Anne sütünün önemi vurgulandı « Hatay Yeni Haber Gazetesi

23 Nisan 2024 - 22:00

Anne sütünün önemi vurgulandı

Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Dünya Emzirme Haftası dolayısıyla stant kuruldu.

reklam
Anne sütünün önemi vurgulandı
Son Güncelleme :

06 Ekim 2022 - 20:38

150 views

Anne sütünün önemi vurgulandı

Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Dünya Emzirme Haftası dolayısıyla stant kuruldu.
Hastanenin başhekim vekili Sıtkı Sönmez’in de katıldığı etkinlikte vatandaşlara anne sütünün önemi hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.


Program ile ilgili yapılan açıklamada; “Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve UNICEF Katkılarıyla 1-7 Ekim tarihleri tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de “Dünya Emzirme Haftası” olarak kabul edilmekte ve çeşitli faaliyetler düzenlenmektedir.

Reklam

Bu kapsamda Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Eğitim Birimi tarafından emzirmenin ve anne sütünün önemine dikkat çekmek amacıyla hastanemizde etkinlik standı kurulmuş olup, hastanemize gelen ziyaretçilerimize bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirilmiştir. Standımızı ziyaret eden Başhekimimiz Dr. Sıtkı SÖNMEZ ve beraberindeki idarecilerimiz de bu anlamlı etkinliğe destek vererek anne sütünün önemine dikkat çekmişlerdir.

Reklam

Anne sütü, annenin kendi bebeği için özeldir, yenidoğan bebeğin sindirim sistemine ve böbreklerine uygun yoğunlukta, içerikte ve protein oranındadır. Bebek için gerekli vitamin ve mineralleri de içerir. Anne sütü bebeğin gelişim ve büyümesine oldukça fazla katkı sağlar. Bebeğin beslenmesi, ilerleyen yaşlarda zihinsel, sosyal ve psikolojik gelişimini de doğrudan etkiler. Bebekte güven duygusu oluşur ve anneye karşı olumlu bağlanma gelişir. Anne ve bebek arasındaki ilişkiyi güçlendirir” denildi.

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.