Özgün: Şimdi birlik zamanı « Hatay Yeni Haber Gazetesi

6 Mayıs 2024 - 01:03

Özgün: Şimdi birlik zamanı

AK Parti Hatay İl eski Başkanı Halil İbrahim Özgün, Lütfü Savaş’a sahip çıktı. Özgün, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, AKP’nin saldırılarının sadece Lütfü Savaş’a değil, Cumhuriyet iradesine ve demokrasi mücadelesine yönelmektedir” dedi.

reklam
Özgün: Şimdi birlik zamanı
Son Güncelleme :

23 Ağustos 2021 - 9:18

254 views

Özgün: Şimdi birlik zamanı

AK Parti Hatay İl eski Başkanı Halil İbrahim Özgün, Lütfü Savaş’a sahip çıktı. Özgün, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, AKP’nin saldırılarının sadece Lütfü Savaş’a değil, Cumhuriyet iradesine ve demokrasi mücadelesine yönelmektedir” dedi.

reklam

Özgün açıklamasında, “AKP’nin saldırıları büyükşehir belediye başkanımızın şahsına değil, Cumhuriyet iradesine ve demokrasi mücadelesine yönelmektedir. Şimdi birlik zamanı. Bugün AKP Hatay İl Başkanı Sn Adem Yeşildal’ın yanına AKP’li İlçe belediye başkanları ve AKP yöneticilerini alarak, Hatay Büyükşehir Belediye binası önünde yaptığı basın açıklamasına cevaben birkaç söz söyleme ihtiyacı doğmuştur. Bugün taş bina önündeki açıklamanın bir benzerini yıllar önce o dönemin AKP il başkanı Sn Ahmet Atıç yine AKP heyetini yanına alarak Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Lütfü Savaş’ı hedef alan ve tribünlere seslenen bir basın açıklaması yapmıştı. O açıklamaya hemşehrilerimizin cevabı 31 Martta yarım milyon oy, %55 oy oranı ve 110 bin oy farkı olmuştu. Yine siyasi nezakete aykırı bu açıklamaya halkımız gereken cevabı verecektir. Bu sebeple cevap hakkını halkımıza saklasak da, usulen örgütümüz gerekli cevabı vermelidir.

YEŞİLDAL, KONUYA AÇIKLIK GETİRMELİDİR

Ayrıca AKP il başkanının “CHP’li bazı yetkililer de rahatsız” söylemi CHP yöneticilerini zan altında bırakacağından, kimin rahatsız olduğunu, hangi CHP yöneticileriyle görüştüğünü açıklamalıdır. Ben hiçbir CHP’linin kendi belediye başkanını, AKP il başkanıyla çekiştireceğine ihtimal vermem. Sn Yeşildal bu konuya açıklık getirmelidir. Açık sınır ve sınırsız mülteci politikasıyla ülkeyi sahipsiz bostan haline getirmiş AKP’nin en büyük mağduru Hatay halkı olmuştur. Nüfusumuzun yaklaşık %35’i kadar Suriyeli mülteci yükü altında Hatay’a hükümet olarak ne katkı sunmuşlar bunun da cevabını vermelidir. Çevreyolu fuar alanının satımından bahseden AKP il başkanına, satırlar yetmeyeceğinden Saray Rejimi’nin sattığı fabrika, liman, kurum, kuruluş, orman ve araziden hiç bahsetmeyeceğim. İstanbul Havalimanı’nın 15 kat maliyete yapıldığını, onlarca kat maliyete yapılmasına rağmen geçsek de geçmesek de Deli Dumrul misali vergisini ödediğimiz otoyol ve köprü ihale şartlarını söylemeye hiç gerek yok. AKP iktidara geldiğinde en yüksek ÖTV oranı %50 iken bugün %220 olduğunu, dünyanın en pahalı yakıtını kullandığımızı, her gün elektrik, yakıt ve doğalgaza zam yapıldığını, enflasyonun roket gibi ilerlediğini, TL’nin dolar karşısında sabun gibi eridiğini, buna bağlı olarak ucuz işgücü sömürüsünde Çin’in bile gerisine düştüğümüzü, halkın açlıkla imtihan verdiğini, açlık ve yoksulluk intiharlarının normalleştiğini… Söylemeye gerek yok. Ya da belki vardır. Kendilerine kurdukları cam fanus dünyalarında ya da pek sevdikleri saraylardan görmüyor olabilirler. Belli ki yanan ormanları uçaklardan izleyince acı çığlıkları duymuyor, intiharları film gibi izleyip görmüyorlar. Ülkeye milyon milyon giren yabancı mülteci akını ilgilerini cezbetmiyor belli ki. Belki de Türkiye vatan olmaktan çıkmıştır nazarlarında. Öyle ya ümmet daha büyük bir vatandı! Yüzlerce milyonluk yazlık Saray ve sarayda yatan onlarca uçağa tek sözü olmayanlar, kıt imkanlarla hem kendi şehrine hem 600 bin misafire bakmak zorunda kalan belediyeye laf söyleme yarışına girmişler.

DAHA BÜYÜK BİR ÇEMBERLE BİRLİK OLMA ZAMANI

Sn AKP il başkanına tavsiyem, ülkesini seviyorsa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Lütfü Savaş başta olmak üzere tüm CHP’li belediyelere destek olmasıdır. Zira kendileri yazlık kışlık saraylar yapmak ve lüks uçaklar almakla meşgulken, cennet vatanın orman yangınlarını dert edinen ve Türk Hava Kurumu’nun çürümeye terk edilmiş uçaklarına talip olan CHP’li Belediye Başkanları olmuştur. Bir dahaki basın açıklamasında kendi bakanlarının söylediği mafyadan aylık 10bin dolar alan AKP’li siyasetçinin kim olduğunu açıklamasını bekleriz. Ya da kendi şirketinden ürün alan ticaret bakanının niye soruşturulmadığını! Yerli ve milli sözünü ağzından düşürmeyenlerin, en kıymetli kurumumuz olan şanlı ordumuzun tank palet fabrikasını haraç mezat Katarlılara hangi yerli ve milli saiklerle satıldığını da açıklamalıdır. Bir mafya liderinin tonla cevaplanmamış iddiaları ortada dururken, tüm AKP heyetinin resmi, şeffaf ve kanuna uygun belediye işlerini konu eden basın açıklaması halkın bilgilenme hakkına hakarettir. Son olarak geçen dönemin CHP İl Başkanı olarak şunu ifade edeyim.  Bunu da ”biz”e söylüyorum. Bu açıklama ve suç duyuruları, seçimle kazanamayanların mızıkçılığı ve hezeyanıdır. 2019’da içişleri bakanı Lütfü Başkanımız hakkında soruşturma izni verildiğinde, binlerce kişi toplanmış ve cevap vermiştik. Fitneye izin vermeyen, akıllı ve disiplinli örgüt, öngörülü tabanımız ve tüm Hatay halkının feraseti oyunu bozmuştu. Şimdi de aynı şekilde nabız yoklama niteliğindeki bu açıklamalara cevabımız sert ve net olmalı. Millet İttifakı iktidara giderken, büyükşehir başkanlarımızın başarı hikayeleriyle ilerliyor. Bu noktada başkanlarımıza yönelen saldırılar şahsi değil, topyekün cumhuriyet iradesine ve demokratikleşme mücadelesine yönelmektedir. İktidarımız sürecinde küçük çelişkilerimizi ne kadar hızlı onardığımızı göreceğiz. AKP il başkanının içeriye mesaj vermesine müsebbib olan ve belediyemiz önünde açıklama yapma cüreti veren iklim her neyse ve neyden kaynaklanıyorsa bir an önce ayılmak gerekiyor. Şimdi her zamankinden daha sıkı ve daha büyük bir çemberle birlik olma zamanı!” ifadelerini kullandı.

reklam

GİZLİLİK İLKELERİ
www.hatayyenihaber.com’un tüm hakları saklıdır. Kod, haber, resim, röportaj gibi her türlü içeriğinin tüm telif hakları www.hatayyenihaber.com’a aittir. www.hatayyenihaber.com sitesinde yer alan bütün yazılar, materyaller, resimler, ses dosyaları, animasyonlar, videolar, dizayn, tasarım ve düzenlemelerimizin telif hakları 5846 numaralı yasa telif hakları korunmaktadır. Bunlar www.hatayyenihaber.com’un yazılı izni olmaksızın ticari olarak herhangi bir şekilde kopyalanamaz, dağıtılamaz, değiştirilemez, yayınlanamaz. İzinsiz ve kaynak belirtilmeksizin kopyalama ve kullanımı yapılamaz.
www.hatayyenihaber.com’daki harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Yayınlanan yazı ve yorumlardan yazarları sorumludur. www.hatayyenihaber.com’da hiçbir bildirim yapmadan, herhangi bir zaman değişikliğe gidebilir. Bu sitedeki bilgilerden kaynaklı hataların hiçbirinden sorumlu değildir
PRİVACY POLİCY
We will keep your information confidential except where disclosure is required or permitted by law (for example to government bodies and law enforcement agencies). Generally, we will only use your information within the www.hatayyenihaber.com. However, sometimes the www.hatayyenihaber.com uses third parties to process your information. www.hatayyenihaber. comrequires these third parties to comply strictly with its instructions and the www.hatayyenihaber.com requires that they do not use your personal information for their own business purposes, unless you have explicitly consented to the use of your personal information in this way. When you interact with the www.hatayyenihaber.comwe sometimes receive personal information about you. For example, if you write to us or sign up to a newsletter, you might tell us who you are, how we can contact you and what you think of the www.hatayyenihaber.com and its services. When you use www.hatayyenihaber.com online services, we use cookies and collect IP addresses. You can find out more about this in the www.hatayyenihaber.com cookies section of our full Privacy Policy.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.