Kaya’dan sert açıklama: “Seçim sandıkla olur!” « Hatay Yeni Haber Gazetesi

25 Nisan 2024 - 23:28

Kaya’dan sert açıklama: “Seçim sandıkla olur!”

Samandağ Esnaf Kefalet Kredi Kooperatif Başkan Adayı Sabahattin Kaya Pazartesi günü gerçekleştirilecek seçim öncesi açıklamada bulundu.

reklam
Kaya’dan sert açıklama: “Seçim sandıkla olur!”
Son Güncelleme :

02 Temmuz 2021 - 10:58

190 views

Kaya’dan sert açıklama: “Seçim sandıkla olur!”

Samandağ Esnaf Kefalet Kredi Kooperatif Başkan Adayı Sabahattin Kaya Pazartesi günü gerçekleştirilecek seçim öncesi açıklamada bulundu.

reklam

Kaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Değerli Samandağ halkı hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bildiğiniz üzere birkaç gün önce daha önce yönetiminde bulunduğum Samandağ esnaf kefalet kredi kooperatifimizden aday olduğumu siz değerli Samandağ halkıyla kamuoyunda paylaştım.  Gönül isterdi ki daha faklı bir zaman dilimi içerisinde siz değerli esnaflarımızı ziyaret edip daha koordineli bir şekilde bu yarışa ortak olabilseydik. Demokrasi anlayışı bunu gerektirirdi. Ama maalesef olmadı. Mevcut yönetim yangından mal kaçırır gibi baskın seçim kararı aldı. Kısacası demokrasiyi bir çuvala koyup çıkmaza koyan bu zihniyetle Samandağ ilerleyemez. Bugün bize yarın size. Bildiğiniz üzere bu yönetimin üyesiydim. Mevcut başkanın yaptığı yanlış uygulama ve aldığı anti demokratik tavırlara karşı dik bir duruş sergilemem rahatsızlık yarattı. Mevcut ülke koşullarında esnafımız kan ağlarken, birçok kişi mağdur edildi. Bu haksız uygulama ve tavırlara ses çıkarmamız rahatsızlık yarattı. Dün olduğu gibi bugün de yarın da her daim haksızlığın, yanlış uygulama ve tavırların karşısında, esnafımızın yanında olacağım. Bunun sözünü yürekten hepinize veriyorum. Ben Sabahattin Kaya ekibim ile birlikte yanlışa yanlış, doğruya doğru diyen bir anlayışı temsil ediyoruz. Çok iyi biliyorum hemen hemen hepiniz rahatsızsınız, ama koşullardan dolayı bugüne kadar bir tavır gösterilmedi.

HERKES İÇİN SANDIK HERKES İÇİN DEMOKRASİ

Ayrıca tavır koymanız açık oylama gibi anti demokratik ve iradenizi açıkça baskı altına alan, utanç duyulacak bir uygulamayla engellendi. Ama gün artık korku imparatorluğunu yıkma günüdür. Gün birlikte ses verme günüdür. Bir elin nesi var iki elin sesi var der atalarımız. Haydi el ele verelim. Birlikte güçlü bir yönetimi oluşturalım. Değerli hemşerilerim demokrasi herkesin özgür yaşam biçimidir. Herkes için, hepimiz için demokrasi istiyoruz. Ben ve ekip arkadaşlarım 3 gündür! Sabah akşam bu vicdanı yaralayan, bu haksızlıklara karşı tüm inancımızla çalışıyoruz. Bu yarışın Samandağ halkına yakışır bir yarış olması İçin, gelecekte bu yarışa katılmak isteyen herkese demokrasiyi miras bırakmak İçin, haksızlık yapılmasının önüne geçmek için, demokratik bir seçim için SANDIK talep ediyoruz. El kaldır, el indir, eski ağalık kültürünü Cumhuriyet kabul etmez. Demokrasiye bir darbedir. Hak değildir, hukuki değildir, adil hiç değildir. Bizler irfanı Hür, vicdanı hür, fikri hür bireyler her ne olursa olsun Sadece sandıkla gelen seçimi kabul ediyoruz.

Seçim SANDIKLA olur. Demokrasi SANDIKLA gelir. Bizler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak demokrasi mücadelemizi sonuna kadar savunacağız. Seçim SANDIKTA olsun. Bu masumane talebimizi tüm Samandağlı hemşerilerimizden bir hak olarak talep ediyoruz. Hiç bir koltuk hiç kimsenin babasının malı değildir. Bu haksız ve antidemokratik yarış bu esnafa haksızlıktır. Yazıktır. Yakışıksızdır. Her şeye rağmen sonuna kadar haklı mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu kooperatifi birlikte yöneteceğiz.

Beni destekleyen esnaf kardeşlerime, abilerime, ablalarıma çok teşekkür ediyorum. Herkes için SANDIK. Herkes için DEMOKRASİ. Hepinize saygılar sunuyorum.”

reklam

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.