KKTC MUHTARLARINDAN GENEL MÜDÜR ÇAPARALİ’YE ZİYARET « Hatay Yeni Haber Gazetesi

19 Nisan 2024 - 06:14

KKTC MUHTARLARINDAN GENEL MÜDÜR ÇAPARALİ’YE ZİYARET

reklam
KKTC MUHTARLARINDAN GENEL MÜDÜR ÇAPARALİ’YE ZİYARET
Son Güncelleme :

25 Temmuz 2019 - 11:50

116 views

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU) Genel Müdürü Mehmet Çaparali, Hatay’ın anavatana katılışının 80. yıl münasebetiyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden ilimize gelen muhtarları ve heyeti ağırladı.
HATSU Genel Müdürlüğü’ne yapılan ziyarete Gazimağusa Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Yeşilleme, Hatay Muhtarlar Derneği Başkanı Mahmut Gülcü, Gazimağusa muhtarları ve HATSU Özel Kalem Müdürü Metin Savaş katılım gösterdi.
Sosyal, kültürel değerler ve hizmet anlayışı kapsamında istişarelerin yapıldığı ziyarette Genel Müdür Çaparali, 23 Temmuz 1939 tarihinin Hataylıların doğum günü olduğunu, birliğin, beraberliğin, inancın ve cesaretin daha anlamlaştığı bir değer olduğunu ifade ederek, bu özel günde Hatay’a gerçekleştirilen ziyaretten dolayı kıvanç duyduğunu belirtti. 
Hatay’ın anavatana katılış sürecinde canını dişine takarak mücadele eden başta Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Hatay davası için gözünü kırpmadan mücadele eden Tayfur Sökmen’i, Abdurrahman Melek’i ve isimsiz tüm kahramanları rahmet ve minnetle anan Çaparali, KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti arasındaki kardeşlik münasebetinin gün ve gün derinleşmesine katkıda bulunmanın onurunu yaşadıklarını belirtti 
Ayrıca Genel Müdür Çaparali, Gastronomi şehri ve EXPO 2021’e ev sahipliği yapacak Hatay’da yapılan içme suyu, arıtma tesisleri, kanalizasyon ve yağmursuyu gibi altyapı yatırımları hakkında konuklarını bilgilendirdi.
Hatay’ın anavatana katılışının 80. yıl dönümünde Hatay’da bulunmaktan ve bu sevince ortak olmaktan büyük mutluluk duyduklarını vurgulayan Dernek Başkanı Yeşilleme, sosyal, kültürel bağlamda yapılan istişarelerin yerel ve ulusal bazdaki ilişkilerin daha güçlendirdiğine inandıklarını belirtti.
Yapılan hizmetlerin takdire şayan olduğunu ifade eden Yeşilleme, samimi bir şekilde sohbet ederek gösterdikleri ilgi ve alakalarından dolayı Genel Müdür Çaparali’ye teşekkür etti.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.