Kırıkhan Kaymakamlığı ve Kırıkhan Belediyesi ortak program düzenledi « Hatay Yeni Haber Gazetesi

18 Nisan 2024 - 01:55

Kırıkhan Kaymakamlığı ve Kırıkhan Belediyesi ortak program düzenledi

Kırıkhan Kaymakamlığı ve Belediye Kurban Bayramı dolayısıyla Bayram programı düzenledi.

reklam
Kırıkhan Kaymakamlığı ve Kırıkhan Belediyesi ortak program düzenledi
Son Güncelleme :

21 Temmuz 2021 - 18:15

141 views

Kırıkhan Kaymakamlığı ve Kırıkhan Belediyesi ortak program düzenledi
Kırıkhan Kaymakamlığı ve Belediye Kurban Bayramı dolayısıyla Bayram programı düzenledi.

reklam


Programların ilk bölümüne Milletvekili Doç. Dr. Hüseyin Yayman, Kaymakam Vekili Hassa Kaymakamı Ahmet Korkmaz, Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Ak parti ilçe Başkanımız Ömer Erdal Çelik, Belediye Meclis üyeleri ile Ak parti ilçe teşkilatı katıldı.
İlk bölümde ilçe Emniyet Müdürü Hasan Kılıç, Garnizon Komutanımız Piyade Binbaşı Ahmet Erol Yiğitalp ve İlçe Jandarma Komutanımız J.Yzb. Kenan Özmen ziyaret edildi.
Programın ikinci bölümüne Kırıkhan Belediyesi Şehit Gülşah Güler Sosyal Tesislerinde bayramlaşma programı ile devam edildi.
Burada ki programa protokol üyeleri haricinde Mahalle Muhtarları, STK temsilcileri, Şehit aileleri, Gazi ve Gazi aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Programda konuşmalar yapan İlçe Başkanı Ömer Erdal Çelik, Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Kaymakam Vekili Hassa Kaymakamı Ahmet Korkmaz, Halkın Kurban Bayramını kutlayıp birlik, beraberlik mesajları verdi.
Daha sonra Konuşmalarını yapmak üzere mikrofona davet edilen Ak parti Hatay Milletvekili Doç. Dr. Hüseyin Yayman yaptığı konuşmada; “ Hepinizin Kurban Bayramını tebrik ediyorum. Bayramlar önemli. Kardeş kardeşler, akrabalar birbirleriyle konuşmuyor. Bunlara son vermemiz lazım. Küs ve dargın olan varsa bana söyleyin o insanları bir araya getirelim.
Pandemi kurallarına uymaya devam edelim. Salgın meselesi önemli. Mücadeleye devam ediyoruz.
Dün Cumhurbaşkanımız ile Kıbrıs’ta birlik idik. Hatay’a gideceğimi söyledim ve sizlere Cumhurbaşkanımızın selamlarını getirdim.
Dün çok anlamlıydı. Yüreklerimiz kabardı. Hatırlıyormusunuz; “Bir gece ansızın gelebilirim.” Diye Emel Sayın’ın bir şarkısı vardı. Ben o zaman 5 yaşında idim. Bizim köyden birkaç kişi askerde idi. Babam Rahmetli asker mektubunu üzerine elimi koyardı. Kıbrıs’ta ki Askerimize moral olsun diye çocuk elimi mektuba çizerdi ve gönderirdi. O günler mazide kaldı.
Dün bize dediler ki; “Kıbrıs’a çıkamazsınız. Kıbrıs’a dokunamazsınız, Kıbrıs Türküne yardım edemezsiniz dediler. Ve Kahraman Mehmetçiğimiz gitti, Kıbrıs’ı aldı. Ve Kıbrıs 47 yıldır da bağımsız Kıbrıs Devleti de hayatta.
Hatırlayın yakın dönemde de Afrin’e giremezsiniz, Afrin’ girerseniz çıkamazsınız, Afrin diğer yerlere benzemez dediler ama Kahraman Mehmetçiğimiz yine gitti Afrin’de ki hendekleri onların başına yıktı ve orada çok şükür Allah’a (c.c.) barış var, huzur var, kardeşlik var.
Irak’a gidemezsiniz dediler, Libya’ya gidemezsiniz dediler. Bunu şunu için anlatıyorum. Biz kendi gücümüzü bilmemiz lazım. Türkiye Cumhuriyeti Devleti eski Türkiye değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti eski dönemin alışkanlıklarıyla anlaşılacak bir Türkiye değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bugün dünyanın en saygın, en büyük, en lüks savunma sanayisine sahip, NATO’NUN en büyük Ordusuna sahip, Avrupa’nın en büyük Ülkelerinden birisidir.
Bizde bu Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucusu olduğu Devletin ve Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olduğu bir Devletin vatandaşı olmaktan gurur duyuyoruz, şeref duyuyoruz.
Kıbrıs’ta bir kez daha gördük Amerika bir taraftan çekiyor, İngiltere öbür taraftan çekiyor ve orada hatırlayın, çok iyi hatırlarsınız banyoda – küvette öldürülen Kahraman Mehmetçiklerimiz vardı. Siviller öldürüldü. Cengiz Toper’i çok iyi hatırlıyoruz. Allah (c.c.) bir daha o günleri yaşatmasın. Artık Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti var ve Cumhurbaşkanımızın bu ziyareti çok önemliydi. Azerbaycan başta olmak üzere Allah (c.c.) izin verirse önümüzde ki dönemde Kıbrıs Türk Devletini herkes tanıyacak ve dünya Türklerin Devleti gelecek.
Kırıkhan’lı her zaman vatanperverdir, her zaman Bayrağının yanındadır, her zaman Milletinin yanındadır, her zaman mukaddesatının yanındadır, her zaman Cumhurbaşkanının yanındadır.
Bunu şunun için anlattım. Bugün koronadan dolayı problemlerimiz yok mu? Elbette var.
Değerli hemşerilerim; “Söz Konusu Vatan ise, gerisi teferruattır.” Ben küstüm, ben darıldım, bu bahaneleri asla kabul etmiyorum. Türkiye dünyanın gözünde. Almanya Başkanı Türkiye’yi konuşuyor, Fransa da seçim oluyor gündem Türkiye. İngiltere’de seçim oluyor gündem Türkiye. Amerika’da seçim oldu. Hatırlayın Bıdeon’ın seçim kampanyası tamamen Türkiye karşıtlığı idi. Bunları hepimizin görmesi lazım. Biz Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Vatanımızı sokakta bulmadık, sokak çapulcularına da asla teslim etmeyeceğiz.
Hatay’da şuan içme suyu sıkıntısı var. Bu bir bayramlaşmadır. Belediye Başkanım Ayhan Yavuz, bütün tankerleri seferber etti. İlçe Başkanımız bir yandan vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyor. Bayram günü su kesintisi olur mu? Ben çok üzülüyorum.
Barajımızda su var. Kefili benim. Bir kişinin dahi pamuğu kurumayacak. OSB yapılıyor, 52 fabrika olacak 1500-2000 kişi işçi çalışacak.” Dedi.
Yapılan konuşmaların ardından programa katılan misafirlerle bayramlaşma ile sona erdi.

REKLAM

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.