Prof. Dr. Cihangir İslam: ‘’ÜLKENİN BEKA SORUNU YOK, BUNLARIN KOLTUK BEKASI SORUNU VAR’’   « Hatay Yeni Haber Gazetesi

23 Nisan 2024 - 20:39

Prof. Dr. Cihangir İslam: ‘’ÜLKENİN BEKA SORUNU YOK, BUNLARIN KOLTUK BEKASI SORUNU VAR’’  

reklam
Prof. Dr. Cihangir İslam: ‘’ÜLKENİN BEKA SORUNU YOK, BUNLARIN KOLTUK BEKASI SORUNU VAR’’  
Son Güncelleme :

13 Mart 2019 - 11:58

173 views

Prof. Dr. Cihangir İslam: ‘’ÜLKENİN BEKA SORUNU YOK, BUNLARIN KOLTUK BEKASI SORUNU VAR’’  

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Cihangir İslam; Resmi makamlardan, medyadan, koro halinde yalanlar duyuyoruz

 Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Cihangir İslam, Beyzade Fm’in canlı yayın konuğu oldu.

Mehmet Harputluoğlu’nun sunduğu “Gündem Özel” programında konuşan Prof. Dr. Cihangir İslam Bir medya manipülasyonu ile karşı karşıya olduklarını belirterek, “Havuz denilen medya kesimi, partimiz ve adaylarımız hakkında gerçekliği olmayan yayınlar yapıyorlar. Yalanla karşı karşıyayız. Resmi makamlardan, medyadan, koro halinde yalanlar duyuyoruz. Yalanlarla bir iktidar ayakta kalmaz.

Beka sorunu diyorlar, bir yandan Türkiye’yi uçurduk diyeceksiniz. Şöyle büyüdük, böyle büyüdük beyanatları vereceksiniz, bir yandan da muhtar, belediye, meclis üyesi ve belediye başkanı seçtiğimiz, seçimleri Türkiye’nin beka sorunu olarak göstereceksiniz.

Velev ki 24 Haziran’ı düşünün. O dönemde de böyle bir dil kullandılar. Siz gidince bu ülkenin bekası sona ermez ki, siz kendinizi ne zannediyorsunuz. Bunlar kendi partilerinin geleceğini Türkiye’nin beka sorunu olarak bu millete gösteriyorlar. Kendilerinin beka sorunu var, koltuklarının beka ile alakası var ülkenin değil!

Çıkıyorlar ihracat rekor kırdık diyorlar. Neymiş, 168 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik. Bir örnekle şöyle ifade edeyim maç kaç kaç diyorsun Galatasaray 2 diyor. Diğer takımın skorunu söylemiyor. Senin ithalatın kaç gözüm onu neden söylemiyorsun. Onu ben söyleyeyim; ithalat 223 Milyar, yani 55 milyar dolar dış ticaret açığın var. Ne diyorlar buna? Başarı diyorlar. Bakın Ocak ayında 6,4 milyar iç borç ödemesi var, bunun 5,5 milyarı borcun faizi, ne bu? Onlara göre başarı!

Enflasyon yüzde 20 – 25 seviyelerine çıkmış, üstlerine çok gidince diyorlar ki bütün dünya böyle. Bütün ülkelerde borç var var. Üşenmedik gittik incelik, Güney Afrika Cumhuriyeti inde enflasyon yüzde 5, Brezilya’da yüzde 4, Endonezya’da yüzde 3, Hindistan’da yüzde 2,5.

VARLIK KUYRUĞU DİYORLAR SANKİ PATLICANLAR, BİBERLER SIRAYA GİRMİŞ ALICI BEKLİYOR

 Gelelim tanzim satışlarına; bu kuyruklar ne diyorsun? Diyor ki; eskiden yokluk kuyruğu vardı bizimkiler varlık kuyruğu. Sanki patlıcanlar, biberler sıraya girmiş alıcı bekliyor! Yani bunlara karşı lafla başa çıkmanın yolu yordamı yok.

2006 yılında yasa çıkarmışlar; “Tarım kanunu madde 21”, diyor ki gayri safi yurt içi hasılanın en az yüzde 1’İni tarıma destek vereceksin. 2019 bütçesinin yüzde 1’i 45 milyar ediyor. Ayırdıkları ne 17 milyar, ancak üçte biri! Çiftinin yüzü gülmüyor” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

 

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.