Ahmet Davutoğlu Hatay’da « Hatay Yeni Haber Gazetesi

5 Mayıs 2024 - 22:33

Ahmet Davutoğlu Hatay’da

Hatay’da partisinin 1’inci olağan kongresine katılan Ahmet Davutoğlu, Çınar rüyası gerçekleşecek ve bu devleti sömüren her türlü asalağa son vereceğiz, bu çınar rüyası odur” dedi.

reklam
Ahmet Davutoğlu Hatay’da
Son Güncelleme :

13 Temmuz 2021 - 0:07

390 views

Ahmet Davutoğlu Hatay’da

Hatay’da partisinin 1’inci olağan kongresine katılan Ahmet Davutoğlu, Çınar rüyası gerçekleşecek ve bu devleti sömüren her türlü asalağa son vereceğiz, bu çınar rüyası odur” dedi.

Partisinin 1’inci olağan kongresine katılmak üzere Hatay’a gelen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ilk olarak Antakya Ticaret ve Sanayi Odası’na bir ziyaret gerçekleştirdi. Davutoğlu, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ile görüşerek gündemi değerlendirdi. Davutoğlu, buradaki temaslarının ardından kentte esnafla buluştu. Daha sonra Hatay Büyükşehir Belediyesi HATMEK Salonu’na geçen Davutoğlu, mehter takımıyla karşılandı.


“DEVLETİ SÖMÜREN HER TÜRLÜ ASALAĞA SON VERECEĞİZ”
Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “İhaleye yasasını kökten değiştireceğiz, imar yasasını değiştireceğiz. Çınar rüyası gerçekleşecek ve bu devleti sömüren her türlü asalağa son vereceğiz, bu çınar rüyası odur. Kimsenin devleti kendi tekelinde görmediği, insanları kucaklayan bir Türkiye’nin olduğu, çiftçilerimizin ürünlerinin bütünüyle teminat altına alındığı onların kredili borçları karşısında eğik bıraktırmadığı bir çınar rüyasıdır”


Partilerini hiçbir insanın dışlanmadığı, ötekileştirilmediği bir ilke üzerine kurduklarını belirten Davutoğlu, “Bütün vatandaşlarımıza insan nazarıyla bakarız ve o insan kimliğini öne koyar, bütün kimlikleri onun arkasına sıralar, sonra da bu al bayrağın altında aziz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak hepsini kucaklarız, kimseyi dışlamayız.” dedi.Partisinin Hatay’da örgütlenmesine katkıda bulunan herkese teşekkür eden Davutoğlu, kongrenin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Tek liste ile gerçekleşen kongrede, Gelecek Partisi Hatay İl Başkanlığı’na Mustafa Kemal Ovale seçildi.
Davutoğlu, daha sonra Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı ziyaret etti. Ardından kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir restoranda bir araya gelen Davutoğlu, son olarak Uzun Çarşı içerisindeki Kurşunlu Han’da düzenlenen gençlik buluşması programına katıldı.


DAVUTOĞLU’NDAN BAŞKAN SAVAŞ’A ZİYARET

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve beraberindeki heyet, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ı makamında ziyaret etti.

DAVUTOĞLU: HATAY ASIRLAR BOYU ÇOK KÜLTÜRLÜLÜĞE ALIŞMIŞ ÖRNEK BİR ŞEHİR

Hatay’da olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Hatay’a geldiğim zaman herkes enerji dolu ve insanlarınız çok sıcakkanlı. Hatay’da çok kültürlülüğün getirdiği bir olgunluk var” dedi. Hatay’ın asırlar boyu çok kültürlülüğe alışmış örnek bir şehir olduğunu kaydeden Davutoğlu, partisinin teşkilatlarında her kesimden insanlar olduğunu belirterek “Birleştiğimiz konu al bayrağımızın altında bir arada olmaktır. Farklılıklar da güzeldir. İnsanoğlunun her türlü doğadan ve tarihten gelen farklı zenginlikleri yaşatmak lazım. Biz siyaseti herkesin birleştiği bir pota olarak yapmalıyız” diye konuştu.

“HEPİMİZİN ORTAK DERDİ MEMLEKET VE ÜLKEMİZDİR”

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Lütfü Savaş da, “ Güzel bir ekibiniz var. Bu işler meşakkat, sabır ve azim isteyen işler. Hepimizin ortak derdi memleket ve ülkemizdir, inşallah parti olarak ülkemizde ve ilimizde hayırlı işler yaparsınız. Allah mahcup etmesin. Biz partinizdeki arkadaşlarımız ile anlaşıyoruz.

reklam

İlk seçimde de inşallah başarılı olursunuz. Hep birlikte başarılı oluruz. Ben inançlı bir insanım. Rabbimin gönderdiği herkese sahip çıkmaya çalışıyorum. Bütün renkleri kucaklıyoruz. Yönü Ankara’ya dönük bayrağının altında da insanlarımızı mutlu edeceğiz. Benim hayat felsefem bu şekilde” dedi.
Başkan Savaş, ziyaret anısına Davutoğlu’na çeşitli hediyeler de sundu.
Haber: Levent AŞKAR

reklam

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.