Palmiye Hastanesi, obeziteye savaş açtı « Hatay Yeni Haber Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 01:13

reklam

Palmiye Hastanesi, obeziteye savaş açtı

Hatay’ın en önemli sağlık kuruluşları arasında yer alan Özel Palmiye Hastanesi, halk arasında obezite olarak bilinen hastalığa ve obezite ile birlikte gelen diğer hastalıklara savaş açtı.

Palmiye Hastanesi, obeziteye savaş açtı
Son Güncelleme :

11 Mart 2021 - 0:37

559 views

Hatay’ın en önemli sağlık kuruluşları arasında yer alan Özel Palmiye Hastanesi, halk arasında obezite olarak bilinen hastalığa ve obezite ile birlikte gelen diğer hastalıklara savaş açtı.

Palmiye Hastanesi doktorlarından Obezite ve Diyabet Cerrahisi Uzmanı Op.Dr.Cavit Göktaş tarafından gerçekleştirilen operasyon ile obeziteye veda edilebiliyor. Palmiye Hastanesi tarafından yapılan açıklamada, “Obezite basit şekilde vucutta anormal ve aşırı yağ birikmesi olarak tanımlanabilir. Diğer bir tanımlama ise vucut yağ dokusunun erkelerde %25 den kadınlarda ise % 30 dan daha fazla olmasıdır. Dünya sağlık örgütü (WHO) tarafından çağımızın en önemli salgını olarak tanımlanan obezite ve obeziteye bağlı hastalıkların (tip 2 şeker hastalığı yani diyabet, hipertansiyon, uyku apnesi, metabolik sendrom, karaciğer yağlanması, insülin direnci v.b) görülme sıklığı giderek artmaktadır. Obezite tek başına hayat süresini kısaltan bir hastalık olmak ile beraber neden olduğu tip 2 şeker hastalığı (diabetes mellitus), hipertansiyon, kalp ve akciğer problemleri ile de hayat kalitesini düşürmektedir. Obezite kalp damar hastalıklarının yanı sıra kanser ve infertilite(kısırlık) gibi diğer önemli hastalıklara da neden olmaktadır.
AMELİYATLAR BAŞARIYLA UYGULANIYOR
Obezite ile mücadele etmenin yolu sağlıklı bir yaşam sürmek için fazla kilolardan uzak durmaktan geçmektedir. Diyet ve egzersiz ile fazla kilolarından kurtulamayan obez bireylerin kişiye özel cerrahi yöntemlerle kalıcı olarak kilo vermesi mümkün olabilmektedir. Obezite cerrahisi ve diyabet cerrahisi(metabolik cerrahi) olarak bilinen tüp mide ameliyatı, mide bypassı (gastrik bypass), transit bipartition, mide balonu gibi ameliyatlar Obezite ve Diyabet Cerrahisi Uzmanı Op.Dr.Cavit Göktaş tarafından Palmiye Hastanesinde başarıyla gerçekleştirilmektedir. Detaylı Bilgi ve Randevu: 0537 241 77 01 – 0850 305 77 55” denildi.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.