KILIÇ: GEÇİNEMİYORUZ, İSYANDAYIZ « Hatay Yeni Haber Gazetesi

16 Nisan 2024 - 07:10

KILIÇ: GEÇİNEMİYORUZ, İSYANDAYIZ

Emekli-Sen Hatay Şube Başkanı Meryem Kılıç, emeklilerin geçinemediklerini ve maaşlara zam talep ettiklerini belirtti.

reklam
KILIÇ: GEÇİNEMİYORUZ, İSYANDAYIZ
Son Güncelleme :

01 Nisan 2021 - 15:06

145 views

Emekli-Sen Hatay Şube Başkanı Meryem Kılıç, emeklilerin geçinemediklerini ve maaşlara zam talep ettiklerini belirtti.

Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Kılıç, “Zengin ekonomik kaynaklarımıza rağmen bizi açlığa mahkum eden iktidarla karşı karşıyayız. Dağlarımız, derelerimiz, yaylalarımız sanki bize ait değil. Ülkenin yer altı ve yer üstü kaynakları uluslararası şirketlere devredilmiş, neredeyse yağmalanmamış kaynaklarımız kalmadı. Ülke kapitülasyonlarla yaşanıyor sanki. Bütün ihaleler ve üretim kaynakları siyasal yandaşlara ihale edilmekte yollar, köprüler hep onlara “geçende beş geçmeyenlerden on akçe” misali. Yoksuluz, geçinemiyoruz. 13, 5 milyon emekli açlığa mahkum edildik. 8 milyon emekli 2000 TL nin altında ücret alıyoruz… Buna rağmen tasarruf etmemiz söyleniyor, yumurtanın sofrada lüks olduğu bir ortamda nasıl olacaksa. Temel ihtiyaç maddeleri yılbaşından bu yana yapılan zamlarla %50 artmıştır. İktidar bir çıkmaz içinde, yönetemiyor, toplumsal sorunlar adeta bir dağ yığını.

Dışarda tam bir bataklıktayız. Barış içinde birlikte yaşadığımız ülke kalmadı. Bütün kaynaklar yandaşlara peşkeş çekilmiş, hayatın bütün alanları bir kişinin iki dudağı, arasında, kazanılmış bütün haklar gasp edilmiş, emeklilerin içinde bulunduğu; SSK, BAĞ KUR, kıdem tazminatı, maaşlar arasındaki fark, (EYT) emeklilikte yaşa takılanlar. Bir söyle bin ah işit, neresinden tutsan elinde kalır.

AKP İKTİDARI İŞTE BU….!

Yaşadığımız aslında bir maskenin dağıtılamadığı bir ülke. Siyasal iktidarın enbüyük korkusu sokaklardan gelen kadınların ayak sesleri. Ve devrim kadınların ayak izleri üzerinden yükselecek.

REKLAM

Uluslar arası kadın hakları İstanbul Sözleşmesi bir gece yarısı yok edilmiş, ülke cemaatlere ve tarikatlara devredilmiş. Yaşam kalitemizin arttırılması için gerekli düzenlemelerin yapılması, 3600 ek göstergenin çıkarılmasını talep ediyoruz. Gün emeklilerin örgütlenme günü. Yaşasın TÜM EMEKLİ SEN! Yaşasın örgütlü mücadelemiz!” ifadelerini kullandı.

REKLAM

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.