu yetkililerden beklediğini belirtti.

reklam
Ateş: Medikal son…
Son Güncelleme :

24 Haziran 2022 - 9:45

267 views

Ateş: Medikal son…

Hatay Medikalciler Derneği Başkanı Hasan Ateş, medikalcilerin sorunlarının çözüm beklediğini belirterek her sorumluluğu yerine getiren medikalcilerin aynı sorumluluğu yetkililerden beklediğini belirtti.

Ateş, sektörün sorunlarıyla ilgili yaptığı açıklamada; “Tıbbi cihaz satış merkezleri gerek ihaleciler, gerek sarfçılar, gerek imalatçılar, yıllardır her koşulda kesintisiz hizmet vermektedir. Sadece kazanç gözeterek değil gönüllülük esasıyla da birçok meslektaşımız işini saygıyla yapmaktadır. SGK ile yollarımız kesiştiğinde dediler ki sözleşme yapacaksın tamam dedik. Dediler ki satış elemanı, sorumlu müdür tamam dedik. Soyunma odası giyinme kabini dediler tamam dedik. Sisteme evrak yükle tamam dedik. Olmadı taratıp yükleyin tamam dedik. Biz tamam dedikçe yok olmanın eşiğine geldik. Madem internette, eczanede, markette, koçtaş’ta, üç harflilerde satılacaktı bizimle dalga mı geçtiniz. Özellikle internet satışı yasak iken bu Sosyal Güvenlik Kurumunda madde ile belirtilmiş iken satılıyorsa. Ve buna rağmen bunlar değil en çok denetlenen en çok tehdit edilen yine medikalciler oluyorsa bu konuda art niyet aramamam imkânsız kalıyor. Gelelim sosyal güvenlik kurumunun 01.06.2022 tarihinde bir gecede verdiği karara. Bu karar doğrudan veya dolaylı olarak birçok insanı işsiz bırakacak noktaya getirdi ve birçok noktada ise işten çıkarmalar başlayacaktır. Hasta bezi medikalcinin ana kalemlerinden biri olmuştur. Siz şimdi hastaya ödeme yaparak sorunu çözme yoluna gitmiş bulunsanız da sorun bundan sonra başlayacaktır.

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

VATANDAŞA KAPIYA KADAR HİZMET VERDİK

Bu arada bize 3 ayda ödenen para hastaya her ayın 1 inde buda manidar olmuş. Hastalar bizzat ödenecek paranın takibi yapılamayacak ve devlet kesinlikle zarara uğramış olacaktır. ÜTS alma verme bildirim yükünü neden çekelim biz o zaman neden sözleşme yapalım? Neden satış elemanı bulunduralım? Mesul müdür ne iş yapacak bizde o zaman? Siz o zaman açıkça söyleyin bize bizde kapatıp başka işlere bakalım. Hasta başında kurulan cihazların, korselerin, dizliklerin, yara bakım ürünlerinin, lenf ödem ve fizik tedavi ürünlerini de alın bizden üç harfli marketler versin. Evden çıkamayan yaşlı teyzeme hiperextansiyon korse taksınlar. İnanın bu karar sadece bizi değil hastaları da kesinlikle mağdur edecektir. Adalet bunun neresinde? Almadan vermek Allah’a mahsustur. Kendinden fedakarlık verip ödün veren hep biz olduk. Sağlık sektöründe 6500 çeşit malzemeyi tedarik eden üreten stok yapan geliştiren ve iddia ediyorum sektörde lider olması gereken mesleğim ne yazık ki yok edilmenin eşiğini getirilmiştir. Pandemide tedarik zincirinin başı olduk haberlerde eczaneler kahraman ilan edildi. Allah için hastaları kapıdan içeriye almadılar biz evlerine odalarına ameliyathanede her yerdeydik. Eğilip ayağına bilekliğini takan biziz. Evden çıkmasınlar diye kapısına hizmet veren bizdik. Ve medikal son. Hak etmediğimiz yerlere getirdiniz bari arkamızdan itmeseydiniz” ifadelerini kullandı.

 

Reklam

Reklam

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.