Putin: Türk Akımı’ndan vazgeçmedik « Hatay Yeni Haber Gazetesi

26 Nisan 2024 - 02:47

Putin: Türk Akımı’ndan vazgeçmedik

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türk Akımı ve Güney Akım projelerinden nihai olarak vazgeçmediklerini ve Türkiye-İsrail görüşmelerini desteklediklerini açıkladı.

reklam
Putin: Türk Akımı’ndan vazgeçmedik
Son Güncelleme :

08 Haziran 2016 - 16:21

170 views

Putin, “Karadeniz’in dibinden geçecek doğalgaz boru hatları konusunda Türkiye ile siyasi kaynaklı zorluklar yaşıyoruz” dedi. Rus lider, nihai kararı vermek içinAvrupa Komisyonu’nun pozisyonunu öğrenmeleri gerektiğini söyledi.
“İsrail ile Türkiye’nin görüşmelerine olumlu bakıyoruz” RIA Novosti’nin haberine göre Putin, Türkiye-İsrail ilişkilerinin normalleşmesi adına yürütülen görüşmelere de destek verdiğini söyledi.

Moskova’da İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile yaptıkları görüşmeden sonra basın toplantısında konuşan Putin, müzakerelerin bölgedeki tansiyonun düşmesini sağlayacağını belirtti.

Putin, “İsrail ve Türkiye arasındaki ilişkilerin düzelmesi için görüşmelerin başlamasına olumlu bakıyorum. Devletlerin ve halkların birbirlerine doğru atacakları her adım, uluslararası arenada genel olarak olumlu bir etki yaratacak. Devletler arasında ne kadar az sorun olursa, bizler için o kadar iyi olur. Dolayısıyla Türkiye ve İsrail arasındaki bu süreci memnuniyetle karşılıyoruz” şeklinde konuştu.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.