AHMET DOLĞUN’DAN OY PUSULASI TEPKİSİ « Hatay Yeni Haber Gazetesi

19 Nisan 2024 - 08:10

AHMET DOLĞUN’DAN OY PUSULASI TEPKİSİ

14 Mayıs seçimlerinin 28.dönem bağımsız milletvekili adayı olan Ahmet Dolğun YSK’yı eleştiri yağmuruna tuttu.

reklam
AHMET DOLĞUN’DAN OY PUSULASI TEPKİSİ
Son Güncelleme :

26 Mayıs 2023 - 22:05

703 views

AHMET DOLĞUN’DAN OY PUSULASI TEPKİSİ

14 Mayıs seçimlerinin 28.dönem bağımsız milletvekili adayı olan Ahmet Dolğun YSK’yı eleştiri yağmuruna tuttu. Partili milletvekilli adayları ile eşit şartlarda yarışılması gerekirken olabilecek tüm olumsuzlukların bağımsız milletvekili adaylarının aleyhinde işletildiğini belirten 28. dönem Hatay Bağımsız Milletvekili Adayı Ahmet Dolğun, YSK’nın anayasanın eşitlik ilkesine aykırı davrandığını ifade etti.

Açıklamanın devamında Oy pusulasında yapılan adaletsizliği eleştiren Dolğun, kamuoyuna duyuru mahiyetinde yayımladığı bir yazılı açıklamada; Bağımsız aday fotoğraflarının pusulada yer almadığını, Aday isimlerinin maksatlı olarak küçük punto ile yazıldığını ve isimlerinin yanına bağımsız aday olduklarını tanımlayan bir ibareye dahi yer verilmediğine dikkat çekti. Bağımsız adayların bile oy kullanırken kendi isimlerini bulmakta zorlandığını ifade eden Ahmet Dolğun’un yaptığı açıklama şu şekilde:

KAMUOYUNA
28. Dönem milletvekili seçiminde 151 aday bağımsız olarak seçime katılmıştır. Bizler içinde doğduğumuz ve büyüdüğümüz ilimizde halkımıza hakka, adalete, liyakat ve ehliyete uygun olarak hizmet etmek için 28 Dönem bağımsız milletvekili adayı olduk. Bağımsız aday olabilmek için her birimiz 56.000 TL (Elli Altı Bin TL) Yüksek Seçim Kuruluna para yatırdık.
Partilerden milletvekilli adayı olanlarla eşit şartlarda yarışmamız gerekirdi. Ne yazık tüm olabilecek olumsuzluklar bağımsız milletvekili adaylarına karşı kullanıldı. Durmadan, gece gündüz demeden tek başımıza ve ekibimizle halkımızın arasında olduk. Projelerimizi, vekillik anlayışımızı seçmenlere anlattık, onların yanında ve onlardan biri olduğumuzu gösterdik. Seçmenin büyük teveccühü ile karşılaştık. Çünkü sürekli halkımızın arasındaydık, neredeyse ziyaret etmediğimiz esnaf sıkmadığımız el kalmadı. Yukarıdan halka dayatılan adaylar değil halkın arasından çıkmış adaylardık. Böyle olunca halkın büyük teveccühü ile seçileceğimize inancım tamdı. Sandıkların başında müşahitlerimiz olmadığı için ne yazık bir takım hile ve desiselerle sandıklarda büyük oy kaybına uğradım.
Oy pusulasına BAĞIMSIZ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI diye yazılmadı. Bağımsız adayların fotoğrafları pusulada yer almadı. Adayların isimleri maksatlı olarak küçük punto ile yazıldı. Bağımsız adaylar bile oy kullanırken kendi isimlerini bulmada zorlandı. Bağımsız adaylara oy verecek seçmenler ise, oy vereceği bağımsızın ismini hiç okuyamadı. Bağımsız adaylar listenin sonunda veya altında denildiği için; bağımsıza oy verecek olanlar listenin sonunda olan partiye oy verdi. İlgili partinin teşkilatı ve temsilcisi olmadığı seçim bölgesinde bile yüksek oy aldığı gözlendi. Bu şekilde bağımsızların aldığı ve alacağı oylar başkalarına yönlendirilmiş oldu. İsmimi bulamadığını ifade eden onlarca seçmen başka partiye oy vermek zorunda kaldığını söyledi.

Diğer yandan seçime giren partilerin “bağımsız aday Ahmet DOLĞUN kazanamaz oylarınız boşa gitmesin bize oy verin” şeklindeki manipülasyonlarıda binlerce oyumun başka partilere verilmesine sebep oldu. Ayrıca aldığım oyların başka partilere yazıldığı bilgisi de tarafıma seçmen tarafından verilmiştir.

Bağımsız adaylar olarak asla pes etmeyeceğiz. Ama bu haksızlığı, adaletsizliği ve hukuksuzluğu kamuoyunun vicdanına havale ediyoruz. Bağımsız adaylar olarak düne göre daha avantajlı ve bilinçliyiz.

28. Dönem milletvekilliğinde yaşamış olduğumuz bu hukuksuzluğu, hile ve desiseleri, haksızlığı ve adaletsizliği bir daha; sonraki seçimlerde yaşamak istemiyoruz. Bağımsız adayların fotoğraflarnını oy pusulasında partilerin ambleminin büyüklüğünde yer almasını; bağımsız adayların isimlerinin partilerin isimleri büyüklüğünde yazılmasını, oy pusulasında bağımsız adaylar diye bir başlığın olmasını istiyoruz. Bu şekilde olmuş olsaydı, şu anda birçok bağımsız aday haklı olarak seçilmiş olurdu.

Yapılan haksızlık ve hukuksuzluğu ilçe ve il seçim kurullarına ilettiğimizde yeterli tatmin edici cevap alamadık. Sonu belli olan yarışa girildiği için körler sağırlar birbirini ağırlar şeklinde geçiştirici cevaplar verildi. Yapılan itiraz taleplerimiz dikkate alınmadı. Bu tutumun eşitliğe ve hakkaniyete asla uygun olmadığını yüce milletimize buradan ifade ederek vicdanlarına havale ediyoruz.
Bundan böyle bağımsız adaylara yapılan haksızlığı, adaletsizliği, oylara sahip çıkılmamasını, birtakım partilere kaydırılmasını veya yazılmasını asla tasvip etmiyoruz.

Bağımsızlara oy veren veya vermeyen tüm seçmenlerimize teşekkür ederek, hukuki tüm yollara müracaat edeceğimizi ilan ediyoruz”dedi.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.