MARAM İNSANI YARDIM ÖRGÜTÜ TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİNDE HİZMET VERMEYE BAŞLADI « Hatay Yeni Haber Gazetesi

27 Nisan 2024 - 10:21

MARAM İNSANI YARDIM ÖRGÜTÜ TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİNDE HİZMET VERMEYE BAŞLADI

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bulunan, Tayvan Kültür Merkezi insani yardım örgütlerine kapılarını açmaya başladı.

reklam
MARAM İNSANI YARDIM ÖRGÜTÜ TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİNDE HİZMET VERMEYE BAŞLADI
Son Güncelleme :

10 Ağustos 2023 - 13:49

253 views

MARAM İNSANİ YARDIM ÖRGÜTÜ TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİNDE HİZMET VERMEYE BAŞLADI
Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bulunan, Tayvan Kültür Merkezi insani yardım örgütlerine kapılarını açmaya başladı. Yakında, resmi açılışını yapacak olan merkezde, STK’lılar yerlerini almaya başladı. Merkez uzak Doğu inceliği ve disipliniyle Reyhanlı’da ki vatandaşların uğrak yeri olmaya başladı.

Bitim aşamasında olan merkez, bir yandan da sosyal uyum çalışması, yaparak yaz döneminde, Reyhanlı’da bulunan kadınlara iş imkanı ,çocuklara eğitim, spor ve sanat aktivitesi sağlıyor.
Maram Yardım ve Kalkınma Vakfı (MFRD veya Maram), Suriyeli mültecilere ve ülke içinde yerinden edilmiş kişilere (IDP’ler) insani yardım sağlayan uluslararası bir STK’dır.


Örgüt, 2011 yılında Suriye-Türkiye sınırında insani yardım dağıtan bir grup Suriyeli-Amerikalı’nın Maram adında genç bir kızla karşılaşmasıyla kuruldu. Kısa bir süre önce köyünün bombalanması sonucu felç olmuştu ve örgütün ismine cesaret ve nezaket hikayesi ilham kaynağı oldu.
MF gıda güvenliği ve geçim programı, gıda güvensizliği olasılığını en aza indirmek ve tarımsal üretimdeki aksamaları azaltmak için uzun vadeli sürdürülebilir çözümler sağlamaya odaklanır.


Tayvan Kültür Merkezinde Aktiviteleri ise şunlar; “Çocuk oyun Atölyesinde serbest çizim, Kağıt mozaik, perküsyon etkinliği, kartonla çeşitli figürler,psiko drama etkinliği, Mental aritmetik aktivite, renklendirme etkinliği ,satranç oyunları aktivitesi, hareketlerle ritimle taklit etme, spor sahasında spor aktiviteleri, tenis maçları ,kadınlar içinde ihtiyaç halinde sosyo psikolojik çalışmalar yapmak. Uzman kadrosuyla Tayvan Kültür Merkezinde çalışmalarını sürdürmeye devam ediyorlar.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.