Alibekiroğlu yatırımcılara fırsatları anlattı « Hatay Yeni Haber Gazetesi

2 Mayıs 2024 - 00:37

Alibekiroğlu yatırımcılara fırsatları anlattı

DOĞAKA Genel Sekreteri Oğuz Alibekiroğlu, TOSYÖV’ü ziyaret ederek, işletmelere uygulanan kredi desteği hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

reklam
Alibekiroğlu yatırımcılara fırsatları anlattı
Son Güncelleme :

21 Aralık 2022 - 20:56

229 views

Alibekiroğlu yatırımcılara fırsatları anlattı

DOĞAKA Genel Sekreteri Oğuz Alibekiroğlu, TOSYÖV üyelerine Ares Otel toplantı ve konferans salonunda, işletmelere uygulanan kredi desteği hakkında bilgilendirmelerde bulundu..


Kısa adı Tosyöv olan Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı Hatay Destekleme Derneği üyelerine bilgilendirme toplantısında konuşan Alibekiroğlu, 2019 yılına kadar hibe şeklinde verilen desteklerin, o günden itibaren kredi şekline dönüştürüldüğünü kaydetti. Alibekiroğlu, burada sıfır faizli kredilerin kullandırıldığını ifade etti. Alibekiroğlu yaptığı açıklamada; “En son makine imalat ve yazılım sektörlerine yapılacak yardımlar sistemde. Burada faizsiz kredinin anaparasını da ajansımız tarafından karşılanacak. İlk 6 ay ödemesiz olmak üzere 24 ayda geri ödeyecekler. Makine imalata 3 milyon, yazılım sektörüne ise 1,5 milyon TL’ye kadar destek verilebilecek.

Reklam

KARAMAĞARA’DA DALIŞ OKULU KURDUK
DOĞAKA olarak Yayladağı Karamağara’da dalış okulu kurduk. Bu kulun tanıtımı için de dünyaca ünlü sporcumuz Şahika Ercümen ile işbirliği halindeyiz. Her ay gelip incelemelerde bulunuyor ve bu tanıtım dalış okulunu dünyaya tanıtacaktır. Bu yatırım bizim için çok önemli. Bir de Dörtyol’da tekne ve yat bakım çalışmamız olacak. ATSO ile ANMOGEB projesini de yapıyoruz. Dericilik atölyesine önemli bir miktar tahsis edildi. Ajansımız sadece devlet bütçesini kullanan bir kurum olmaktan çıktı, ulsal ve uluslararası kaynakları kullanır hale geldi. Çok daha büyük bir yatırımlara destek olabilecek fırsatlar var. Programımız kapsamnda 12 konuyu ilan ettik. Ama öneriler ile bu kapsamı arttırabiliriz. Başvuruları alıyoruz, bakanlığımız kabul ederse yatırım yapılıyor. Başvuruların da dönemi olmayacak, yılboyunca açık olacak.


TARIM VE TURİZME DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Hatay’da tarım ve turizme destek olmaya devam edeceğiz. Tarımda önemli bir kent olan Hatay’da çarpan etkisi dediğimiz bir ürünün devamı geldiğinde orada istihdam da üretim de artıyor. Bir yerde kornişon salatalık üretiliyordu. Buraya verilen destek ile her gün oradan 1 TIR dolusu kornişon satılmaya başlandı ve şimdi oraya turşu fabrikası açılıyor. Bu gibi örnekleri Hatay’da arttırmaya çalışıyoruz. Turizmde de yatırımlarımız devam ediyor. Eski Antakya Oteli’nin halini biliyorsunuz. Desteklerimiz ile orası Kültür merkezi oldu. Yayladağı, İskenderun ve Arsuz’un çeşitli bölgelerindeki turistik bölgelere yapılan desteklerimiz var.

Reklam

SURİYE KRİZİ HATAY EKONOMİSİNİ OLUMSUZ ETKİLEDİ
10 yıl kadar önce Hatay’da çok sayıda yabancı plakalı araç görmek mümkündü. Ancak Suriye krizinin de etkisiyle Hatay ekonomisi olumsuz etkilendi. O dönemlerde bir giyim firmasının haftasonu cirosunun 50 Bin TL olduğunu duymuştum. Bu rakam 10 yıl öncesine göre muazzam bir rakam. Hatay farklı pazarlara açılmasıyla, turizme yapılacak yatırımlarla eski gücüne kavuşabilir. Biz sizlerden gelecek başvurulara, sorulara her zaman açığız” dedi.


Ev sahipliğinden dolayı TOSYÖV Hatay ailesine teşekkür eden Alibekiroğlu, programın devamında katılımcılardan gelen soruları yanıtladı. Program, plaket takdimi ile sona erdi.

Haber-Fotoğraf: Levent AŞKAR

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.