Konyaaltı’nda yetişkinler bale yapacak « Hatay Yeni Haber Gazetesi

27 Nisan 2024 - 16:48

Konyaaltı’nda yetişkinler bale yapacak

KONYAALTI BELEDİYESİ TİYATRO AKADEMİSİ YETİŞKİN VE ÇOCUKLARA YÖNELİK TİYATRO VE DANS EĞİTİMLERİNE BAŞLIYOR. KURSLAR KAPSAMINDA ANTALYA’DA İLK KEZ YETİŞKİNLERE BALE EĞİTİMİ VERİLECEK.

reklam
Konyaaltı’nda yetişkinler bale yapacak
Son Güncelleme :

28 Ocak 2024 - 17:09

60 views

(İHA) Konyaaltı Belediyesi Tiyatro Akademisi yetişkin ve çocuklara yönelik tiyatro ve dans eğitimlerine başlıyor. Kurslar kapsamında Antalya’da ilk kez yetişkinlere bale eğitimi verilecek.

Konyaaltı Belediyesi Tiyatro Akademisi tarafından çocuklara ve yetişkinlere yönelik tiyatro ve dans eğitimi 5 Şubat Pazartesi günü Konyaaltı Sanat ve Eğitim Merkezi’nde (KONSEM) başlıyor. Uzman eğitmenler tarafından ücretsiz olarak verilecek eğitimlere ilgi yoğun oldu. Eğitimler kapsamında çocuklara tiyatro, doğaçlama tiyatro ve çocuk balesi kursları verilirken, yetişkinlere ise bale eğitimi verilecek. Eğitimler yetişkinler için hafta içi akşam saatlerinde, çocuklar için ise hafta sonunda gerçekleştirilecek.

Konyaaltı Belediyesi’nde

Kurslara ilginin oldukça yoğun olduğunu belirten Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, “Çocuklarımızın gelişimini çok önemsiyoruz. Bu nedenle çocuklarımızın kişisel gelişimine katkıda bulunmak, hayal dünyalarını daha güçlü kılmak, yeteneklerini geliştirmek, geleceğin hem seyircilerini hem de de oyuncularını yetiştirmek için Konyaaltı Belediyesi olarak bu kursları açtık. Aynı zamanda yetişkinlere yönelik de bale kursları açıyoruz. Antalya’da ilk kez Konyaaltı’nda yetişkinlere özel bale kursu açılıyor. Kurslarımıza ilginin yoğun olması sevindirici’’ dedi.

Kurslara ilgi yoğun

Tiyatro Akademisi Genel Sanat Yönetmeni Haluk Cömert de kurslara çocuk ve yetişkinlerin ilgi gösterdiğini eğitimlere 5 Şubat’ta başlayacaklarını açıkladı. Cömert, “Tiyatronun yanı sıra çocuklara ve yetişkinlere yönelik bale eğitimlerine de başlıyoruz. Özellikle yetişkin balesine ilgi çok yoğun oldu. Yurttaşlarımızın yanı sıra yabancılar da yetişkin balesi kursumuza yoğun ilgi gösteriyor. Yetişkin balesi eğitimleri Türkiye’nin büyükşehirlerinde verilmekte. Biz bu eğitimlerin Antalya’da da yapılmasını istedik. Antalya’da ilk kez yetişkin balesi eğitimlerini Konyaaltı Belediyesi olarak verecek. Bu da büyük mutluluk” diye konuştu.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.