Parlar: ”Acımız halen taze, öfkemiz halen diridir” « Hatay Yeni Haber Gazetesi

23 Nisan 2024 - 12:39

Parlar: ”Acımız halen taze, öfkemiz halen diridir”

CHP Hatay İl Başkanı Dr. Hasan Ramiz Parlar, Sivas katliamının 28. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamasında “Acımız halen taze, öfkemiz halen diridir” dedi.

reklam
Parlar: ”Acımız halen taze, öfkemiz halen diridir”
Son Güncelleme :

03 Temmuz 2021 - 10:00

147 views

Parlar: ”Acımız halen taze, öfkemiz halen diridir”

CHP Hatay İl Başkanı Dr. Hasan Ramiz Parlar, Sivas katliamının 28. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamasında “Acımız halen taze, öfkemiz halen diridir” dedi.

reklam

Başkan Parlar, yaptığı yazılı açıklamasında aşağıdaki ifadelere yer verdi: “2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas’ta düzenlenen pir sultan abdal Şenlikleri sırasında Madımak otelinin bir provokasyonla yakılması sonucu; aralarında Asım Bezirci, Nesimi Çimen, Muhlis Akarsu, Metin Altıok, Hasret Gültekin gibi yazar, şair, ozan, düşünür ile iki otel görevlisinin de bulunduğu 35 yurttaşımız yanarak ya da dumandan boğularak hayatlarını kaybetmişlerdir. Hayatını kaybedenler arasında folklor ekibi ile Sivas’a gelen 12 yaşındaki Koray Kaya’da vardı. Bu katliamın üzerinden 28 yıl geçti. Bu 28 yıl içerisinde çok fazla can kaybettik. Ama hiçbiri Sivas kadar, Suruç kadar, Ankara gar katliamı kadar acı yaşatmadı. Sivas katliamının üzerinden 28 yıl geçse de acımız halen taze, öfkemiz halen diridir. Çünkü adı geçen katliamlar rastgele yaşanmış sıradan olaylar değildir. Her biri için ortak nokta Devlet koruması altında bulunan yurttaşlarımızın bu korumanın şemsiyesi altında öldürülmüş olmasıdır. Sivas katliamı sonrası o dönemin Cumhurbaşkanının, Başbakanının, söyledikleri dün gibi aklımda. Bunları burada tekrarlamak istemiyorum ama şunu söyleyeceğim; 2012 yılında Ankara 11. ağır ceza Mahkemesi bu dava için zamanaşımı kararı verdiğinde Recep Tayyip Erdoğan’ın hayırlı olsun demesi, diyebilmesi gerçekten çok düşündürücüdür. Sivas katliamı da Suruç gibi Ankara gar katliamı gibi komplo amaçlı düzenlenmiş katliamdır. Bunların Siyasal arka planları vardır. Bir yanlarıyla da tarihimize kara leke olarak geçmişler ve Yüreğimizde derin yara bırakmışlardır. Bu tür olayların bir daha yaşanmasına asla izin vermememiz gerekmektedir, elbette bu söylemekle olmuyor. Bunun için somut adımlar gerek.

Yurttaşların mutluluk ve refahını temel alan insanları ayrıştıran değil birleştiren politikaların ve siyasi anlayışın egemen olması gerek, İnsanlığı temel alan politikaların egemen olması gerek, Evrensel insan haklarına dayalı temel demokratik değerleri esas alan öncelik insan diyen bir devlet anlayışının yaratılması gerekir. Aksi halde yeni katliamların yeni acıların yaşanması kaçınılmaz olur. Bugün 2 Temmuz. 35 yurttaşımızı yitirdiğimiz Sivas katliamının 28. yıldönümü. Hiçbir yurttaşımızın cinsiyet, inanç, etnik ya da Siyasal görüş farkı nedeniyle ötekileştirilmediği, katliama uğramadığı eşit, özgür, mutlu ve kardeşçe yaşayacağı bir ülke özlemini dile getiriyor. 2 Temmuz’u yaratanları, faillerini ve bunları aklayanları bir kez daha lanetliyorum.”

reklam

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.