Ali Bilir, TÜRSAB başkan adayı oldu « Hatay Yeni Haber Gazetesi

29 Nisan 2024 - 11:02

Ali Bilir, TÜRSAB başkan adayı oldu

TÜRSAB 25. Dönem Genel Başkan adayı Ali Bilir seyahatlerine devam ediyor. Hatay’da bir yemek organizasyonu eşliğinde acenteler ile bir araya gelen Bilir, acentelerin sorun ve çözüm önerilerini dinledi.

reklam
Ali Bilir, TÜRSAB başkan adayı oldu
Son Güncelleme :

30 Eylül 2022 - 15:31

280 views

Ali Bilir, TÜRSAB başkan adayı oldu

TÜRSAB 25. Dönem Genel Başkan adayı Ali Bilir seyahatlerine devam ediyor. Hatay’da bir yemek organizasyonu eşliğinde acenteler ile bir araya gelen Bilir, acentelerin sorun ve çözüm önerilerini dinledi.

Hatay Stratejik Yönden Önemli”

Söze Hatay turizminin önemi ile başlayan Ali Bilir, “Hatay ülkemizde dünyamızda stratejik olarak çok ayrı olan bir şehir. Dinlerin doğuş yeri olarak bilinen, Hristiyanlığın doğduğu yer olarak tanımlanan bir şehir. Dolayısıyla kültür yönünden, tarih yönünden, gastronomi yönünden bulunduğu konum itibariyle stratejik yönden çok önemli bir şehir. Böyle olunca insanlar Hatay’a gitmekHatay’ı görmek için sabırsızlanıyorlar. 

Bugün ki duruma baktığımızda Hatay layık olduğu yerde değil. Bizde TÜRSAB olarak tabii ki tek başımıza değilülkemizin diğer paydaşlarıyla, hava yolları şirketleriylerehberler birliği ile otelciler birliği ile hep birlikte Hatayı ve diğer iller için harekete geçmek için çalışacağız ifadelerini kullandı.

“Kendi Bütçesinden Harcayacak”

Acenteler için aidat ödemelerinde kolaylık sağlamasının yanında aidat ücretlerinin yarısını bölgelerde temsilcilere aktarılıp bölge turizmi için bütçe olarak saklanacağını söyleyen Bilir, Bizim yapmamız gereken TÜRSAB’ın yani Hataydaki 80’den fazla acentemiz ile birlikte Hatay’ınihtiyaçları eksikleri nelerdir? Bunları dönemsel olarak zaman zaman tespit edip kendi bütçeleri ile birlikte Hatay turizmini hareketlendirmek ve ivme kazandırmak için çabalayacağız. Kendi bütçesi derken her bölgenin kendi bağımsız bütçesi.  Bölgelerimizin ödemiş olduğu aidatların yarısı bu bölgede kalacak.   Her bölgenin kendi temsilcilikleri olacak komitesi olacak. Hatay’ın sorunlarını bizzat bu komite çözecek. Bölge turizminin geliştirilmesi ve sürdürülebilmesi için bu bütçelerden kullanılacak. Buraların turizm hareketliliğinin kazanması için çalışacağız diye konuştu.

“Sine-i Halka Döndüm”

On gün önce mevcut görevinden istifa edip adaylığını koyan Ali Bilir, Bizim 5 yıl önce göreve çıktığımız zaman sizlere verdiğimiz sözlerimiz vardı.  Bu sözlerin yapılmadığını ve yapılmayacağının farkına vardığımda ayrılmaya karar verdim ve şu an buradayım sizlerle. Görevden ayrıldığımda iki seçeneğim vardı. Ya kendi köşeme çekilip sessiz kalacaktım ya da sine-i halka dönüp olan bitenleri ve bu gidişata dur denilmesi gerektiğini anlatacaktım.  Ben sine-i halka döndümifadelerine yer verdi.

Reklam

Reklam

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.