AK PARTİ HATAY İL BAŞKANI MEHMET YELOĞLU, 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI. « Hatay Yeni Haber Gazetesi

19 Nisan 2024 - 13:02

AK PARTİ HATAY İL BAŞKANI MEHMET YELOĞLU, 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI.

reklam
AK PARTİ HATAY İL BAŞKANI MEHMET YELOĞLU, 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI.
Son Güncelleme :

18 Mayıs 2019 - 15:27

215 views

AK PARTİ HATAY İL BAŞKANI MEHMET YELOĞLU, 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI.

Ak Parti İl Başkanı Mehmet Yeloğlu’nun yayımladığı mesaj şöyle;

“Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100’ncü yılını kutluyoruz. Atatürk’ün kendi deyimi ile “Yaş günüm” dediği 19 Mayıs günü Türk Milleti’nin bağımsızlık ve özgürlük yolunda tek yürek oluşunun en önemli adımıdır.

Bundan 100 yıl önce İstanbul’dan yola çıkan Mustafa Kemal, 65 saat süren bir vapur yolculuğunun ardından Samsun’a ayak basmış, burada yakılan istiklal meşalesi, milletimiz için bağımsızlığın müjdecisi olmuştur. Birlik ve beraberlik içerisinde, azim, cesaret, kararlılık ve inançla açılan Büyük Millet Meclisi, Türk milletinin kendi özgür iradesine, istiklal ve istikbaline her koşulda sahip çıkacağını tüm dünyaya ilan etmiştir.

Milletimizin büyük fedakarlıklar göstererek Cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlandırdığı bu kutlu mücadele, bugünkü güçlü Türkiye’mizin temellerini oluşturmuştur. Ülkemizin bağımsızlığı uğruna mücadele veren ecdadımızın bizlere miras bıraktığı şanlı tarihimizi, aynı gurur ve şanla geleceğe taşımak en asli görevimizdir.

Milletimizin köklerinden aldığımız bu güçlü ruhla, birlik ve beraberlik içerisinde manevi değerlerimizde kenetlenecek, güçlü geleceğin inşası adına geçmişte olduğu gibi bugün de aynı kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. İstiklal mücadelemizin sembolü olan 19 Mayıs’ın, Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, geleceğimizin teminatı ve umudumuz olan gençlere verilen önemin göstergesidir. Bizler gençlerimize siyasette ve devlet yönetiminde duyduğumuz güvenin somut bir örneği olarak ülkemizde seçilme yaşını 18’e indirmiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Tüm imkanlarımızla kendilerine destek verdiğimiz gençlerimizin ecdat yadigarı olan bu aziz vatanımızı en iyi biçimde koruyacaklarına, istiklal ve istikbalimize gerektiğinde canları pahasına sahip çıkacaklarına inancımız tamdır!

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanımızın kurtuluşu ve gelişmesi için emek veren tüm atalarımızı saygıyla anıyorum.

Ülkemiz için canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Saygılarımla” dedi. (Haber Merkezi)

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.