12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği İle Mücadele Günü! « Hatay Yeni Haber Gazetesi

2 Mayıs 2024 - 11:57

12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği İle Mücadele Günü!

12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği İle Mücadele Günü dolayısıyla yayınlanan açıklamada dünyada çocuk sömürüsü ile mücadele edilmesi çağrısı yapıldı.  

reklam
12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği İle Mücadele Günü!
Son Güncelleme :

13 Haziran 2022 - 8:49

229 views

12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği İle Mücadele Günü!

12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği İle Mücadele Günü dolayısıyla yayınlanan açıklamada dünyada çocuk sömürüsü ile mücadele edilmesi çağrısı yapıldı.

Çocuk sömürüsünün son bulduğu bir dünya hayaliyle yayınlanan açıklamada; “Tüm Dünya çocuklarının, renkleri, ırkları, dilleri ne olursa olsun minik avuçlarından, koca yüreklerinden öperek dünya genelinde 200 milyon işçi çocuğun ve bir o kadar sokakta yatan çocukları gördükçe insan olmanın vasfından utanıyorum. Çocukları sevin, çocuklara zaman ayırın. Onlar ki geleceğimiz, sadece çocuklarınızı değil renkleri, dilleri, dinleri ne olursa olsun tüm dünya çocuklarını severek, eğiterek, zaman ayırarak, doğrulukları izlemelerini sağlayın demek bile hatalı, demeden yapılmalı da. Lakin büyük devlet denilen devletlerin işine gelmiyor bunu yapmak,  çocuklar fuhuşa sürükleniyor, satılıyor, çocukların organları alınıyor satılıyor, çocukların hayallerini bile alan bir zihniyetin sistemin içindeyiz ve susuyoruz, bu ne acizlik. Kimine göre bu tarz yazılar lafügüzaf olabilir, ne yapabiliriz diye de sorabilirler. Evet dünyayı kurtaramayız ama bir çift ayakkabı, bir pantolon alabiliriz, paylaşabiliriz, ağır işlerde olan çocuklara yol açabilir kurtarabiliriz, Önce kendi sokağımızdan başlayarak bunu başarabiliriz. Öyle ki bu şekilde değerlerimizi, geçmişte kalan yardımlaşmayı yeniden yaşatabilir ve başkalarına domino etkisi yaratabiliriz.

BİR GÜN MUHAKKAK KAZANACAĞIZ

Benim kavgam tam da bu işte. Dizi kanayan bir çocuğun önünde Eğilmeyecek kadar kibirli, dizinden öpmeyecek kadar kara zihniyetli olan bu sistemin çarkını döndüren insanlar oldukça nasıl kullanılır bu çocuklar düşünsenize. Bir insan düşünün bir kız çocuğunun okula gitmesinden rahatsızlık duyan ve bir din adamı düşünün yine bir çocuğun annesinin dizlerinden tahrik olmasının normal olduğunu anlatan ve bir bakan düşünün birçok çocuk tacize uğrarken “bir defadan bir şey olmaz” diyen. Okula gidememiş, aile zoruyla evlendirilmiş, sokakta eli yüzü pislenmiş ve sevgiden önce tokatla, küfürle tanışmış, sokakları evi olan, sabahları okula erken kalkmak yerine, köhne köşelerde toza dumana karışan birçok çocuğumuz var. Bu nedenle bir eksiklik hisseden tüm çocukların yüreğine dokunalım, gönül isterdi ki her gün çocuklara bayram havası olsa hediyeler edilse, velakin çok acı bir gerçektir ki açlıktan can veren çocuklara can olamadık, bir parça ekmeği bölüşemedik, kurşunların, bombaların arasından alamadık, yetmezmiş gibi sözde insan olan yaratıklardan koruyamıyoruz, insan kaçakçılığı yapılan botlardan kucaklayıp kurtaramıyoruz ve taciz edilirken siz; bir defadan bir şey olmaz diyenlere hesap soramıyoruz. Sizden çok özür diliyorum ve bir çok özde insan özür diliyor çocuklar, her ne olursa olsun tüm bu yaşananlar, yalan dolu hikayelere rağmen büyük bir umut ile mavi yarınları düşleyen güzel insanların emeği ile bir gün muhakkak kazanacağız” denildi.

Kaynak: Hasan Çelik

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

Reklam

Reklam

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.