Yeral saldırıyı kınadı: Kalleşçe saldırı, küstahça ayrım! « Hatay Yeni Haber Gazetesi

29 Nisan 2024 - 02:45

Yeral saldırıyı kınadı: Kalleşçe saldırı, küstahça ayrım!

EHDAV Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali YERAL, Altınözü’ne bağlı Yolağzı İlkokulu’nda öğretmenlik yapan Sedat Gürsel’in bir vatandaş tarafından saldırıya uğramasını kınayan bir açıklama yayınladı.

reklam
Yeral saldırıyı kınadı: Kalleşçe saldırı, küstahça ayrım!
Son Güncelleme :

15 Ekim 2021 - 20:06

145 views

Yeral saldırıyı kınadı: Kalleşçe saldırı, küstahça ayrım!

EHDAV Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yeral, Altınözü’ne bağlı Yolağzı İlkokulu’nda öğretmenlik yapan Sedat Gürsel’in bir vatandaş tarafından saldırıya uğramasını kınayan bir açıklama yayınladı.

reklam

Yeral yayınladığı açıklamada, “Altınözü ilçesi Yolağzı İmam – Hatip Ortaokulunda Beden Eğitimi öğretmenliği yapan, EHDAV Yönetim Kurulu üyesi Sn. Nayif Gürsel’in oğlu sevgili Sedat yeğenimiz çok başarılı, öğrenciler yanında öğretmen arkadaşları, veliler, mahalle halkı, muhtar, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Kaymakamın büyük sevgi ve takdirini toplamıştır. Mahalle Halkı ile ilgililerin bizzat itirafıyla; Sedat Hoca, okuluna büyük hizmetler yapıyor, öğrencilerin her derdiyle ilgileniyor, velileriyle yakın ilişkiler kuruyor, mahallenin bayram, cenaze, düğün, sünnet, hasta ziyareti gibi tüm sosyal aktivitelerine büyük önem veriyor. O kadar ki, mahallenin büyük çoğunluğu onu çok sevip saymış, bağrına basmış ve kendinden bir birey saymıştır. Hiçbir yanlış ve hatası görülmemesine rağmen, onun Çekmece asıllı Ehl-i Beyte mensup bir Alevi olması, Coşkun Alan adındaki bir adamın sindirim sistemini bozmuş ve 3 yıl önce babasının evine kadar gelip; “Hiçbir yanlış ve hatasını görmemelerine rağmen, okul ve mahallelerinde bir Alevi öğretmen istemediklerini” açıkça söylemiştir. Sedat Hoca Alevi olmak suçundan(!) ötürü, 2-3 kişiden birkaç defa psikolojik baskı, sözlü taciz ve fiziki darp görmesine rağmen, en son 27 Eylül’de müdür yardımcısı odasında otururken, kalleşçe aniden gelen mezhepçi, Alevi düşmanı Coşkun Alan adındaki adam demir sandalyeyle şiddetle başına vuruyor ve birkaç yerinden yaralıyor. Kanlar içinde kalan Sedat öğretmen, ambulansla acile kaldırılıp tedavi ediliyor ve gerekli raporu alıyor.

reklam

EMSAL TEŞKİL EDECEK BİR CEZA BEKLİYORUZ

21. asırda Avrupa’da hayvanlarla bitkilerin korumaya alındığı bir zamanda, medeniyetler beşiği Hatay’da, Alevi olmaktan başka hiçbir suçu olmayan güzide bir öğretmenin yıllarca psikolojik baskı, sözlü taciz, etnik ve mezhebi ayırım yanında en sonda da okulun müdür yardımcısı  odasında, kalleşçe öldüresiye başına demir sandalyeyle vurulması, bizi son derece üzmüş ve kaygılandırmıştır. Biz, anılan saldırgan, mezhepçi, kafatasçı, ayrımcı, Alevi düşmanı kişiyi şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz, Sedat Hocaya da en acil şifalar diliyoruz. Ayrıca Sedat yeğenimizi sevip sayan, sahiplenen, yanında durup destek veren değerli ve duyarlı Yolağzı sakinlerine de şükranlarımızı sunuyoruz. Bu menfur olay, kişisel bir saldırı gibi gözükse de aslında bu fosilleşmiş Emevi artıkların sayısı maalesef ilimizde de ülkemizde de hala az değildir. Yargının, milli birlik ve beraberliğimize, toplumsal huzurumuza ve İslami kardeşliğimize kasteden bu tür tahrikçi ve ayrımcı Emevi odaklarına, caydırıcı ve başkalarına emsal teşkil edecek bir ceza vermesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

reklam

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.