TAYVANLI TSAİ TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİNİ ÇOK SEVDİ « Hatay Yeni Haber Gazetesi

19 Nisan 2024 - 23:53

TAYVANLI TSAİ TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİNİ ÇOK SEVDİ

Reyhanlı’da bulunan Tayvan Kültür Merkezi’nde Tayvan’dan gelen gönüllülerin destek çalışmaları hız kesmiyor.

reklam
TAYVANLI TSAİ TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİNİ ÇOK SEVDİ
Son Güncelleme :

12 Ocak 2023 - 21:53

239 views

TAYVANLI TSAİ TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİNİ ÇOK SEVDİ

Reyhanlı’da bulunan Tayvan Kültür Merkezi’nde Tayvan’dan gelen gönüllülerin destek çalışmaları hız kesmiyor.


Türkiye’de bulunan dünyanın dört bir yanından gençlerin değişim proje kapsamında Üniversite Ögrencileri burada eğitim alırken tarih, spor, kültür ve doğa temalı etkinliklere katılıyor ve birbirleri ile ilişkilerini geliştirme imkânı buluyorlar.

Tayvan’dan gelen Yun Yun Tsai Sosyal medya üzerinden basında çıkan haberlere istinaden İstanbul’dan gelerek Tayvan Kültür Merkezini gezdi. Merkezi ziyaret eden Tsai, gerekli görüşmeler yaparak, merkez gönüllüler kervanına katıldı. Çocuklarla oyunlar oynayıp, resim yaptı.

Daha sonra da çocuklarla İngilizce dersine katıldı. Merkezde bulunan, gönüllülere yardım etti. Ayrıca, Suriye’den gelen misafirlerle de sohbet ederek onlara nasıl yardım edebilirim gibi sorular sorarak, Tayvan halkının çok uzaklarda olsa bile bir mağdurun yanında olması gereken methameti yüreğinde hissettiğini herkese gösterdi. Çok kısa vakit geçirmesine rağmen merkez gönüllülerinin kısa zamanda gönüllerini feth etti.


TSAİ: YENİDEN ZİYARET EDECEĞİM
Yun yun Tsai; yapmış olduğu açıklamada; “Sosyal medyada Tayvan Kültür Merkezinin adını duyunca çok heyecanlandım. Hemen Araştırdım. Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde olduğunu öğrendim. Yetkililerle irtibata geçtim. Beni davet ettiler. Hiç zaman kaybetmeden kendimi Hatay uçağında buldum. Çok heyecanlanmıştım. Ülkemin burada yapmış olduğu bir merkezi görecektim.

Yetkililer beni Havaalanından alarak merkeze getirdi. Beni Yen karşıladı. Hiç yabancılık çekmedim. Hepsi çok güzel insanlardı. Çocuklar merkezde oyun oynayıp spor yaparken, uyum çalışması kapsamında, eğitim de alıyorlardı. Yetişkin kadınlar merkeze gelerek uyum çalışma kapsamında eğitim alırken, ekonomik yönden de destek alıyorlardı. Ülkem adına çok mutlu oldum. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Boş vakit bulduğum zaman tekrar ziyaret ederek merkezde çalışmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.