TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİ’NDEN TANITIM ATAĞI « Hatay Yeni Haber Gazetesi

19 Nisan 2024 - 12:59

TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİ’NDEN TANITIM ATAĞI

Tayvan halkının Türkiye’de en tanıdıkları bölge konumundaki Hatay Reyhanlı Tayvan Kültür merkezi, Tayvan’da çeşitli faaliyetleriyle vatandaşlara tanıtılıyor.

reklam
TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİ’NDEN TANITIM ATAĞI
Son Güncelleme :

14 Ocak 2023 - 11:11

194 views

TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİ’NDEN TANITIM ATAĞI

Tayvan halkının Türkiye’de en tanıdıkları bölge konumundaki Hatay Reyhanlı Tayvan Kültür merkezi, Tayvan’da çeşitli faaliyetleriyle vatandaşlara tanıtılıyor.

Pandemi öncesinde başlayan yapım aşaması devam eden şu anda bitim aşamasında olan merkezin yanı sıra özellikle tarihi ve kültürel değerleriyle öne çıkan Reyhanlı’yı ziyaret etmeleri için Tayvan Kültür Merkezi Koordinatörü PROF.DR. CHİU CHEN YU bir dizi tanıtım programı başlattı.

Tayvanlı turistlerin harcama kapasitesi de pek çok yabancı turistten daha fazla durumda bulunuyor. Genelde Türkiye’de İstanbul’dan Kapadokya’ya, Çanakkale’den Pamukkale’ye, Bursa’dan Safranbolu’ya geniş bir hatta ziyaret gerçekleştiriyorlar. Bu seyahatlere Reyhanlı’da bulunan Tayvan Kültür Merkezini ve Reyhanlı’nın turistik alanlarını da ziyaret etmeleri için tanıtım projeleri sürüyor.

CHEN YU: MERKEZİMİZE ARTAN İLGİ VAR

Tayvan Kültür Merkezi Koordinatörü PROF. DR. CHİU CHEN YU çalışmalarıyla ilgili şunları söyledi; “Pandemi nedeniyle çalışmaları yavaşlayan ya da kesintiye uğrayan merkezimiz faaliyetlerde hızlı bir toparlanma yaşıyor. Son yıllarda Tayvan halkı Türkiye’de bulunan Merkezimizi görme konusunda oldukça hevesli. Pandemi ile birlikte o tarafta bir yavaşlama oldu; ama sınırlı da olsa gönüllü olarak ziyaretleri devam etti. Dolayısıyla pandemi koşullarında yaşanan gevşeme beraberinde canlanmayı getirecektir. Projeleri tanıtıcı gezi programları yoğunlaşacaktır diye düşünüyorum. 2019’da bu tanıtım programlarımıza yükselen bir ilgi vardı ve Tayvan Kültür merkezimize Uzakdoğu ve Avrupa’da bazı ülkeler verdikleri özel önemi artırmışlardı. Tekrar benzer bir hareketlenme bekliyorum, hatta onu aşan bir ilgi de olabilir. Tayvan’dan üniversite, iş insanları vakıflar tanıtımlarımız kapsamında Türkiye’ye ilginin artarak devam etmesini bekliyorum. Ayrıca, Tayvan’dan artacak hareketin aynı zamanda bir ticari atak da başlatacağı öngörüyorum.

Özellikle ticaret alımlarını farklı ülkelere yönlendiren Tayvanlılar Türkiye’de umarım rekor sayıda yeniden bir artış beklenebilir. Tayvanlı iş insanlarının ticari faaliyet alımında güçlü şekilde çeşitli alanlarda yeni üretim yatırımları için tanıtım projelerimiz devam etmektedir. Umarım Tayvan Kültür Merkezimiz bir Başlangıç olur” dedi.

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.