“BÜTÜN SORUMLULUK BENDE…” « Hatay Yeni Haber Gazetesi

6 Aralık 2025 - 05:07

“BÜTÜN SORUMLULUK BENDE…”

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samandağ Şube Başkanı Atiye Sönmez Erdoğdu, ADD Genel Merkezi adına yayımladığı 30 Ağustos Zaferi’nin 103. yılı mesajında, Büyük Taarruz’un önemine ve Cumhuriyet’in değerlerine vurgu yaptı.

reklam
“BÜTÜN SORUMLULUK BENDE…”
Son Güncelleme :

30 Ağustos 2025 - 21:48

24 views

“BÜTÜN SORUMLULUK BENDE…”

ADD Samandağ Şubesi’nden 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samandağ Şube Başkanı Atiye Sönmez Erdoğdu, ADD Genel Merkezi adına yayımladığı 30 Ağustos Zaferi’nin 103. yılı mesajında, Büyük Taarruz’un önemine ve Cumhuriyet’in değerlerine vurgu yaptı.

Riskli ama kaçınılmaz bir plan

ADD açıklamasında, Büyük Taarruz öncesinde Mustafa Kemal Paşa’nın aldığı risklere dikkat çekildi. Özellikle Yakup Şevki Paşa’nın “Mahvoluruz” sözleriyle itiraz ettiği plana rağmen Mustafa Kemal’in büyük bir strateji ile gizlilik içinde hazırlık yaptığı hatırlatıldı.

“Bütün sorumluluk bende” diyen Başkomutan Mustafa Kemal Paşa’nın, “Hücum diyerek kamçımı indirdikten 15 gün sonra İzmir’deyiz” sözlerinin tarihe geçtiği ifade edildi.

6 ayda aşılamaz denilen hat, 6 saatte yarıldı

İngiliz Genelkurmayı tarafından “6 ayda aşılamaz” denilen Yunan tahkimatının sadece 6 saatte dağıtıldığına dikkat çekilen açıklamada, Yunan ordusunun 5 günde çözüldüğü, 1 Eylül’de verilen “Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri” emrinin ardından Mustafa Kemal’in askerlerinin 8 Eylül’de İzmir önlerine ulaştığı aktarıldı.

“Zafer, tüm engellere rağmen kazanıldı”

Falih Rıfkı Atay’ın “Bu zafer millet meclisindeki muhaliflere, hükümetteki kimi muhterislere ve bazı komutanlara rağmen Mustafa Kemal Paşa tarafından kazanılmıştır” sözlerine yer verilen açıklamada, zaferin akılla, bilimle, millete güvenle, kararlılık ve cesaretle kazanıldığı vurgulandı.

“Ya İstiklâl Ya Ölüm” parolasının hatırlatıldığı açıklamada, İstiklal Savaşı’nın milletin tüm fertleriyle yazdığı bir destan olduğuna işaret edildi.

“İhanetin tohumu bugün de sürüyor”

Nazım Hikmet’in “Ateşi ve ihaneti gördük” dizelerine atıfta bulunulan açıklamada, emperyalist işbirlikçiliğinin dün olduğu gibi bugün de sürdüğüne değinildi.

“Keşke Yunan kazansaydı” diyen zihniyetler sert sözlerle eleştirilerek, bu anlayışın millet nezdinde hiçbir karşılık bulamayacağı ifade edildi.

Cumhuriyet, en kıymetli hazinemizdir

Açıklamada, İstiklal Savaşı’nın kadın-erkek, genç-yaşlı demeden topyekûn verilen bir mücadelenin ürünü olduğu kaydedildi:

“8 yaşındaki Ömer oğlu Hüsnü’nün, 58 yaşındaki Mehmet Onbaşı’nın, Şerife Bacı’nın ve daha nice Kuvayı Milliye kahramanının asil kanlarıyla yazılan bu destan; bağımsızlığımızın ve Cumhuriyetimizin en kıymetli hazinesidir.”

“Zaferin 103. yılında kararlılığımızı yineliyoruz”

Açıklamanın sonunda şu ifadelere yer verildi:

“Coğrafyamızda üniter devletini ve dil birliğini sağlayamayan ülkelerin hali ortadadır. Türkiye Cumhuriyeti, 102 yıldır birliğini ve bütünlüğünü koruyabiliyorsa bunu 30 Ağustos Zaferi’ne ve Cumhuriyetimizin sağlam temellerine borçludur.

Atatürkçü Düşünce Derneği olarak, ebedi başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü, şanlı ordumuzu, aziz şehit ve gazilerimizi minnetle anıyor; Kemalizm’in namus sesini yurdumuz semalarına asarak Yeniden Atatürk Cumhuriyetine ulaşma kararlılığımızı yineliyoruz.”

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.