Mursaloğlu: Hatay’ın Anavatana katılışını kutluyorum « Hatay Yeni Haber Gazetesi

28 Nisan 2024 - 23:14

Mursaloğlu: Hatay’ın Anavatana katılışını kutluyorum

Antakya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Celal Mursaloğlu, Hatay’ın Anavatan’a katılışının 83’üncü yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

reklam
Mursaloğlu: Hatay’ın Anavatana katılışını kutluyorum
Son Güncelleme :

23 Temmuz 2022 - 13:54

356 views

Mursaloğlu: Hatay’ın Anavatana katılışını kutluyorum

Antakya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Celal Mursaloğlu, Hatay’ın Anavatan’a katılışının 83’üncü yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

Mursaloğlu mesajında, “Gazi Mustafa Kemal’in üstün siyasi dehası ve atalarımızın büyük fedakarlıkları sonucu Anavatana katılan son toprak parçası olan Hatay, Milli Mücadele’nin fiilen bitişinin de sembolüdür. Üç kıtanın kesişme noktasında Akdeniz’e açılan konumu ile bölgesinin en verimli toprakları üzerinde bulunan Hatay ili, birçok büyük medeniyete ev sahipliği yapmış özel bir ilimizdir. Bu jeo-stratejik konumu, yeraltı ve yerüstü zenginlikleri ile tarihin her döneminde önemli ve kıymetli olmuştur. Bu özellikleri ile Birinci Dünya Savaşı sonrasında işgal güçlerinin de hedefi olan Hatay’ın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Kırk asırlık Türk yurdu ecnebi elinde esir kalamaz” sözü ile ayağa kalktığını ve milletin karakteri olan bağımsızlık mücadelesinin meşalesini yakmıştır. Gazi Mustafa Kemal’in üstün siyasi dehası ve atalarımızın büyük fedakarlıkları sonucu Anavatana katılan son toprak parçası olan Hatay, Milli Mücadele’nin fiilen bitişinin de sembolüdür. Bugün 83’üncü yıldönümünü kutladığımız Hatay’ın Anavatana katılışı, aziz milletimizin birlik ve beraberlik ile her türlü güçlüğü aşabileceğinin de en önemli örneklerindendir. Başta dönemin Hatay Millet Meclisi Üyeleri’nin tüm renkleri ile gösterdikleri sadakat, vatanseverlik ve atalarımızın milletine duyduğu büyük bağlılıkla gerçekleşen bu zafer, geleceği üzerine güvenle inşa ettiğimiz sağlam temeller atmıştır.

Reklam

HATAY İÇİN MÜCADELE EDEN HERKESİ ANIYORUM
Bu güçlü bağlar ile kenetlenerek üzerinde birlikte yaşadığımız ilimizin, tüm dünyaya örnek olan sevgi, hoşgörü ve kardeşlik ikliminden aldığı güç ve inanç ile kalkınması, gelecek nesillere daha müreffeh bir Hatay ve daha güzel bir gelecek oluşturulması, hepimizin ortak amacıdır. Hatay, tarihi dokusuyla da ayakta kalmayı başarabilmiş özel bir ilimizdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Hatay benim şahsi meselemdir’ diyerek üstlendiği, 2 Eylül 1938 tarihinde Hatay Devleti’nin kuruluşuna kadar devam eden süreç ve peşinden Türkiye Cumhuriyeti’nin bir ili olmayı devlet olmaya tercih eden bir vatanperverliğin sonucu olarak üzerinde yaşadığımız Hatay ili; farklı din, etnik köken ve kültürlerin bir arada kardeşçe sevgi iklimi içerisinde yaşama imkanı bulduğumuz müstesna bir vatan köşesidir. Bu duygular ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu milli davaya canlarını feda eden büyüklerimizi, anavatana katılma kararı alan Hatay Devleti Meclisi Üyeleri’ni ve bu uğurda mücadele eden herkesi rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

Reklam

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.