Narenciye çalıştayı Dörtyol’da yapıldı « Hatay Yeni Haber Gazetesi

29 Nisan 2024 - 00:24

Narenciye çalıştayı Dörtyol’da yapıldı

Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası’nda Hatay bölgesinde narenciyenin, dünü, bugünü ve yarını konulu bir toplantı düzenlendi.

reklam
Narenciye çalıştayı Dörtyol’da yapıldı
Son Güncelleme :

24 Mart 2022 - 16:44

243 views

Narenciye çalıştayı Dörtyol’da yapıldı

Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası’nda Hatay bölgesinde narenciyenin, dünü, bugünü ve yarını konulu bir toplantı düzenlendi.

A.K.İ.B Başkanı ve Sin Gıda sahibi Necdet Sin, Dörtyol TSO Başkanı Ercan Yıldırım, Altun Gıda -Oğuzhan Altun(A.K.İ.B), Menas A.Ş. Ferhat Gürüz(A.K.İ.B), Teksin Tarım-Sinan Gümüş(A.K.İ.B), Çınar Paketleme-Latif Çınar, NT Tarım-Nasır Tokmak, Dörtyol Paketleme-Özgür Gök, Andaç Dış Tic.-İzzet Andaç Kaya, Dörtyol Han Gıda- Harun Yavuz, Eryılmaz Narenciye-Mahfuz Eryılmaz, Özhasoğlu Tarım-Emre Öz, Dünya Tarım-Savaş Çelebi, Melpak Export Gıda-Meriç Karayün ve Cem Sürmelioğlu, Meysaş A.Ş ve Ermey Tarım Ltd. Şti adına Doğan Kigan, Özgeyikçi Tarım Ltd.-İsrafil Özgeyikçi, Nda Tarım ve İkizler Uluslarası adına Mustafa Dağ, Kazanlar Gıda Ltd.Şti. –Ahmet Safa Kazan’ın katıldığı çalıştay Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirildi.

YILDIRIM: ALTERNTİF ÜRÜN VE PAZARLARA YOĞUNLAŞILMALI

Toplantıda ilk olarak Pandemi ve Pandemi’nin etkileri ele alındı. Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ercan Yıldırım yaptığı konuşmada; “Pandemiden dolayı hasat, ürün işleme, pazarlama-satış, yurtdışı seyahatleri ve fuarlar düzgün yapılamamış, bir çok iş online olarak yürütülmüştür. Rusya-Ukrayna Savaşı; Güncel Ekonomik Durum, Artan Enerji, Hammadde, Lojistik – Nakliye ve İşçilik fiyatları konu başlıklarımız arasındadır. Savaş öncesi Rusya ve Ukrayna’dan dönen Yaş meyve sebzeler, toplantımızın bir diğer önemli konusudur. 24 Şubat 2022’de patlak veren Rusya-Ukrayna savaşı, yine hem ekonomimizi hem de yaş meyve-sebze sektörünü iyice etkilemiştir. Bulunduğumuz yerin stratejik önemi, sadece narenciye sektörünü değil, Türkiye’de üretilen tüm ürün ve hizmetleri etkilemektedir. Narenciyeciler olarak, yeni pazarları ve alternatif ürünlere Pazar yaratma üzerine yoğunlaşmalıyız” dedi.

TOPLANTIDA ÖNEMLİ KARARLAR ALINDI

Son yıllarda Yaş Meyve – Sebzedeki en büyük sorun Zirai ilaç-Pestisit kalıntı ve Zararlı böcekler olduğunun vurgulandığı toplantıda, Don vurması, Dolu zararı, Güneş yanığından bile daha önemli tutulan pestisit kalıntısının Bölgemiz narenciyesi için hayati bir konu olduğu belirtildi.

Yapılan toplantıda, pestisit kalıntısı dışında üreticilerimizin, tüccarlarımızın ve paketlemeci ile ihracatçıların başka ne gibi sorunları olduğunu öğrenmek ve bunlara çözüm yolları aramamız gerektiğinin altı çizildi. Sonraki toplantıların Zirai İlaç bayileri, Bahçe sahipleri, Tarla Sahipleri, Üreticiler, Muhtarlar ve Tüccarların katılımıyla yapılması gerektiği kararlaştırıldı. Bunların dışında ÇKS, Devlet Teşvik ve Destekleri- DFIF, Zirai karantina, DTS denetmenliği kontrolleri, Gümrük sorunları ele alınarak bir whatsapp grubu oluşturuldu.

reklam

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN