Yeral’dan Karaman’a tepki: Karaman’ın koyunu, sonra çıkar oyunu « Hatay Yeni Haber Gazetesi

28 Nisan 2024 - 21:40

Yeral’dan Karaman’a tepki: Karaman’ın koyunu, sonra çıkar oyunu

Antakya Ehlibeyt Kültür ve Dayanışma Vakfı (EHDAV) Başkanı Ali Yeral, Akit Gazetesi yazarı 87 yaşındaki ilahiyatçı Prof. Hayrettin Karaman’ın Aleviler ile ilgili sitesi üzerinden yaptığı açıklamaya sert tepki gösterdi.

reklam
Yeral’dan Karaman’a tepki: Karaman’ın koyunu, sonra çıkar oyunu
Son Güncelleme :

07 Kasım 2021 - 23:08

321 views

Yeral’dan Karaman’a tepki: Karaman’ın koyunu, sonra çıkar oyunu

Antakya Ehlibeyt Kültür ve Dayanışma Vakfı (EHDAV) Başkanı Ali Yeral, Akit Gazetesi yazarı 87 yaşındaki ilahiyatçı Prof. Hayrettin Karaman’ın Aleviler ile ilgili sitesi üzerinden yaptığı açıklamaya sert tepki gösterdi.

EHDAV Başkanı Yeral, konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı. Yeral açıklamasında, “AKP Gn. Bşk. ile Cumhurbaşkanının mürşidi, akıl hocası, saray mollası ve Akit yazarı 87 yaşındaki ilahiyatçı Prof. Hayrettin Karaman’ın bir skandal fetvaya daha imza attığı ortaya çıktı. Kızının okulda çok iyi bir aileye mensup bir Alevi gencini çok sevdiğini ve onunla evlenmesinin dini açıdan caiz olup olmadığını soruyor. Karaman’ın resmi internet sitesinde (http://www.hayrettinkaraman.net/sc/00415.htm) verdiği ve bu açıklama yazılırken hala yerinde duran kindar, mezhepçi, ayrımcı ve skandal fetva aynen şöyledir: “Bu gencin ailesi Alevi olmakla beraber gencin kendisi İslam’a Sünniler gibi inanıyorsa, Amentüyü bizler gibi kabul ediyorsa o makbul bir Müslümandır. Eğer bilerek Aleviliğini koruyorsa, Alevilere ait olup İslam ile bağdaşması mümkün olmayan inançları ve uygulamaları muhafaza ediyorsa o genç ile Sünni bir kız evlenemez.” Bu menhus fetvada açıkça; Alevilikle onlara ait inanç ve uygulamaları bilerek koruyanın, Amentüyü Sünniler gibi kabul etmeyenin Müslüman olmadığı ve onunla evliliğin caiz olmadığı hükmü vardır. Alın işte 21. asırda T. Cumhuriyeti ile İslam dünyasının 1/3’lük Ehl-i Beyt taraftarlarını bir çırpıda gayrı müslim, kâfir ve necis ilan eden yezidi fetva! Ehl-i Beyte müntesip olmaktan şeref duyan biz Alevilerin mal, can ve namuslarını mubah sayan Emevi fetvalarını görmek için Ebu Süfyan, Muaviye, Yezit, Mervan zamanına gitmeye hiç gerek yok. Hatta Osmanlıların; Ebu’s – Suud, İbn-i Kemal, Yavuz Selim, Nurettin El-Hamza, İdris-i Bitlisi, Hamza Sarı Görez Alevi katliam fetva sahiplerine kadar da gitmeye gerek yok. Suriye’deki Daeş, Afganistan’daki Taliban’a da varmaya gerek yok. Cumhurbaşkanının akıl hocası ile saray mollasının skandal fetvasına bakmanız yeterlidir.

REKLAM


ALEVİLERİN İSLAMLA BAĞDAŞMAYAN İNANÇLARI NELERDİR?
Şimdi biz de saray mollası Karaman’a soruyoruz: Alevilerin İslam’la bağdaşmayan inanç ve uygulamaları neymiş?
– Ahzap: 33’te Allah tarafından tâhir mutahhar kılınan İmam Ali ile Ehl-i Beyti candan sevip onlara tabi olmak mı?!
– Hz. Peygamberin mahşeri kalabalık önünde biat ettiği, başta Ebu Bekir ve Ömer olmak üzere tüm ashabın da kutlayıp itaat arz ettiği, İmam-ı Ali ile Gadir-i Hum velayetine sadık kalmak mı?!
– Peygamberimizin onlarca yerde emir buyurduğu; “Ali’nin dostuna dost, düşmanına düşman” olmak mı?!
– Başta Buhari ve Müslim olmak üzere Ehl-i Sünnet kaynaklarının ezici çoğunluğunda geçtiği gibi, Hz. Peygamberin Ehl-i Beytinden 12 İmam, vasi ve halifeye uymak mı?!
– Anadolu Alevi – Bektaşi canlarımızın cemevinde; “Ya Allah, ya Muhammed, ya Ali!” deyip mutahhar Ehl-i Beyti söz, deyiş, kaside ve mersiyelerle yad etmesi mi?! Buna karşılık Aczimendi, Rufai, Kadiri, Nakşi, Mevlevi vb. Sünni tarikat zikirleri hakkında da aynı fetvayı veriyor musun bakalım?!
– Aleviler, “Eline – diline – beline sahip olmayı” ilk ve en önemli kural saydıkları için mi?!
– 72 millete bir nazarla baktıkları ve her yaratılanı da Yaratandan ötürü sevdikleri için mi?!

REKLAM


SİYASİ ÇIKAR İÇİN FETVA VEREN DALKAVUKLARLA ALEVİLERİN EVLİLİĞİNİ BİZ DE CAİZ GÖRMÜYORUZ
Şimdi de; “Sünni kız Alevi ile evlenemez!” Emevi fetvanıza gelelim: İlkin mutahhar Ehl-i Beyt ile onların evladı ve aşığı olan biz Alevilere kin gütmeyen saf, masum, temiz ve mustazaf Sünni kardeşlerimizi bir kenara ayırıp koyalım. Ondan sonra Emevi, Süfyani, Yezidi, Mervani, Vahhabi kindarlar hakkında biz de ilgili fetvamızı verelim:
– Uydurdukları 4 Sünni hak mezhep şablonu dışındaki başta biz Alevi – Şii – Kızılbaş – Caferi – Bektaşiler olmak üzere, herkesi kâfir, sapık ve cehennemlik ilan edenlerle,
– Sadece Cumhuriyet döneminde; Koçgiri, Dersim, Zine Gediği, Elbistan, Kırıkhan, Malatya, Sivas, Maraş, Çorum, Madımak, Gazi, Ümraniye’de on binlerce Alevi’yi katleden canilerle,
– Cemevlerine cümbüş evi ve mum söndü yeri diyenlerle,
– Tekbir eşliğinde kadın, çocuk, ihtiyar, din adamı demeden kafa kesen lanetlik mahluklarla,
– Annesinin dizinden tahrik olan nesli tükenmiş yaratıklarla,
– Evde güzel elbiseler giymiş kızıyla tek başına kalamayan sapıklarla,
– Baldızla ilişkiyi serbest gören ruh hastalarıyla,
– 43 erkek öğrenciye cemaat yurdundaki tecavüz hakkında; “Bir kerecik tecavüzden bir şey olmaz!” diyen insan müseveddeleriyle,
– “T. Erdoğan, Allah’ın tüm sıfatlarını taşıyan bir lider” diyen müşriklerle,
– “Peygamber yanıldı ama Erdoğan yanılmadı” diyen küstahlarla,
– “Bakara – makara” deyip kutsal kitabımız K. Kerim ve sureleriyle alay eden şaklabanlarla,
– Maddi, manevi, şahsi ve dünyevi çıkarı için, siyasilerin isteğine göre dinimizle çelişen fetvalar veren yalaka dalkavuklarla ve bu zihniyeti taşıyanlarla, Allah sizi inandırsın ki, biz Aleviler de evliliği asla ve asla caiz görmüyoruz!.. Açıktan açığa mezhepçi, kinci, ayırımcı, bölücü ve tekfirci olan bu zihniyet hakkında, sayıları epey azalsa da onurlu ve vatansever savcıları acilen göreve davet ediyoruz! Kardeşçe son bir not: Mutahhar Ehl-i Beyt ile takipçileri olan Alevilere duyulan bu kin ve nefret kafanızdan tamamen gitmedikçe ve bu Emevi fosillerini içinizden arıtmadıkça, dünya – ahiret iflah olamazsınız!, bizden söylemesi” ifadelerini kullandı.

REKLAM

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.