Prof. Dr. Sibel HAKVERDİ: “Dünyada her şey kadının eseridir” « Hatay Yeni Haber Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 10:15

reklam

Prof. Dr. Sibel HAKVERDİ: “Dünyada her şey kadının eseridir”

Prof. Dr. Sibel HAKVERDİ: “Dünyada her şey kadının eseridir”
Son Güncelleme :

10 Mart 2018 - 1:47

551 views

Prof. Dr. Sibel HAKVERDİ: “Dünyada her şey kadının eseridir”

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, Hatay Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkan Vekili Prof. Dr. Sibel HAKVERDİ bir basın açıklaması yaptı.

Hatay Cumhuriyet Halk Partisi İl yönetimi adına açıklama yapan Prof. Dr. Sibel HAKVERDİ şunları söyledi: ‘’Üzülerek belirtmeliyim ki; ülkemizde eşitsizliğin derinleştiği, gelecek kaygısı duyan kadın sayısının arttığı günleri yaşamaktayız.

Çocuk yaşta evlilikler, kadın cinayetleri, artmış ve ussalaştırılmış baskı ve şiddet gibi sosyal yaşamda ve siyasal yaşamda karşılaşılan eşitsizlikler toplumumuzun kanayan yarasıdır. Modern ve çağdaş bir ülke haline gelinmesi ancak bunlarla mücadele etmekle ve başarıya ulaşmakla gerçekleşebilir.

Tarihte kadın mücadelesinin ilki ve daha sonraki süreçte ses getiren örneği 8 mart 1857 de gerçekleşmiştir.  ABD’nin New York eyaletinde 40.000 dokuma işçisinin çalıştığı tekstil fabrikasındaki kadınların “daha iyi çalışma koşulları” talebi ile başlattıkları grevde polisin müdahalesi, işçilerin fabrikaya kilitlenmesi ve ardından çıkan yangında 129 kadın işçinin ölümü ile sonuçlanmıştır. 1910 da Danimarka’nın Kopenhag kentinde 2. Enternasyonele bağlı kadınlar toplantısında Almanya Sosyal Demokrat Parti önderlerinden Clara Zetkin 8 Mart 1857’de ölen 129 kadının anısına 8 Martın “ International Womens Day-Dünya Kadınlar Günü” olarak anılması önerisi oybirliğiyle kabul edilmiştir. Ülkemizde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında kutlanmaya başlamış ve halen devam etmektedir. Kutlamalar kadınların insan hakları temelinde siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine dikkat çeken etkinlikler şeklinde gerçekleştirilmektedir.

Bizde bu günde “Dünyada her şey kadının eseridir” ve “bir toplum, millet erkek kadın denilen iki cins insandan oluşur. Mümkünmüdür ki bir toplumun yarısı topraklara zincirlere bağlı kaldıkça, diğer kısmı göklere yükselebilsin” diyen atamızın sözlerine dikkat çekerek; Hatay Cumhuriyet Halk Partisi il yönetimi olarak daha özgür, daha adaletli ve kadın–erkek eşit şartlarda, dayanışma içinde yaşayabileceğimiz bir ülke temenni ediyor 8 Mart Dünya Emekçi kadınlar günümüzü saygıyla anıyorum’’ dedi. (Haber Merkezi)

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.