ALAY: DÜZENSİZ GÖÇLE İLGİLİ, BİR STRATEJİMİZ VAR MI? « Hatay Yeni Haber Gazetesi

13 Mayıs 2024 - 17:30

ALAY: DÜZENSİZ GÖÇLE İLGİLİ, BİR STRATEJİMİZ VAR MI?

CHP Hatay İl Yönetim Kurulu iş insanı Ali Abbas Alay, ülkemizde artarak devam eden göçmen sorununa yönelik çözüm önerilerini sıraladı.

reklam
ALAY: DÜZENSİZ GÖÇLE İLGİLİ, BİR STRATEJİMİZ VAR MI?
Son Güncelleme :

11 Ağustos 2021 - 23:25

158 views

ALAY: DÜZENSİZ GÖÇLE İLGİLİ, BİR STRATEJİMİZ VAR MI?
CHP Hatay İl Yönetim Kurulu iş insanı Ali Abbas Alay, ülkemizde artarak devam eden göçmen sorununa yönelik çözüm önerilerini sıraladı.

reklam


Alay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Türkiye’deki geçici koruma altındaki kayıtlı Suriyeli sayısı bugün itibarıyla, bir önceki aya göre 6 bin 484 kişi artarak, toplam 3 milyon 690 bin 896 oldu. Bu kişilerin 1 milyon 774 bin 520’sini,0-18 yaş arası çocuklar oluşturuyor. 0-18 yaş arası çocukların ve kadınların toplam sayısı ise 2 milyon 627 bin 824 kişi. Yaş tablosuna göre kayıtlı Suriyelilerin yaş ortalaması 21.9. Bu suriyeli nüfusun %26,3 ü ki Türkiyede 3. Sırada olan Hatayda yaşıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 2018-2020 arası devlet üniversitelerinde okuyan Suriyeli öğrenci sayısının,73 bin 570 olduğu belirtildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada,anaokulunda 35 bin 553, ilkokulda 338 bin 807, ortaokulda 222 bin 703 ve lisede 89 bin 518 öğrencinin eğitim gördüğünü açıkladı. Türkiye’de çalışma izni verilen Suriyeli sayısının 31 bin 185 kişi olduğu belirtildi. En az bir ortağı Suriye uyruklu olan şirket sayısının 15 bin 159 olduğu belirtildi. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Türk vatandaşlığı verilen Suriyeli sayısının 110 bin olduğu belirtildi.
GÖÇMENLERİN VASFINA DİKKAT EDİLMELİ
Bu kişilerin 53 bini yetişkin, 57 bini ise çocuklardan oluşuyor. Türkiye’de doğan Suriyeli bebek sayısı 450 bin civarında. Hassaslaşan toplumsal dengeyi dikkat gözeterek, yönetilmesi gereken bir süreç yaşıyoruz. Türkiye’ye yapılan göç hareketlerinin, Hatay ekonomisi üzerindeki etkisi araştırılmalı,göçe ait tanımlara, kavramlara, göçün yönlerine, türlerine ve erken dönem göç teorilerine dikkat edilmelidir.Göç hareketlerinin Türkiye ve Hatay ekonomisindeki seyri tablolar ile açıklanmalı. Türkiye’de göçün makroekonomik etkileri; 1996-2021 dönem için yıllık veriler ile analiz edilmesi gerekmektedir. Yapılacak analizler sonucunda, göçün istihdam, enflasyon ve gayri safi yurtiçi hasıla üzerindeki etkileri ayrı ayrı irdelenmeli ve ivedilikle önlem alınmalıdır. Şahsi gözlemlerime göre Türkiye’ye yapılan göç hareketlerinin,istihdam ve gayri safi yurtiçi hasılayı olumlu olarak etkilediği, enflasyonu ise artıcı yönde etkilediği barizdir. Bu kapsamda karar alıcılar, yapısal reformlar geliştirmeli ve göç politikalarında, göçmenlerin vasfına dikkat ederek hareket etmelidir” ifadelerini kullandı.

reklam

GİZLİLİK İLKELERİ
www.hatayyenihaber.com’un tüm hakları saklıdır. Kod, haber, resim, röportaj gibi her türlü içeriğinin tüm telif hakları www.hatayyenihaber.com’a aittir. www.hatayyenihaber.com sitesinde yer alan bütün yazılar, materyaller, resimler, ses dosyaları, animasyonlar, videolar, dizayn, tasarım ve düzenlemelerimizin telif hakları 5846 numaralı yasa telif hakları korunmaktadır. Bunlar www.hatayyenihaber.com’un yazılı izni olmaksızın ticari olarak herhangi bir şekilde kopyalanamaz, dağıtılamaz, değiştirilemez, yayınlanamaz. İzinsiz ve kaynak belirtilmeksizin kopyalama ve kullanımı yapılamaz.
www.hatayyenihaber.com’daki harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Yayınlanan yazı ve yorumlardan yazarları sorumludur. www.hatayyenihaber.com’da hiçbir bildirim yapmadan, herhangi bir zaman değişikliğe gidebilir. Bu sitedeki bilgilerden kaynaklı hataların hiçbirinden sorumlu değildir
PRİVACY POLİCY
We will keep your information confidential except where disclosure is required or permitted by law (for example to government bodies and law enforcement agencies). Generally, we will only use your information within the www.hatayyenihaber.com. However, sometimes the www.hatayyenihaber.com uses third parties to process your information. www.hatayyenihaber. comrequires these third parties to comply strictly with its instructions and the www.hatayyenihaber.com requires that they do not use your personal information for their own business purposes, unless you have explicitly consented to the use of your personal information in this way. When you interact with the www.hatayyenihaber.comwe sometimes receive personal information about you. For example, if you write to us or sign up to a newsletter, you might tell us who you are, how we can contact you and what you think of the www.hatayyenihaber.com and its services. When you use www.hatayyenihaber.com online services, we use cookies and collect IP addresses. You can find out more about this in the www.hatayyenihaber.com cookies section of our full Privacy Policy.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.