Aşık: Hassa sahipsiz değil « Hatay Yeni Haber Gazetesi

14 Mayıs 2024 - 04:40

Aşık: Hassa sahipsiz değil

Demokrasi ve Atılım Partisi Hassa İlçe Başkanı Zekeriya Aşık, Hassa’da yağan karın ardından mağdur durumda çok sayıda vatandaşın olduğunu belirtti ve Hassa’nın sahipsiz olmadığını ifade etti.

reklam
Aşık: Hassa sahipsiz değil
Son Güncelleme :

21 Ocak 2022 - 11:46

356 views

Aşık: Hassa sahipsiz değil

Demokrasi ve Atılım Partisi Hassa İlçe Başkanı Zekeriya Aşık, Hassa’da yağan karın ardından mağdur durumda çok sayıda vatandaşın olduğunu belirtti ve Hassa’nın sahipsiz olmadığını ifade etti.

Yardım bekleyen vatandaşların sahipsiz bırakıldığını kaydeden Aşık, yaptığı açıklamada; “Sorsanız herkes kahraman. Evet, buyurun efsane kahraman Başkanlar, Vekiller önden buyurun Şimdi yapın şovunuzu Bu halk sizi sözde değil özde efsane etsin, ilgililere Duyurulur. Buyurun önden-Yıkılan ev ve ahır çatıları, Telef olan büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar, Yıkılan ağaçlar nedeniyle hasar gören araçlar, İlçemiz genelindeki zarar gören zeytin ve meyve bahçeleri, Kırılan, kopan, devrilen elektrik direkleri tellerden zarar gören, yanan bozulan beyaz eşyalar, yıkılan duvar. Bu kadar sorun sıkıntıyı görüp de hala neden afet bölgesi ilan edilmez ki Hassa. Ve böylelikle devletin her kurumu bu sıkıntıyı kökten çözüm bulmak için çabalamaz… Bölgemiz Afet bölgesi ilan edilmelidir, insanların maddi ve manevi sıkıntıları çözülmelidir. Devlet olmak bunu gerektirir, sanki Kaf dağının eteğinde bir mezramı Köy mü bu Hassa’daki problemler sorunlar neden bu kadar geç çözüme kavuşur anlamış değilim, Sahip(siz) sanmayın HASSA ‘yı.

reklam

GEÇMİŞ OLSUN HASSA

Karın yağışına üzülmedik, bereket yağıyor şükür diye sevindik. Ama belediyemiz meteorolojinin gün öncesinden uyarısını dikkate almasın, her türlü olumsuzluğa hazır olmasın, kapanan mahalle(eski konumu köy) ve ilçe merkezini yollarını tuzlama yapmasın demedik. Ne ve nasıl yapılmasıyla ilgili çözüm önerilerimizi sunduk ve sakın bunu muhalefet kastıyla söylediğimizi düşünmeyin bu memleket hepimizin ve halkımızın sıkıntılarını birlikte çözelim dedik. Elektrik, su bunlarla beraber hayvanları, mahsulleri, gıda ve yakıt ihtiyaçları birçok vatandaşlarımız mağdur oldu, en temel ihtiyaç Ama nafile. Bu hususta bir vatandaş” seçim zamanı belediye araçları ile kapı kapı dolaşanların hiç birini göremiyoruz” diye belirtmiş. Haksız mı? Elbette haklı. Çünkü sadece şov maksatlı hareket ettiklerine bizde şahit oluyoruz. Hassa’daki yoğun kar yağışı sonrasında kurumlara karne verelim. Yolları açık tutması gerekenler? -G. Antep-Hatay yolu; Karayolları, genişliği 10 metre ve yukarısı ile tüm köy yolları; Hatay Büyükşehir Belediyesi. 10 metrenin altındaki yollar; Hassa Belediyesi)Kurtarma; AFAD ve HBB itfaiyesi, Enerjisa Sağlık- ilkyardım- Güvenlik; Jandarma ve Polis, Kriz Masası Kaymakamlık Umalım ki her kurum kuruluş bu 1 günlük kar krizinden payına düşeni alır, bir daha benzer mağduriyetler yaşanmaz. Bu kadar sorun sıkıntıyı görüp de hala neden afet bölgesi ilan edilmez ki. Ve böylelikle devletin her kurumu bu sıkıntıyı kökten çözüm bulmak için çabalamaz. Bölgemiz Afet bölgesi ilan edilmelidir, insanların maddi ve manevi sıkıntıları çözülmelidir. Devlet olmak milletvekili, Başkan olmak aslı görevleri bunu gerektirir, sanki Kaf dağının eteğinde bir ucube yer mi Köy mü bu Hassada problem neden bu kadar geç çözüme kavuşur. Geçmiş olsun Hassa” ifadelerini kullandı.

reklam

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.