ARSUZ’DA ”KADIN DAYANIŞMA PLATFORMU” KURULDU « Hatay Yeni Haber Gazetesi

29 Nisan 2024 - 00:36

ARSUZ’DA ”KADIN DAYANIŞMA PLATFORMU” KURULDU

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Arsuz Belediyesi Karaağaç Ek Hizmet Binasında gerçekleştirilen ‘Kadın Dayanışma Platformu’ açılışına katıldı.

reklam
ARSUZ’DA ”KADIN DAYANIŞMA PLATFORMU” KURULDU
Son Güncelleme :

25 Kasım 2023 - 18:11

236 views

ARSUZ’DA ”KADIN DAYANIŞMA PLATFORMU” KURULDU
Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Arsuz Belediyesi Karaağaç Ek Hizmet Binasında gerçekleştirilen ‘Kadın Dayanışma Platformu’ açılışına katıldı.
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde kurulan en anlamlı platformundan biri olan ”KADIN DAYANIŞMA PLATFORMU” Arsuz Belediyesi, İGEV Kadın Kolları, Kent Konseyi Kadın Meclisi, Arsuz Kadın Girişimi Üretimi ve İşletme Kooperatifi  ve Arsuz Gönüllüleri iş birliği ile Karaağaç Ek Hizmet Binasında açılışı gerçekleşti.


Açılışına; CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek, Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri ve kadınlar eşlik etti.
Şiddet kelimesinin sözlükten bile kaldırılması gerektiğini belirten Başkan Asaf Güven, “Tüm mücadelemiz şiddetin, ortadan kaldırılması. Hatta daha da ileri gidersek ideal ve hayal edecek olursak, şiddet kelimesini sözlükten kaldıralım. Kadına şiddet ayrıca üstünde durulması gereken bir durum. Ama dayanışma ve birlik içerisinde eminim ki olumlu kazanımlar olacaktır.


Burada, kadınların kurmuş olduğu STK’ların bir araya gelerek bu platformu kurmaları demek aslında bu birlikteliğin ve dayanışmanın güçlenmesi anlamına gelir. Biz belediye olarak elimizden ne geliyorsa yaparız. Bundan sonra kadınlarla, çocuklarla veya Arsuz ile ilgili konularda bir araya gelerek birlikte karar alıp uygulamaya çalışacağız,” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Patisi Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, “Sayın Başkanım ve
Behice Hocama; Kadına, 5 yıllık süreçte kooperatifçiliğe ve el emeğine olan desteğini
vurgulamadan geçmek olmaz. Kadınların bir arada durması ve dayanışması bizi birbirimize bağlayan en temel unsurlardan biridir. Bu mücadeleler küçük olabilir ama tüm toplum ve şehirlerde olduğu zaman bir çarpan etkisi yaratır. Doğal olarak biz birbirimizi asla bırakmamalıyız. Çünkü kadınlar hem evde hem sokakta hem de iş yerinde her alanda şiddet görüyor. Fiziksel olmasa bile mobing uygulanıyor. Asasında tüm canlılar bu şiddete maruz kalabiliyor. Bizim yapmamız gereken şey birlik içerisinde ve dayanışma içerisinde  olmaktır,”dedi.
Kadınsız bir toplum düşünülemeyeceğini ifade eden Arsuz Kent Konseyi Başkanı Prof.
Dr. İskender Sayek, Şiddet kelimesinin de kadına şiddet cümlesinden kaldırılması gerektiğini söyledi. Kadın Meclisinin de bu platformun içerisinde olmasının kendisini mutlu ettiğini vurgulayarak bundan sonra kadını toplum içinde daha güçlü kılacak bir mekanizmayı sağlamak gerekir dedi.
Kadına şiddetin sonunun sadece dilek dileyerek olmayacağını belirten Arsuz Gönüllüleri Derneği Başkanı Bahice Güven, şiddetin çok kapsamlı olduğunu, aile kültüründen geldiğini vurguladı. Çok büyük bir sorun olduğunu, bunun gibi sorunların eğitimden başlayıp, hukuk sistemine kadar gittiğini belirtti. Kadına yönelik şiddetin en aza indirilmesinin platformlar kurularak, dayanışma içerisinde gerçekleşebileceğini söyledi.
Arsuz Belediyesi Meclis Üyesi Sadet Berkyürek, Kadına yönelik şiddetin her zaman var olduğunu ifade ederek, İstanbul sözleşmesinin tek bir kişinin isteği doğrultusunda iptal edilmesinin kabul edilir bir durum olmadığını ifade etti. Kadına yönelik şiddetin her dönemde var olduğunu ama giderek arttığı gerçeğiyle yüz yüze olduğunu belirterek, şiddete karşı
devletin elindeki yatırımları, olanakları sonuna kadar kullanılması talebinde bulundu.
Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sema Aybar Sağlıkla, kadına karşı şiddet ile
mücadele alanında tam ve eşgüdümlü etkili iş birliği içeren politikaların hayata geçirilmesini, İstanbul sözleşmesinin İptal edilmesi ile birlikte her türlü kadın ve aile içi şiddetin önüne geçecek suçları cezalandırılamayacağını, mağdurları koruyamayacak bir hal aldığını belirtti.
Kadınlara yönelik şiddetin kanayan yara olduğunu söyleyen İskenderun Güney Eğitim Vakfı Kadın Kolları Başkanı Zehra Reyhani, Her geçen gün artan kadın cinayetlerini kadınların bir yandan endişelendirirken bir yandan da birleştirdiğini, ne olursa olsun yeryüzünde hiçbir canlının şiddeti hak etmediğini, kadınlara herkesin gerekli sevgi ve saygıyı göstermelerini, Kadına karşı şiddetin son bulması gerektiğini vurgulayarak, Bu anlamlı günde bu projenin gerçekleşmesinde desteklerini esirgemeyen Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven ve tüm emekçilere teşekkür etti.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.