Keşan’da yaralı atın yük arabasına koşulmasına tepki « Hatay Yeni Haber Gazetesi

26 Nisan 2024 - 03:53

Keşan’da yaralı atın yük arabasına koşulmasına tepki

Erdoğan DEMİR
KEŞAN/UHA- Keşan ‘da  sırtından yaralı bir atın hem de bayır yukarı yük arabasına koşulması, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların tepkisini çekti.

reklam
Keşan’da yaralı atın yük arabasına koşulmasına tepki
Son Güncelleme :

10 Aralık 2021 - 14:48

154 views

Erdoğan DEMİR

KEŞAN/UHA- Keşan ‘da  sırtından yaralı bir atın hem de bayır yukarı yük arabasına koşulması, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların tepkisini çekti.

İlçede yaşayan Sakine Bozkurt Serin adlı bir vatandaş, sırtındaki yarasından kan sızan bir atın yüklü at arabasını çektiği sırada görüntüsü çekerek, “Bu nedir ya, bu ne vicdansızlık” dediği anları sosyal medyada yayınladı.

 

Görüntüyü izleyen vatandaşlar ile  sivil toplum kuruluşu temsilcileri olaya  tepki gösterdi.

Keşan Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği (KE-HAYKO) Derneği Başkanı Sevinç Cebeci, yaptığı açıklamada  yaralı atın yük arabası çekmesinin vicdanlara sığmayan bir görüntü olduğunu belirterek “Duyarlı bir vatandaşın bu anı görüntüleyerek sosyal medyada paylaştı. Böyle bir durumla karşılaşan vatandaşlar hemen zabıta, polis yada belediyenin 153 numaralı hattını arayarak bilgi vermelidir. At bir yük hayvanı olabilir ancak gereğinden fazla yük yüklemek yada yaralı şeklide çalıştırmak vicdanlara sığmaz. Ayrıca arkada bir sağlam at arabanın arkasında bulunuyor, bu görüntülerde çok açık bir şekilde görünüyor. Keşke o yaralı atın yerine bu atı koşup, belediyeye veya bir veterinere haber verebilirdi. O durumdaki bir hayvanı inleye inleye o yükün bayır yukarı taşıtılması o insanın vicdanının hiç olmaması demek. Vicdanı olan bir insan ekmek kazandığı rızkını kazandığı bir canlıya bu şekilde davranıyor olması hakikaten kabul edilemez bir şey. At bir yük hayvanı onu kabul ediyoruz. Ama bu şekildeyken çalıştırılması ve yokuş yukarı sürülmesi olacak iş değil. Biz bu tür şeyleri esefle kınıyoruz. Hiç hoşumuza gitmiyor”

Keşan Bu Tür Görüntüleri Görmemeli ve Yaşamamalı

Başkanı Sevinç Cebeci, yaptığı açıklamanın devamında: ”O at mezbahaya inerken bir sürü insan gördü, yukarı çıkarken de bir sürü arabalar gördü. Ancak bir tane kadın buna itiraz etti isyan etti. Bu da hakikaten hepimizin kör olduğunu gösteriyor. Buna da içimiz acıyor bizim. İnşallah bu atın sahibi bulunacak ihbarlar gelecek. Atta sağlığına kavuşturulacak.  İnsanlar gözünü açmalı gözünü açarken şu vicdan kapılarını da açmalı diyoruz.Keşan’da bu videonun yayınlanması ve tepkinin artmasından sonra , zabıta ekipleri bunun bulunması için çalışma başlattı. Keşan Belediyesi ilçedeki at sahiplerine triportör dağıttı. Bu çok güzel bir projeydi ancak bu yaralı atın kayıtlı olmadığını düşünüyoruz. Bir an önce bulunup tedavi edilmelidir”dedi.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.