HATAY EĞİTİM SEN: ” ÜYEMİZ CEMAL KARTAL’IN AÇIĞA ALINMASINI KABUL ETMİYORUZ” « Hatay Yeni Haber Gazetesi

28 Nisan 2024 - 16:23

HATAY EĞİTİM SEN: ” ÜYEMİZ CEMAL KARTAL’IN AÇIĞA ALINMASINI KABUL ETMİYORUZ”

reklam
HATAY EĞİTİM SEN: ” ÜYEMİZ CEMAL KARTAL’IN AÇIĞA ALINMASINI KABUL ETMİYORUZ”
Son Güncelleme :

24 Ekim 2017 - 6:46

209 views

HATAY EĞİTİM SEN: ” ÜYEMİZ CEMAL KARTAL’IN AÇIĞA ALINMASINI KABUL ETMİYORUZ”

‘’Üyelerimize yönelik komploları boşa çıkartacağız’’

Hatay Eğitim Sen Adına Şube Başkanı Deniz EZER Dr. Mustafa Gençay Anadolu Lisesinde Türk Dili Ve Edebiyatı Öğretmeni olarak görev yapan Cemal KARTAL’ın açığa alınması ile ilgili yaptığı yazılı basın açıklaması yayınladı.

Hatay Eğitim Sen Adına Şube Başkanı Deniz EZER yaptığı yazılı basın açıklamasında: ‘’Aydın demokrat kamu emekçilerine yönelik komplolar, saldırılar son günlerde özellikle ilimizde hoyratça devam etmektedir. Üstelik saldırılar mesnetsiz, kopyala yapıştır zihniyetiyle hazırlanarak yapılmaktadır. Hiçbir delil göstermeden hak, adalet kavramını yok sayarak yapılan bu saldırıları Hatay Eğitim Sen olarak her türlü hukuki ve demokratik hakkımızı kullanarak püskürteceğimizi ilan ediyoruz.

Son olarak Dr. Mustafa Gençay Anadolu Lisesinde Türk Dili Ve Edebiyatı Öğretmeni olarak görev yapan üyemiz Cemal KARTAL hiçbir somut delil gösterilmeden, açığa alınmıştır.

Üyemize AKP aleyhinde siyasi konuşmalar yapmak, Suriyeli sığınmacıların sınavsız üniversiteye yerleşmelerini eleştiren konuşmalar yapmak gibi dayanaksız ve mesnetsiz suçlamalar yöneltilmiştir.

Cemal KARTAL Öğretmenlik mesleğindeki başarılarının yanında hayatını öğrencilere adamış, laik bilimsel eğitim mücadelesinde yerini almıştır. Okulundaki velilerin beğenisini ve takdirini toplamış bir öğretmen arkadaşımızdır.. Yapılan bu hukuksuz uygulamayı kınıyoruz

Son zamanlarda bu uygulamaları sık sık yapan Milli Eğitim’in yönlendirmelerle demokrat, aydın, çağdaş kimliğe sahip öğretmenleri sindirme politikasını yürüttüğünü görüyor ve biliyoruz. Bu saldırılar aynı zamanda laik, bilimsel eğitimi savunan öğretmenlere yönelik bir saldırıdır.

Soruşturmanın açılmasından 1 hafta sonra jet hızıyla üyemizi açığa alan valiliği eğitimin sorunlarını çözmeleri konusunda aynı hızla davranmaya davet ediyoruz. Daha önceden hazırlandığı belli olan, üyemizin yapmadığı konuşmaları yapmış gibi göstererek önceden kararı verilmiş bir soruşturma halkın vicdanında yok hükmündedir. Hatay Eğitim Sen olarak bu anti demokratik uygulamaları ve komploları reddettiğimizi ve üyelerimizin arkasında olduğumuzu belirtiyoruz.

Okulunda işini layıkıyla yerine getiren öğrencilere karşı sorumluluğu konusunda takdir edilen üyemiz Cemal KARTAL’a yapılan bu komplonun karşısında mücadele edeceğimizi belirtir. Kamuoyunu bu konuda duyarlılığa davet ediyoruz’’ dedi. (Haber Merkezi)

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.