Kaya’dan Toprak’a destek « Hatay Yeni Haber Gazetesi

6 Mayıs 2024 - 22:31

Kaya’dan Toprak’a destek

DSP Hatay İl Başkanı Ali Kaya, eski belediye başkanı Handan Toprak’ın ihaleye fesat karıştırmaktan tutuklanmasını eleştirdi.

reklam
Kaya’dan Toprak’a destek
Son Güncelleme :

05 Nisan 2022 - 9:39

206 views

Kaya’dan Toprak’a destek

DSP Hatay İl Başkanı Ali Kaya, eski belediye başkanı Handan Toprak’ın ihaleye fesat karıştırmaktan tutuklanmasını eleştirdi.

Bu absürt durumun bir an önce sonlanması gerektiğini belirten Kaya, yaptığı açıklamada; “Bir Doktoru bir Siyasetçiyi ve de eski bir Belediye Başkanını, Dr. Handan Toprak’ı ihaleye fesat karıştırmak ve resmî belgelerde sahtecilik iddiasıyla tutukladılar. Her alanda olduğu gibi Yargıda da çifte standardın ayyuka çıktığı bir durum söz konusudur. İhaleye fesat karıştıranları arıyorsanız kendi Bakanlığı döneminde kendi şirketine fahiş fiyatla Dezenfektan satan Eski Bakanı tutuklayın. İşlenen bu suç belgelerle sabit olmasına rağmen, kayda değer hiç bir işlem yapılmamıştır. Kaçma ihtimali olmayan, tüm delillerin toplanmış olduğu bir konuda tutuklamanın amacı siyasi değil de nedir? Baskı ve yıldırma politikası Demokratik Solcuları iktidar hedeflerinden vazgeçiremez. Yandaş değil diye toplumun saygın insanlarını yargılamadan gözaltına alıp tutuklarsanız hukuka olan güveni zedelersiniz. Dr. Handan Toprak Eski bir AKP’li Belediye Başkanı olsaydı Yargı bu iddialardan ötürü bu tutuklama kararını verebilir miydi? Partim adına, Dr. Handan Toprak adına ve insan hakları adına bu yaşanan absürt durum için çok üzgünüm. Bu yanlıştan bir an evvel dönülmeli ve yargılamanın tutuksuz bir şekilde devam etmesi yargının bağımsızlığı adına elzemdir. Şayet bir suç unsuruna rastlanırsa şeriatın kestiği parmak acımaz. Yargı gereğini yapar. Buna kimsenin itirazı olmaz, olamaz da. Ama bir suç unsur yoksa Cezaevinde geçen günlerin hesabını kimler verecek. Bunun vebali büyüktür” dedi.

reklam

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.