Antakya Defne Rotary Kulübü faaliyetlerini anlattı « Hatay Yeni Haber Gazetesi

27 Nisan 2024 - 11:20

Antakya Defne Rotary Kulübü faaliyetlerini anlattı

Antakya Defne Rotary Kulübü, Antakya Şehir Kulübü’nde yaptığı ve yapacağı projelerle ilgili basın toplantısı düzenledi.

reklam
Antakya Defne Rotary Kulübü faaliyetlerini anlattı
Son Güncelleme :

24 Eylül 2021 - 23:03

975 views

Antakya Defne Rotary Kulübü faaliyetlerini anlattı

Antakya Defne Rotary Kulübü, Antakya Şehir Kulübü’nde yaptığı ve yapacağı projelerle ilgili basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısına Antakya Defne Rotary Kulübü Başkanı Selda Bağdadioğlu Yumuşak, Sekreter İlkay Çinçin, Sayman İzdihar Zelluh, yönetim kurulu üyeleri Cem Tosyalı, Nermin Tiftikçi, Samim Cereb, Özgür Ildır Öksüz katıldı.

YUMUŞAK: YARDIMLAR ARTTIKÇA BİZ DE MOTİVE OLUYORUZ

Başkan Yumuşak, projelerle ilgili yaptığı açıklamada, “Bizi insanlarımızla bütünleştirecek tek güç basındır. 2430 bölge Antakya-Defne Rotary Kulübü olarak başkanlığı devraldım.

Biz bu sene 1 Temmuz’dan itibaren çıtayı yüksek tutan dostlarımızdan devraldığımız projeleri devralalım ve yeni projelerle insanlara dokunalım istiyoruz.

İlk Rotary toplum birliğimizi kurduk. En az 10 üyeyi seçerek onların hayatına dokunmayı amaçladık.

Biz Türk kadınını işimize ortak ettik. Diğer projemiz de çocuklarımızla sırt sırta projemiz.

İlkokula yeni başlayan çocuklarımıza okul çantası ve kırtasiye hediyelerimizi ilettik.

İyilik bulaşıcıdır diyerek 58 köy çocuğuna tüm kırtasiye ve beslenme ihtiyaçlarıyla ulaşmayı başardık.

Arkadaşım da okusun projesi ile okunan kitapları toplayıp ihtiyacı olan okullara ulaştırmayı amaçladık.

Bu da devam eden bir projemizdir. 200 kitabı çocuklara ulaştırdık.

Lise 2. Sınıfta okuyan 2 çocuğumuzdan talep geldi. Kitaplarımız olsun dediler.

Bir okuldan yardım geldi. 2 çocuğumuzun test kitapları ve dershane ücreti karşılandı.

BİZ SİYASİ PARTİ DEĞİLİZ, SİVİL TOPLUM KURULUŞUYUZ

Bu yardımlar bizi motive ediyor. Defne Kadın Kooperatifi’nden 10 kadın ile 1,5 aydır bir proje içindeyiz. Biz 10 kadın vasıtasıyla birçok insana da ulaşmayı hedefliyoruz. Kadınlara yalnız olmadıklarını hissettirmek istiyoruz. Biz siyasi parti değiliz, bir Sivil Toplum Kuruluşuyuz.

Biz kadını eğiterek tüm ailenin de eğitilmesini hedefliyoruz. Kadına şiddeti önleyebilmemiz için kadının kendi ayakları üzerinde durmasını sağlamaya çalışacağız. Bize ulaşan kadınlara yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Biz anaokulu öğretmeni ulaştı ve okulda hiçbir eşyanın olmadığını söyledi. Biz kısa zamanda bir kamyon dolusu oyuncak ve eşya ile okulun kapısına dayandık.

Biz bu şekilde insanlara dokunmaya, daha çok kadını eğiterek topluma kazandırmayı hedefliyoruz.

Yönetim kurulu üyelerimizle birlikte çalışmaya ve proje üretmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Başkan Yumuşak ve yönetim kurulu üyeleri açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladılar.

Haber-Foto: Levent AŞKAR

REKLAM

REKLAM

GİZLİLİK İLKELERİ
www.hatayyenihaber.com’un tüm hakları saklıdır. Kod, haber, resim, röportaj gibi her türlü içeriğinin tüm telif hakları www.hatayyenihaber.com’a aittir. www.hatayyenihaber.com sitesinde yer alan bütün yazılar, materyaller, resimler, ses dosyaları, animasyonlar, videolar, dizayn, tasarım ve düzenlemelerimizin telif hakları 5846 numaralı yasa telif hakları korunmaktadır. Bunlar www.hatayyenihaber.com’un yazılı izni olmaksızın ticari olarak herhangi bir şekilde kopyalanamaz, dağıtılamaz, değiştirilemez, yayınlanamaz. İzinsiz ve kaynak belirtilmeksizin kopyalama ve kullanımı yapılamaz.
www.hatayyenihaber.com’daki harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Yayınlanan yazı ve yorumlardan yazarları sorumludur. www.hatayyenihaber.com’da hiçbir bildirim yapmadan, herhangi bir zaman değişikliğe gidebilir. Bu sitedeki bilgilerden kaynaklı hataların hiçbirinden sorumlu değildir
PRİVACY POLİCY
We will keep your information confidential except where disclosure is required or permitted by law (for example to government bodies and law enforcement agencies). Generally, we will only use your information within the www.hatayyenihaber.com. However, sometimes the www.hatayyenihaber.com uses third parties to process your information. www.hatayyenihaber. comrequires these third parties to comply strictly with its instructions and the www.hatayyenihaber.com requires that they do not use your personal information for their own business purposes, unless you have explicitly consented to the use of your personal information in this way. When you interact with the www.hatayyenihaber.comwe sometimes receive personal information about you. For example, if you write to us or sign up to a newsletter, you might tell us who you are, how we can contact you and what you think of the www.hatayyenihaber.com and its services. When you use www.hatayyenihaber.com online services, we use cookies and collect IP addresses. You can find out more about this in the www.hatayyenihaber.com cookies section of our full Privacy Policy.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.