Kurt: Hatay Türk’tür, Türk kalacak « Hatay Yeni Haber Gazetesi

28 Nisan 2024 - 22:42

Kurt: Hatay Türk’tür, Türk kalacak

Sarı Zeybekler Derneği Genel Merkezi, Hatay’ın anavatana katılmasının 83. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

reklam
Kurt: Hatay Türk’tür, Türk kalacak
Son Güncelleme :

01 Temmuz 2022 - 12:58

338 views

Kurt: Hatay Türk’tür, Türk kalacak

Sarı Zeybekler Derneği Genel Merkezi, Hatay’ın anavatana katılmasının 83. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

Hatay’ın Türkiye’ye ilhakının Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün stratejik yeteneği ve diplomatik dehasının büyük etkisinin olduğunu ifade eden Sarı Zeybekler Derneği Genel Başkanı Nevzat Kurt, “Sevgi ve hoşgörünün simge merkezlerinden” Hatay’ın Türkiye ile bütünleşme kararı almasının 83. yılını kutlamanın gururunu yaşamaktayız” dedi.

Reklam

Misak-ı Milli’nin vazgeçilmez parçası Hatay’ın, 16 yıllık gecikmenin ardından anavatanla bütünleşmiştir. Hatay Cumhuriyeti Parlamentosu’nun 29 Haziran 1939 tarihinde aldığı kararla, Türkiye Cumhuriyeti’ne ilhak ettiğini ifade eden Başkan Kurt, şunları kaydetti: “İkinci Dünya Savaşı’nın arifesinde Hatay’ın yeniden anavatan sınırlarına dahil olmasında Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün stratejik yeteneği ve diplomatik dehasının büyük etkisi olmuştur. Batılı emperyalist devletlerin yeni bir dünya savaşına tutuşmaya hazırlandıkları günlerde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ileri görüşlülüğü ve gerekli durumlarda risk alma cesareti ile Hatay’ı, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir parçası yapmıştır. Lozan Barış Anlaşması’ndan sonra, kan dökmeden elde edilen bu büyük zaferden dolayı, Hatay Cumhuriyeti’nin ilk ve tek Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen’in daima hatıramızda yaşayacağını hatırlatmak istiyorum. Bu vesile ile Hatay ilimizin, bin yıllık yurdumuzun bütünlüğüne katılımının 83. yıldönümünü bir kez daha kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Tayfur Sökmen olmak üzere, bu tarihi katılıma katkıda bulunan herkesi minnet ve şükranla anıyorum.”

Reklam

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.