KESK DÖNEM SÖZCÜSÜ DENİZ EZER: DR.AHMET ARAS YALNIZ DEĞİLDİR! « Hatay Yeni Haber Gazetesi

24 Nisan 2024 - 15:27

KESK DÖNEM SÖZCÜSÜ DENİZ EZER: DR.AHMET ARAS YALNIZ DEĞİLDİR!

reklam
KESK DÖNEM SÖZCÜSÜ DENİZ EZER: DR.AHMET ARAS YALNIZ DEĞİLDİR!
Son Güncelleme :

28 Eylül 2017 - 14:06

247 views

         KESK DÖNEM SÖZCÜSÜ DENİZ EZER: DR.AHMET ARAS YALNIZ DEĞİLDİR!

KESK dönem sözcüsü Deniz Ezer Antakya Emek Ve Demokrasi Güçleri Adına Antakya Eğitim Sen binasında yaptığı basın toplantısında şunları söyledi: ’’Öncelikle Belirtmek isteriz ki devlet kurumları kararlarını alırken ve uygularken hukuk ilkelerine bağlı kalmak zorundadır. Ancak Türkiye’de yaşananlar, idarenin kararları ile hukukun nasıl katledildiğini göstermektedir. Artık en temel sendikal hak ve özgürlüklerin kullanılması bile “suç” kapsamına alınmakta ve bunun üzerinden siyasi talimatlarla cezalar verilmesi sağlanmaktadır.

Gezi direnişinde evlatlarını yitiren Emsal ATAKAN ve Emel KORKMAZ analar; kamuoyunun yakından ilgilendiği ‘’işimizi geri istiyoruz’’ talebiyle yüksel caddesinde direnen, direnişlerini açlık greviyle devam ettiren ve şuan hayati tehlikeleri bulunan Semih ÖZAKÇA VE Nuriye GÜLMEN için 14 Mayıs 2017 tarihinde anneler gününde anne duyarlılığıyla  simgesel 1 günlük destek açlık grevi yapmışlardı. Gezi annelerinin yaptığı bu açlık grevini Sivil Toplum Örgütleri Temsilcileri, Siyasi Parti temsilcileri ,milletvekilleri, DKÖ’ler, KESK bileşenleri (Eğitim Sen, Ses, Bes) ve halkımız  tarafından ziyaret edilmişti.

Ahmet ARAS daha önceHatay Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) yürütme kurulu başkanlığı yapmış, şimdi ise Hatay Tabip Odası yönetim kurulunda olan ve halen SES üyesi olan aydın demokrat bir tabip. Yukarıda belirttiğimiz açlık grevine ziyarette bulunan Eğitim Sen üye ve yöneticilerininde olduğu birçok kişi hakkında soruşturma açılmıştır.Fakat gelinen noktada SAĞLIK BAKANLIĞI tarafından bu  açlık grevine ziyaretten  dolayı soruşturmaya dayanarak Tabip DR.Ahmet ARAS’a ‘’Devlet Memurluğundan Çıkarma’’ cezası istenmiştir. Soruyoruz bu ceza teklifini yapan Halk Sağlığı Müdürlüğünde Görevli Mehmet KARAGÖZ kimin tetikçiliğini yapmaktadır?

Şüphesiz ki bunun ardında yatan en temel etken, hükümetin yıllardır izlediği eşitsiz, ayrımcı, otoriter, baskıcı ve yasakçı  politikasına karşı kamusal, parasız, laik, bilimsel, nitelikli, demokratik ve anadilinde eğitim,halk için sağlık, talebi konusunda  mücadelemizin verdiği rahatsızlıktır. Savaşa karşı barışın, her türlü ayrımcılığa ve yok saymaya karşı eşitliğin, özgürlüğün ve demokrasinin sesi olan konfederasyonumuz KESK’in  mücadelesinden rahatsızlık duyanlar, iktidarın politikalarına itiraz eden herkesin, bütün muhaliflerin hedef haline getirildiği bir dönemde Aydın, Demokrat insanları, DKÖ’leri ,Konfederasyonumuz KESK’i de hedef alarak örgütlü mücadelemizi engellemek istemektedir.

Bizleri baskı altına almaya çalışan, haklı mücadelemizden önüne geçmeyi amaçlayan her türlü hukuk dışı kararın alınmasında ve uygulanmasında rol alanlar, işledikleri suçlar nedeniyle bir gün mutlaka hukuk önünde hesap vereceklerdir. Ve bilinmelidir ki hiçbir üyemiz, bu baskı ve hukuksuzluk karşısında yalnız kalmamış ve kalmayacaktır!

Ahmet ARAS halkın sevdiği ve halkın sahiplendiği bir tabip. Hepimiz biliyoruzki aslında cezalandırlmak istenen yalnız Ahmet ARAS değildir.Cezalandırılmak istenen halk için sağlık talebini dillendiren herkes ,cezalandırılmak istenen halktır.

KESK olarak,Dr.Ahmet ARAS’a, üye ve yöneticilerimize yönelik  meslekten men ,her türlü baskı, soruşturma ve sürgünlerin durdurulması için, çocuklarımızın ve öğrencilerimizin eğitim,sağlık hakkı için, tüm gücümüzle örgütsel ve hukuksal mücadelemizi sürdüreceğimiz bilinmelidir!

Siyasal iktidar üyelerimizi, dolayısıyla mücadelemizi sindirmenin, muhafeleti güçsüzleştirmenin yollarını arıyor! Ancak, mücadele azmimizin ve kararlılığımızın ne kadar güçlü ve köklü olduğunu unutuyorlar! Unutulmamalıdır ki dikta rejimleri, yarattığı baskı ve şiddetten güç alarak varlıklarını sürdürebilir. Ancak hiçbir baskı dönemi ilelebet varlığını sürdürememiştir. Yürütülen bu hukuksuzluklara imza atanlardan er ya da geç yargı önünde hesap sorulacağı bilinmelidir. Dolayısıyla bizler Emek ve Demokrasi Güçleri olarak bu baskı politikalarının derhal son bulmasını istiyoruz’’dedi. (Haber/Fotoğraf: Levent AŞKAR)

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.