Ataya saygı duruşunda bulundular « Hatay Yeni Haber Gazetesi

19 Mayıs 2024 - 14:45

Ataya saygı duruşunda bulundular

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla CHP, ADD Hatay, Eğitim İş heyetleri, Atatürk Anıtına çelenk sundu.

reklam
Ataya saygı duruşunda bulundular
Son Güncelleme :

29 Ekim 2022 - 22:04

350 views

Ataya saygı duruşunda bulundular

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla CHP, ADD Hatay, Eğitim İş heyetleri, Atatürk Anıtına çelenk sundu.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı CHP Hatay İl Başkanı Dr. Hasan Ramiz Parlar yaptı.


Başkan Parlar konuşmasında; “Bugün Cumhuriyetimizin, ilan edilişinin 99. yılını büyük bir heyecanla kutlarken yeniden hatırlıyoruz ki;


Emperyalizmin işgal ettiği bir ülkede Kurtuluş Savaşı vererek Özgürlüğünü ve Bağımsızlığını kazananTürk Halkı, Cumhuriyet’in 29 Ekim 1923’te kuruluşu ile;


Demokratik Laik Sosyal bir Hukuk Devletine,
Kadınıyla, erkeğiyle , genciyle yaşlısıyla Yurttaş kimliğine,


Çağdaş ve modern bir yaşama biçimine ulaştı.
Cumhuriyeti kuranlar,
Toplu Eğitim Seferberliği ile cehalete karşı,


Toplu Kalkınma Hamlesi ile yoksulluğa karşı savaştılar. Cumhuriyetimiz, insanlık ve devletler tarihinin bugüne kadar tanıdığı en büyük devlet adamlarindan, Mustafa Kemal Atatürk ’ün Ulusumuza armağanıdır.

Egemenliğin kaynağını ulusa veren, kadın-erkek eşitliğinde insanlarımıza çağ atlatan, aklın ve bilimin öncülüğünde laikliği yerleştiren, saray saltanatını yıkan cumhuriyetimiz, bugün de yeni saray saltanatı heveslilerine fırsat vermeyecektir.

Türkiye Cumhuriyeti laik ve demokratik anlayıştan taviz vermeden, çağdaş uygarlık yolunda Atatürk’ün mirası olan bilimsel ve akılcı yoldan ayrılmadan var olmaya devam edecektir.

Bizlere düşen görev Cumhuriyetimize sahip çıkmak ve değerlerini korumaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin 99. Kuruluş yıldönümünü kutluyor, Büyük önder Atatürk’ü ve canlarını bu uğurda feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla aniyorum, saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.


Program çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

REKLAM

REKLAM

REKLAM

Reklam

Reklam

 

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.