1-7 NİSAN ULUSAL KANSER HAFTASI ETKİNLİKLERİ « Hatay Yeni Haber Gazetesi

16 Nisan 2024 - 12:34

1-7 NİSAN ULUSAL KANSER HAFTASI ETKİNLİKLERİ

reklam
1-7 NİSAN ULUSAL KANSER HAFTASI ETKİNLİKLERİ
Son Güncelleme :

09 Nisan 2019 - 9:29

170 views

1-7 NİSAN ULUSAL KANSER HAFTASI ETKİNLİKLERİ

 

Hatay’da “Kanser” İçin Farkındalık Konseri

1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası kapsamında kanser ile ilgili halkı bilgilendirme ve farkındalığı artırmak amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün ortak işbirliği ile etkinlik düzenlendi.

Her hafta Cumartesi günü Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Medeniyetler Korosu konseri öncesinde kanser ile ilgili farkındalık yaratmak amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Kanser Birimi tarafından stant kurulmuş, konsere gelen misafirlere broşür dağıtılarak kanserden korunma ve kanser taramaları hakkında bilgi verdi.

Kanserden korkmayalım, Geç Kalmaktan Korkalım”

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Ebru AKÇORA;  konser öncesi yaptığı konuşmada; kanserin günümüzde önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu ve hastalıklar içinde ölüm nedeni olarak ikinci sırada yer aldığını, bunun yanı sıra hastalığın bıraktığı sakatlıklar ve tedavideki yüksek maliyetler nedeniyle iş gücünde ve ülke ekonomisinde çok ağır kayıplara neden olduğunu ve bu nedenle kanserden korunmanın, kanserin tedavisinden daha önemli olduğunu belirtti ve  “Kanser önlenebilir bir rahatsızlıktır. Kanseri önemseyelim, Kanserden korkmayalım, Geç kalmaktan rorkalım “Tarama bir saatinizi, Kanser hayatınızı alır” ifadelerini kullandı.

“Erken teşhis hayat kurtarır”

Dr.Akçora; kanserden korunmanın yöntemlerinden bahsederken erken tanının önemine de değindi. Ülkemizde Ulusal Kanser Kontrol Programı çerçevesinde Dünya Sağlık Örgütünün önerdiği üç kanser türü olan meme, rahim ağzı ve kolorektal (bağırsak) kanserlerine karşı ücretsiz tarama hizmeti verildiğini ve meme kanseri taraması 40-69 yaş kadınlarda, rahim ağzı kanseri taraması 30-65 yaş kadınlarda ve kolorektal kanseri taraması 50-70 yaş tüm kadın ve erkeklerde yapıldığını belirtti. Bu hizmetlerin Aile Hekimleri ve Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezlerinde  (KETEM) ücretsiz yapıldığını belirterek konuşmasını tamamladı.(Haber Merkezi)

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.