Altınözü’nde festivale coşkulu açılış « Hatay Yeni Haber Gazetesi

25 Nisan 2024 - 13:03

Altınözü’nde festivale coşkulu açılış

5.’cisi düzenlenen Altınözü Zeytin, Zeytinyağı ve Gastronomi Festivali, yoğun katılımla gerçekleştirildi.

reklam
Altınözü’nde festivale coşkulu açılış
Son Güncelleme :

23 Ekim 2021 - 18:04

471 views

Altınözü’nde festivale coşkulu açılış

5.’cisi düzenlenen Altınözü Zeytin, Zeytinyağı ve Gastronomi Festivali, yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Festival sabah saatlerin Altınözü Atatürk Meydanı’ndan hasat alanına doğru gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile başladı.

Daha sonra ilçeye bağlı Çetenli Mahallesi’nde sezonun ilk zeytin hasadı gerçekleştirildi. Hasadın ardından protokol üyeleri tarafından zeytin ağacı dikildi. Festival açılış konuşmaları 15 Temmuz Milli İrade Parkı Festival Alanı’nda gerçekleştirildi. Halk oyunları gösterisi ile başlayan program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

 

SARI: AMACIMIZ ZEYTİNİMİZİ DÜNYAYA TANITMAK
Festivalin açılış konuşmasını gerçekleştiren Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, “Bu yıl beşincisini düzenlediğimiz festivale gastronomiyi de ekledik. Zeytinyağının olmadığı yemek yok. Zeytin ve zeytinyağı ne kadar değerliyse Altınözü olarak yemeklerimiz de o kadar değerli. İlçemizde 7 milyon zeytin ağacımız var. Amacımız Altınözü zeytini ve zeytinyağını sadece Türkiye’ye değil tüm dünyaya tanıtmak” diye konuştu.

Festivalin açılış programına katılım gösteren Hatay Valisi Rahmi Doğan’a ve Hatay Milletvekillerine seslenen Başkan Sarı, ilk etabı tamamlanan Altınözü Antakya yolunun ikinci etabı için destek istedi. Konuşmasının sonunda festivalin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür eden Başkan Sarı, 5 sene boyunca Altınözü’ne beraber hizmet ettikleri önceki dönem Altınözü Kaymakamı, Gaziantep Vali Yardımcısı Bülent Uygur’a teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.

GÜMRÜKÇÜ: FESTİVAL İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN
Başkan Sarı’nın kürsüye gelen Altınözü Kaymakamı Cem Gümrükçü, zeytin ve zeytinyağının önemine vurgu yaptı. Kaymakam Gümrükçü, “Zeytin ve zeytinyağı ilçemizin en önemli ekonomik değeri. 2020 yılı verilerine göre ilçemizde yaklaşık 5 milyon adet zeytin ağacı bulunuyor. Bu Hatay’daki toplam zeytin ağacı sayısının yüzde 32’sini oluşturuyor. Hatay’da üretilen zeytinyağının yüzde 50’si Altınözü’nden çıkıyor. Altınözü ilçesi, aynı zamanda birçok zeytinin gen kaynağı. Amacımız zeytini ve zeytinyağını Türkiye’ye tanıtmak. Bu sene yüksek bir rekolte bekliyoruz. Festival ilçemize hayırlı olsun” sözlerini kullandı.
Kaymakam Gümrükçü’nün ardından sırasıyla Hatay Milletvekilleri Serkan Topal, İsmet Tokdemir, Abdulkadir Özel, Hüseyin Yayman, Hacı Bayram Türkoğlu ve Hüseyin Şanverdi birer selamla konuşması gerçekleştirdi.

ŞANVERDİ: ALTINÖZÜ ZEYTİNCİLİĞİN MERKEZİ OLACAK
Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi, gerçekleştirdiği konuşmada, “Zeytin kutsal bir ağaçtır. Tüm üreticilerimize teşekkür ediyorum. Bu sene var senesi. Tüm Altınözülülere bol kazançlar diliyorum” dedi. Altınözü’ne verdiği hizmetlerden ötürü Başkan Sarı’ya teşekkür eden Şanverdi, “Devlet ve hükümet olarak Altınözü’nün yanındayız. Hizmetlerinden ötürü belediye başkanımızı kutluyorum. Kısa bir süre içinde Zeytincilik Araştırma Enstitüsünü açacağız. Altınözü’nü zeytinciliğin merkezi yapacağız. Altınözü Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarımız sürüyor. Binlerce gence istihdam imkânı yaratacağız” şeklinde konuştu.

VALİ DOĞAN: ALTINÖZÜ HATAY’IN CAZİBE MERKEZİ OLDU
Hatay Valisi Rahmi Doğan, Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı’yı çalışmalarından ötürü tebrik etti. Altınözü’nde ciddi bir zeytin ve zeytinyağı üretimi olduğunu ifade eden Vali Doğan, son yıllarda Altınözü’nde gerçekleşen yatırımlardan bahsetmeyi de ihmal etmedi. Altınözü’nün Hatay’ın cazibe merkezi haline geldiğine dikkat çeken Vali Doğan, “Belediye başkanımızın çalışmalarını takdir etmeden geçemeyeceğim.

Altınözü’nü Hatay’ın bir cazibe merkezi haline getirdiler. Ben daha önce hafta sonları Altınözü’ne geldim. Gerçekten de Hatay’ın tüm ilçelerinden insanları buraya geliyor. Hem Altınözü’nün bir cazibe merkezi haline gelmesinde hem de bu güzel festivalde emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum” dedi.

TATAR: BİZİM YANIMIZ TÜRKİYE’NİN YANIDIR!
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 5. Altınözü Zeytin, Zeytinyağı ve Gastronomi Festivali’nin açılış programında önemli mesajlar verdi.

Siyasi hayatı boyunca Hatay’a hep çok yakın olduğunu ifade eden Tatar, “Hatay’da olmaktan çok mutluyum. Beni davet eden Altınözü Belediye Başkanımız Rıfat Sarı’ya vekillerimize ve valimize çok teşekkür ediyorum. Üreticilerimizi selamlıyorum. Zeytini andığımız bu özel günde, zeytinin bereketi, kutsallığı, güzelliği, barışıyla, barış ve huzur içerisinde, milli birlik dolayısıyla vatan, millet ve bayrak sevgisiyle geleceğe hep birlikte yürümenin mutluluğu ve gururu içerisindeyim” dedi.

Altınözü’nden Doğu Akdeniz mesajları veren Cumhurbaşkanı Tatar, “Kıbrıs’ta egemen olmamız, sizlerle muhabbetimizin devam etmesi, İskenderun’dan Ege adalarına kadar 2000 kilometrekarelik Doğu Akdeniz’deki iş birliğimizin daha ileri seviyeye taşınması hepimizin arzusudur. Bu bakımdan Hataylı kardeşlerimizle aramızdaki ekonomik, ticari ve siyasi anlamda iletişimimizin güçlenmesine çok önem veriyoruz. 1071’de, 1453’te, 1571’de verdiğimiz mücadeleyi bugün Doğu Akdeniz’de veriyoruz. Karşı taraf bizi Türkiye’den koparmak istiyor. Biz bu siyasete hayır diyoruz. Bizim yanımız Türkiye’nin yanıdır” diyerek bağımsız, egemen ve güçlü bir KKTC vurgusu yaptı.

Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle festivalin açılışı gerçekleştirildi. Açılış töreninin ardından protokol üyeleri stantları gezerek vatandaşlarla sohbet etti .Festival, ikinci günde konserler ve çeşitli etkinliklerle devam edecek.

Haber /Fotoğraf/ Video: Levent AŞKAR

REKLAM

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.