Şahin memurlara TOKİ istedi « Hatay Yeni Haber Gazetesi

18 Nisan 2024 - 22:03

Şahin memurlara TOKİ istedi

Türkiye Kamu-Sen ve Türk sağlık sen Hatay şube Başkanı Hayri Şahin, memurların TOKİ konutlarında proje kapsamına alınmasını istedi.

reklam
Şahin memurlara TOKİ istedi
Son Güncelleme :

27 Ağustos 2022 - 14:43

507 views

Şahin memurlara TOKİ istedi

Türkiye Kamu-Sen ve Türk sağlık sen Hatay şube Başkanı Hayri Şahin, memurların TOKİ konutlarında proje kapsamına alınmasını istedi.

Reklam

Şahin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Son zamanlarda ülkemizde bir konut sorunu ortaya çıkmıştır. Konut fiyatlarındaki fahiş yükseliş, kiraların da kontrolsüz şekilde yükselmesine neden olmuştur. Hal böyle olunca özellikle büyükşehirlerde ve konut sayısının sınırlı olduğu illerde kamu görevlilerimizin bütçelerine uygun ev bulmakta zorlanmasına yol açmaktadır. Ortalama memur maaşının sosyal yardımlar da dâhil edildiğinde 10 bin 421 TL olduğu hesaba katıldığında bir memurun özellikle İstanbul, Ankara gibi aylık 5-6 bin TL dolayına kadar yükselen kira giderini karşılamasının ve ailesinin geçimini sağlamasının mümkün olmadığı görülmektedir.

Reklam

KONUT VE KİRA SORUNU ÇÖZÜLMELİDİR
Hükümetimiz, dar gelirli vatandaşlarımızın konut ihtiyaçlarını karşılamak üzere TOKİ işbirliği ile “sosyal konut” projeleri başlatacağını açıklamıştır. Kamu çalışanlarımızın bilhassa zorunlu rotasyon yoluyla hizmet ettiği bölgelerde yaşadığı sıkıntılardan kurtulması “sosyal konut” imkânlarından faydalanmasıyla mümkün hale gelebilir. Bu nedenle memurların da “sosyal konut” projelerine dâhil edilmesi, özellikle personel temininde güçlük yaşanan bölgeler ile yaşam maliyetlerinin yüksek olduğu büyükşehirlerde görev yapan kamu çalışanları açısından son derece gerekli bir uygulamadır. Bu kapsamda hükümet, memurların da “sosyal konut” projelerinden faydalanmasını sağlayacak bir karar almalı ve ülkemizin her noktasında görev yapan, kamu hizmetlerinin tüm Türk halkına kesintisiz ve eşit bir biçimde sunulmasını sağlayan memurlarımızın konut ve kira sorununu çözmelidir” ifadelerini kullandı.

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

reklam

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN