TIRAŞ: EMEKTEN HALKTAN YANA BÜTÇE İSTİYORUZ. « Hatay Yeni Haber Gazetesi

28 Nisan 2024 - 11:01

TIRAŞ: EMEKTEN HALKTAN YANA BÜTÇE İSTİYORUZ.

Hatay KESK Dönem Sözcüsü Özgür Tıraş, son dönemde enflasyo nedeniyle tüm vatandaşların ekonomik olarak zorda olduğunu belirti.

reklam
TIRAŞ: EMEKTEN HALKTAN YANA BÜTÇE İSTİYORUZ.
Son Güncelleme :

15 Aralık 2021 - 16:31

205 views

TIRAŞ: EMEKTEN HALKTAN YANA BÜTÇE İSTİYORUZ.

Hatay KESK Dönem Sözcüsü Özgür Tıraş, son dönemde enflasyon nedeniyle tüm vatandaşların ekonomik olarak zorda olduğunu belirti.

 

 

 

 

 

 

18-19 Aralık’ta İzmir ve Diyarbakır’da miting düzenleyeceklerini belirten Tıraş yaptığı açıklamada; “Olağaüstü günlerden geçiyoruz. İktidar emeğe, emekçilere ,çiftçilere, esnafa, kadınlara, gençlere halka karşı adeta ekonomik darbe yapıyor. Göz göre göre ve sonucunu bildikleri ekonomik politikalarla emeği ucuzlatıyor. şsizliği güvencesizliği arttırıyor, yaşam koşullarını dayanılmaz hale getiriyorlar.

İktidar çevresi ve bir avuç vurguncu, fırsatçı, rantçı kapitalist dışında hepimiz kaybediyoruz. Biz emekçiler fakirleşirken onlar zenginliklerine zenginlik katıyor. Her güne yeni zamlarla uyanıyoruz. Temel ihtiyaçlarımızı karşılayamaz duruma geldik.

reklam

Enflasyon almış başını gidiyor. TÜİK tarafından açıklanan verilere göre son bir yıllık genel enflasyon %21,3 iken gıda enflasyonu %27’yi aşmıştır. Resmi veriler ile ne kadar çarpıtılmaya, perdelenmeye çalışılsa da hem emek örgütleri olarak bizlerin hem de bağımsız iktisatçıların verileri, bunlardan daha da önemlisi halkın kendisi mutfakta, çarşıda, pazarda yaşadığı gerçek enflasyon %50’yi aşmıştır. Ücretlerimiz enflasyon ve sürekli yükselen kur karşısında eridi gitti. Ev kiralayamaz kiraladığımızı da ödeyemez hale geldik . Bin bir güçlükle büyüttüğümüz gençler barınacak yurt,başını sokacak ev bulamaz hale geldi.

REKLAM


SESSİZLİĞİMİZ İKTİDARI PERVASIZLAŞTIRIYOR
İşsizlik aldı başını gidiyor. işsizlerin sayısı 10 milyona yaklaştı. İşsizlikten kadınlar ve gençler daha fazla nasibini almaktadır. Ucuz işgücü kaynağı görülen kadınlara yönelik şiddet kadın kırımı boyutuna ulaşmıştır. Patronlar istediği zaman keyfi olarak işten çıkarmalar yapabiliyor. İşsiz kalındığında ise İşsizlik Fonundan işsizlik parası alınamıyor. Fon kuşa çevrilmiş durumda paralar sürekli patronlara aktarılmaktadır. Ücretlerimiz açlık sınırının altına inmiş durumdadır. Maaşlarımız eridikçe erimektedir. Mesele kaynak olmaması değil, iktidarın ve sermayenin tercihidir. Ücretlerimiz söz konusu olunca olmayan kaynaklar savaşa silahlanmaya, patronlara teşvik adı altında akabiliyor. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Yoksulluğumuzun , işsizliğimizin en önemli nedenlerinden biri öfkemizi, tepkimizi çığlığımızı duyurmamaktır. Sessizliğimiz iktidarı daha da pervasızlaştırıyor. Bu sessizliğe artık dur demeliyiz. KESK olarak bu hafta sonu 18 Aralıkta İzmir ve Diyarbakır’a 19 Aralıkta ise İstanbul ve Ankara da geçinemiyoruz. Emekten ve Halktan yana bütçe için bölge mitingleri düzenleyeceğiz. Hatay KESK Şubeler platformu olarak 18 Aralık cumartesi günü Diyarbakır’da olacağız. Mitinge katılmak isteyenler KESK e bağlı Şubelere başvurabilirler” ifadelerini kullandı.

REKLAM

reklam

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN