Tayvan Kültür Merkezi Deri Atölyesini Hizmete Sunuyor « Hatay Yeni Haber Gazetesi

19 Nisan 2024 - 12:42

Tayvan Kültür Merkezi Deri Atölyesini Hizmete Sunuyor

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde, Bulunan Tayvan Kültür Merkezi Deri atölyesini de hayata geçirdi.

reklam
Tayvan Kültür Merkezi Deri Atölyesini Hizmete Sunuyor
Son Güncelleme :

19 Ocak 2023 - 11:17

161 views

Tayvan Kültür Merkezi Deri Atölyesini Hizmete Sunuyor

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde, Bulunan Tayvan Kültür Merkezi Deri atölyesini de hayata geçirdi.

Yeni istihdam sahaları oluşturacak hizmetlerin çok önemli olduğunu vurgulayarak, deri atölyesinde üretimin devam ettiğini belirten Tayvan Kültür Merkezi Koordinatörü, PROF.DR CHİU CHEN YI “Üretim, toplumları ileri taşıyan ve gelişimine katkı sunan objelerin başında gelmektedir. Özellikle istihdam noktasında önemli etkisi olacak hizmetleri gerçekleştirmeye özen gösteriyoruz. Önemli olan yeni istihdam sahaları oluşturmaktır.

Deri atölyemiz de sonraki aşamalarda çok kişiye istihdam imkânı sağlayacak. Şu an belirli ölçüde uyum çalışmasıyla devam ediyoruz. Tayvan Kültür Merkezi deri atölyemizin üretimini çoğaltarak, ihracat ağını genişleterek Reyhanlı geleceğine armağan edeceğiz. Açı, açığı olmayan, tüm gençlerin iş imkânı bulduğu bir Ereğli’yi oluşmaya kararlı bir şekilde devam ediyoruz. Bunu sağladığımızda da en önemli hedefimiz olan huzur şehri Ereğli’yi inşa edeceğimize inanıyoruz. Refahı ve yaşam standardı yüksek olan bir toplumun huzura kavuşmasının önündeki engeller tek tek kalkacaktır” dedi.

AHMET: ÇİZİMLERİ BÜYÜK KEYİFLE YAPTIM

Tayvan kültür Merkez Atölyesi hocası, Veddah Ahmet dededen kalma mesleğe çırak olarak başladığını söyleyerek merkezdeki çalışmalar ile ilgili şunları kaydetti: “Baba ocağında yaptım. Derinin kucağına doğdum desem yalan olmaz. Suriye’de bu işi küçük çapta özel müşterilerimiz vardı. Biz hiç bir zaman makineleşmedik. Suriye’den 2015 yılında geldim. Burada deri sandalet işiyle başladım. Çok zor süreç yaşadım. Burada insanlar deri sandalete rağbet göstermiyordu.

Daha sonra giyinip beğenince müşterilerim yavaş yavaş arttı. Evimin bir köşesini atölye yaptım. Sonra Tayvan Kültür Merkezini duydum. Oraya gittim. Bay CHİU ile tanıştım. Merkeze ilk defa numune örnekler yaptım. Bay CHİU’nun çok orijinal çizimleri vardı. Ben de onları hayata geçirdim. Çok değişik orijinal çizimleri büyük bir keyifle yaptım. Çantaları bütün aşamalarıyla bir günde yapıyorum.

Tayvan Kültür Merkezi sayesinde işimi büyük bir keyifle yapıyorum. “Evimin çatı katında bir atölye ile başladığım bu işe. Şimdi öğrencilerime belirli bir kalıpta çalışmayı öğretmiyorum. Neden çünkü kalıplaşmış bir fikir oluşmasın. Özgün olmasını hedefliyorum.”

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.