Karasu: Sağlıklı insan sağlıklı çevrede yaşar, sağlıklı çevre de Barış koşullarında oluşur « Hatay Yeni Haber Gazetesi

20 Nisan 2024 - 09:37

Karasu: Sağlıklı insan sağlıklı çevrede yaşar, sağlıklı çevre de Barış koşullarında oluşur

Antakya Çevre Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Karasu, 1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle bir açıklama yayınladı.

reklam
Karasu: Sağlıklı insan sağlıklı çevrede yaşar, sağlıklı çevre de Barış koşullarında oluşur
Son Güncelleme :

31 Ağustos 2022 - 16:37

461 views

Karasu: Sağlıklı insan sağlıklı çevrede yaşar, sağlıklı çevre de Barış koşullarında oluşur

Antakya Çevre Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Karasu, 1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle bir açıklama yayınladı.

Reklam

Karasu yayınladığı açıklamada; “Ülkemizde, Dünya Barış Günü olarak kutlanan 1 Eylül’ de barışın egemen olduğu bir dünyada yaşamak istediğimizi belirtmek istiyoruz. Barış hakkı, bir insan hakkıdır.

İnsanlık tarihinin en kanlı savaşı olan İkinci Dünya Savaşı nedeniyle milyonlarca insan katledildi, soykırıma uğradı ve kentler yok edildi. Bu acıların bir daha yaşanmaması için Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 1 Eylül tarihi 1981 yılında Dünya Barış Günü olarak ilan edildi. Büyük acılara neden olan bu savaşların üzerinden yıllar geçmiş olmasına rağmen, dünyanın değişik coğrafyalarında savaşlar devam etmekte, etnik ve dini farklılıklar körüklenerek halklar kışkırtılmakta, birbirine düşman edilmekte insanların huzur ve barış içinde bir arada yaşama umutları yok edilmektedir. Savaşa, her türlü şiddete, terör olaylarına karşı dayanışma içerisinde, barış-dostluk ortamının sürekliliğini sağlamak görevimizdir. Savaş en büyük insanlık suçu ve çevre kirliliğidir. İnsanlığın bugüne kadar yaşamış olduğu tüm acı olaylar bizlere; ırk, dil, din ve kültür farkı gözetmeden demokrasi, özgürlük ve barış içinde bir arada yaşanabileceğini ortaya koyuyor.  Ancak ne yazık ki savaşlar, çatışmalar, cinayetler ve tecavüzler hala yaşanmaya devam ederken bizler bu ortamda 1 Eylül Dünya Barış Gününü kutlamaya çalışıyoruz.

Reklam

BARIŞI ASVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ

İçerisinde yaşadığımız coğrafyada eşit, özgür ve adil olarak birlikte yaşamak en temel insan hakkıdır. Bu nedenle dünyada var olan kaynakların doğru kullanılması, çocuklar, engelliler ve kadınlar başta olmak üzere geleceğimiz egemen ve gerici şoven bir kültürün insafına terk edilmemelidir. Savaşa karşı barışa, ölüme karşı yaşama sahip çıkıp, egemenlerin dünya halkları üzerinde uyguladıkları baskı, şiddet ve teröre karşı durup, halkın adaletli, barışçı ve demokratik iradesine sahip çıkılmalıdır. Demokrasi, yalnızca siyasi ve ekonomik hak ve çıkarlarımızın gelişmesi anlamına gelmemektedir. Çevre katliamlarına karşı mücadelenin güçlenmesi, temel sorunlarımızın kalıcı olarak çözülmesi, kadınlar üzerindeki her türlüden baskı ve şiddetin engellemesi için mücadele, savaş politikalarına karşı yürütülen mücadeleden ayrı değildir. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk`ün “Yurtta Barış, Dünyada Barış” ilkesi vazgeçilmez bir ilke olarak, 1 Eylül Dünya Barış Gününde savaşların olmadığı bir dünyada, mutluluğa, huzura, sevgiye, doğaya, insana, BARIŞ`a hep birlikte kucak açalım. 1 Eylül Dünya Barış Gününde ülkemizde ve bölgemizde doğamız için, barış için ortak mücadele vurgusu yaparken, etnik kökeni, dili, dini ne olursa olsun bu güzel dünyayı paylaştığımız tüm halkların 1 Eylül Dünya Barış Gününü kutluyoruz. Dünya Barış Gününde ve her gün savaşa karşı barışı, ölüme karşı yaşamı savunacağız ve savunmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.