İYİ Partili Servet Hali: İYİ Parti’nin hedefi iktidar olmaktır « Hatay Yeni Haber Gazetesi

5 Mayıs 2024 - 13:31

İYİ Partili Servet Hali: İYİ Parti’nin hedefi iktidar olmaktır

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Doç. Dr. Servet Hali, gazetemize gündelik hayatı, kariyeri ve siyasi çalışmaları konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

reklam
İYİ Partili Servet Hali: İYİ Parti’nin hedefi iktidar olmaktır
Son Güncelleme :

08 Eylül 2021 - 14:30

241 views

İYİ Partili Servet Hali: İYİ Parti’nin hedefi iktidar olmaktır

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Doç. Dr. Servet Hali, gazetemize gündelik hayatı, kariyeri ve siyasi çalışmaları konusunda gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti’deki görevinden, akademik çalışmalarına, Hatay’ın genel değerlendirmesinden İYİ Parti’nin vizyonuna kadar önemli konularda gazetemize değerlendirmelerde bulunan Hali, İYİ Parti’nin iki önemli hedefi vardır; bunlar “ Partinin iktidar olması ve Genel Başkan Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı yapmak” olduğunu söyledi.

Hali, yaptığı açıklamada, “Reyhanlı’da doğdum. Liseye kadar Reyhanlı’da eğitim aldım. Lisans, yüksek lisans ve doktora öğrenimimi Gazi Üniversitesi’nde yaptım. 1998 yılında Tarih Öğretmeni olarak ilk görev yerim olan Kahramanmaraş’a atandım. 2002 yılında evlendim ve 3 çocuk annesiyim. Uzun zaman Ankara’da yaşadım. 2013 yılında Tarih Öğretimi alanında Doktora eğitimimi tamamladım. FETÖ’nün üniversitelere hâkim olduğu dönemde 3 yıl Ankara’da akademik kadro alamadım. Memleketime hizmet etmek için Mustafa Kemal Üniversitesine geldim. 2016 yılında Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim fakültesine Öğretim Üyesi olarak atandım. Milliyetçi bir ailenin evladıyım. Hayatım boyunca milli bir şuurla hareket ettim ve daha lise yıllarından itibaren önce Ülkü Ocaklarında, üniversite yıllarında da Ülkü Ocaklarının üniversite yapılanmasında etkin ve aktif görevler aldım. Ancak ta ki MHP’nin kongre sürecindeki tutumuna kadar. MHP içerisindeki kongre gönüllülerinin ve Meral Akşener’ in her zaman yanındaydım. Parti içerisinde demokratik bir kongre gerçekleştirmek için çok mücadele ettik her yolu denedik. Ancak demokratik bir kongre yapılması mümkün olmadı. Tüm yollar denendikten sonra yeni parti çalışmaları başladı ve İYİ Parti böyle bir mücadele sonunda doğdu.

İYİ Parti çok büyük mücadelelerle kuruldu. Kongre yeri bulamadık Ankara’da. Parti kurma çalışmaları başladığında ben de bütün bu zor süreçte Genel Başkanımızın yanında yer aldım, ülkeme daha iyi hizmet etmek için mücadele ettim Genel Başkanımızın teveccühü ile Kurucular Kurulu üyesi ve Genel İdare Kurulu üyeliğine getirildim.

Şimdi Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanlığı,  Doğu Türkistan Politikalarından Sorumlu Başkan Yardımcısıyım. Doğu Türkistan konusunda partimizin politikalarını belirlemeye ve parti teşkilatlarımızı konu hakkında bilgilendirici faaliyetler yürütüyorum. Doğu Türkistan’da yaşanan zulmü  kamuoyuna anlatmaya çalışıyoruz. Bu konu ve Türk Dünyası ile ilgili konularda parti içi eğitim seminerleri yürütüyorum.

Uzun yıllardır Çin Doğu Türkistan’ da kardeşlerimize zulmetmektedir. Ancak bu konuda üzülerek ifade etmek isterim ki;  Türkiye herhangi bir diplomatik girişimde bulunmadığı gibi zulme karşı herhangi bir söylem ifadesi dahi kullanmamaktadır. Bakınız Çin ile Türkiye arasında 2017 yılında Suçluların İadesi Anlaşması imzalandı. Çin isterse Türkiye’deki Doğu Türkistan’lılar iade edilebilecek. Soydaşlarımızı suçlu olarak iade edilmek isteniyor. Çin idam cezasının uygulandığı bir yer. Toplama kamplarına mı gidiyorlar, akıbetleri ne oluyor kimse bilmiyor. Bunun için biz İyi parti olarak sonuna kadar Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin mücadelesine destek veriyoruz, vereceğiz…

Doğu Türkistan’ da Türkler Kendi dilinde konuşursa, ibadetini yaparsa, oruç tutarsa toplama kamplarına götürülüyor. Sözde Toplumsal Kaynaştırma Projesi adı altında Çinli erkekler Doğu Türkistanlı ailelerin evlerine yerleştiriliyor. O evde yaşıyor, yatak odasını dahi paylaşıyor. Eğitim almak isteyenler kamplara götürülüyor. Doğu Türkistan bölgesi tarım ve yeraltı kaynakları olarak zengin bir bölge. Çin’in batıya açılan kapısıdır. Çin Seddi’nin yapılma nedenidir Doğu Türkistan. 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana Çin Komünist Partisi bu bölgede sistematik bir soykırım uygulamaktadır. Biz de oradaki soydaşlarımızın yaşadıkları zulmü dünya kamuoyuna duyurmak için mücadele ediyoruz. Bu İYİ Parti’nin milli hassasiyet göstererek uyguladığı bir politikasıdır. Bu politikalara katkı sağlamak benim için bir onurdur.

İYİ PARTİ SAHADAKİ EN İYİ PARTİDİR

İYİ Parti sahadaki en iyi, en etkili partidir. Bu iktidarın artık ülkede misyonunu tamamladığını insanlar anladı. Yerel seçimlerde Genel Başkanımızın olağanüstü gayreti sayesinde “AKP kaybetmez algısını” yıktık. Millet İttifakı alnının akıyla bu seçimden çıktı. Genel Başkanımız il il geziyor. Tüm teşkilatlarımız esnaf gezileriyle, halkla iç içe olarak sahada. Yarın seçim varmış gibi İYİ Parti sahalarda çalışıyor. Memleketimizin hizmete aç olduğunu görüyorum. Özellikle Suriyeli göçmenlerin yoğunluğundan dolayı belediyelerimiz hizmet konusunda yetersiz kalıyor. Hatay’ımızın yatırıma ihtiyacı var, kendi sanayisini oluşturmaya ihtiyacı var. Zeytincilik çok önemli. Amik Ovası’nda birkaç mahsul aynı anda alınabiliyor. Ürettiğimiz ürünleri sanayiye dönüştürecek faaliyetlerin hız kazanması ve şehrimizin gelişimine katkı sağlaması gerekiyor. Liman şehri olmamıza rağmen denize kıyısı olmayan diğer illerden bu anlamada çok geride kalıyoruz.

reklam

İYİ PARTİ BÜYÜK EMEKLERLE KURULDU

İYİ Parti Türkiye genelinde ve Hatay’da büyük emeklerle kuruldu. Kurucu olan herkese bu zorlu süreçte olağanüstü gayretlerinden dolayı partim adına şükranlarımı iletiyorum. Zor günlerde taşın altına bedenimizi koyduk. Bu anlamda teşkilatlarımızın kurucuları çok özel bir yere sahiptir. Bir yerel, bir de genel seçim geçirdik. Çok kısa sürede birçok partinin yıllarca yapamadığı bir başarıyı yakaladık. İlk genel seçimde %10 gibi bir oran yakaladık. Partimiz mecliste etkin bir muhalefet yürütüyor. Genel Merkezi’mizin hedefi ilk seçimde iktidar olmaktır. Genel Başkanımızı da parti olarak Cumhurbaşkanı yapmak istiyoruz. Çalışmalarımız bu yöndedir.  Tüm il teşkilatlarımız şu anda yarın seçim olacakmış gibi sahadadır. Çok yoğun çalışmalar yapıyoruz. Pandemi döneminde sahada olan tek lider Genel Başkanımız Meral Akşener’ di. Hatay’da da teşkilatımızın aynı gayreti göstereceğine inanıyorum. Hatay’da partimiz kurulduktan beridir iyi bir potansiyele sahiptir. Bu potansiyeli açığa çıkarıp hedefi büyütmemiz gerekmektedir. Hatay’daki hedefimiz partimizin gerçek potansiyelini açığa çıkarıp hedefimizi yüksek tutmaktır” ifadelerini kullandı. (Haber:Levent AŞKAR)

reklam

GİZLİLİK İLKELERİ
www.hatayyenihaber.com’un tüm hakları saklıdır. Kod, haber, resim, röportaj gibi her türlü içeriğinin tüm telif hakları www.hatayyenihaber.com’a aittir. www.hatayyenihaber.com sitesinde yer alan bütün yazılar, materyaller, resimler, ses dosyaları, animasyonlar, videolar, dizayn, tasarım ve düzenlemelerimizin telif hakları 5846 numaralı yasa telif hakları korunmaktadır. Bunlar www.hatayyenihaber.com’un yazılı izni olmaksızın ticari olarak herhangi bir şekilde kopyalanamaz, dağıtılamaz, değiştirilemez, yayınlanamaz. İzinsiz ve kaynak belirtilmeksizin kopyalama ve kullanımı yapılamaz.
www.hatayyenihaber.com’daki harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Yayınlanan yazı ve yorumlardan yazarları sorumludur. www.hatayyenihaber.com’da hiçbir bildirim yapmadan, herhangi bir zaman değişikliğe gidebilir. Bu sitedeki bilgilerden kaynaklı hataların hiçbirinden sorumlu değildir
PRİVACY POLİCY
We will keep your information confidential except where disclosure is required or permitted by law (for example to government bodies and law enforcement agencies). Generally, we will only use your information within the www.hatayyenihaber.com. However, sometimes the www.hatayyenihaber.com uses third parties to process your information. www.hatayyenihaber. comrequires these third parties to comply strictly with its instructions and the www.hatayyenihaber.com requires that they do not use your personal information for their own business purposes, unless you have explicitly consented to the use of your personal information in this way. When you interact with the www.hatayyenihaber.comwe sometimes receive personal information about you. For example, if you write to us or sign up to a newsletter, you might tell us who you are, how we can contact you and what you think of the www.hatayyenihaber.com and its services. When you use www.hatayyenihaber.com online services, we use cookies and collect IP addresses. You can find out more about this in the www.hatayyenihaber.com cookies section of our full Privacy Policy.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.