TÖBSEN ‘’Haziran’da ölmek zor’’ etkinliğini yaptı « Hatay Yeni Haber Gazetesi

2 Mayıs 2024 - 11:22

TÖBSEN ‘’Haziran’da ölmek zor’’ etkinliğini yaptı

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası; Umut Harbeli ve Grup Abdal’ın katılımıyla “Haziranda Ölmek ” etkinliği ile Nazım Hikmet, Ahmet Arif, Orhan Kemal Sümerler Amfi Tiyatroda andı.

reklam
TÖBSEN ‘’Haziran’da ölmek zor’’ etkinliğini yaptı
Son Güncelleme :

07 Haziran 2022 - 11:08

596 views

TÖBSEN ‘’Haziran’da ölmek zor’’ etkinliğini yaptı

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası; Umut Harbeli ve Grup Abdal’ın katılımıyla “Haziranda Ölmek ” etkinliği ile Nazım Hikmet, Ahmet Arif, Orhan Kemal Sümerler Amfi Tiyatroda andı.

TÖB SEN olarak bizler biliyoruz ki onlar hiçbir zülme, baskıya karşı sessiz kalmadılar. Düşüncelerinden, inandıklarından, mücadelelerinden ödün vermediler. Halkın yanında oldular, yaşama seyirci kalmadılar. Olumsuzluklara karşı çıktılar, eleştirdiler, bizleri değiştirmeye dönüştürmeye davet ettiler. Bizlere mücadeleyi, yılmamayı, umudu öğrettiler. Bu yüzden bu toprakların değerleri olan ozanlarımızı her zaman anmaktan geri durmayacağız. Onların anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.

Etkinliğimize katılım oldukça yoğundu. Amfi Tiyatroyu dolduran halkımız üye ve dostlarımız coşkulu geçen bir etkinliğe ortak oldular. Etkinlik Programımız şairlerimizden şiirler okunarak başladı. Öncelikle Umut Harbeli’nin şarkılarıyla başladı. Umut Harbeli’nin coşkulu şarkılarından sonra TÖBSEN Merkez Yürütmesi sahneye çıkarak etkinliğe gelenleri selamladı, daha sonra sözü TÖBSEN Merkez Yürütme Kurulu Başkanı Deniz Ezer alarak konuşmasını yaptı.

EZER: TÖB-SEN SADECE BİR SENDİKA DEĞİLDİR

Etkinliğe katılımın yoğun olması Amfi Tiyatro’nun hınca hınç dolu olması ve coşkunun hakim olması karşısında mutlu olduklarını söyleyen MYK Başkanı Deniz Ezer, Ustalarımızı saygıyla andıklarını belirttikten sonra katılım gösteren herkese teşekkür etti.

MYK Başkanı Deniz Ezer ‘’Bugün buradan bizi bir araya getiren değerlerimiz var. Bugün burada bir araya gelmişsek yaşama dair ortak taleplerimiz var. Özgür bir yaşam talebimiz var, adil bir ülke talebimiz var, eşit sömürüsüz bir ülke talebimiz var. Bu taleplerimizi hep birlikte büyütelim. TÖB SEN sadece bir sendika değil TÖB SEN halkın tüm sorunlarının sesidir. Bizim bir sloganımız var. TÖBSEN’’ Bağımsız, demokratik, ulaşılabilir, halkçı sendika “Bağımsız diyoruz hiç kimseden icazet almayız, hiçbirimizin de kişisel siyasi beklentisi yok, ulaşılabilir diyoruz 24 saat telefonumuz açık, halkçı diyoruz halkımızın tüm sorunları bizim sorunumuzdur bu yüzden TÖB-SEN sadece bir sendika değildir.

Halkımız bir sorun yaşadığınızda bize ulaşın ertesi gün sorunu çözmek için yanınızdayız” şeklinde konuşma yapan Merkez Yürütme Başkanı Deniz Ezer katılım gösteren herkes tekrar teşekkür edip konuşmasını bitirdi. Daha sonra sahneye çıkan Grup Abdal şarkı, türküleriyle seyircilerin coşkusuna coşku kattı.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.