Hüzmeli cemevine saldırıyı kınadı « Hatay Yeni Haber Gazetesi

6 Mayıs 2024 - 01:42

Hüzmeli cemevine saldırıyı kınadı

Demokrasi ve Atılım Partisi Defne İlçe Başkanı Av. Nidal Hüzmeli, Ankara’da cemevine yapılan saldıryı kınadı.

reklam
Hüzmeli cemevine saldırıyı kınadı
Son Güncelleme :

31 Temmuz 2022 - 14:56

332 views

Hüzmeli cemevine saldırıyı kınadı

Demokrasi ve Atılım Partisi Defne İlçe Başkanı Av. Nidal Hüzmeli, Ankara’da cemevine yapılan saldırıyı kınadı.

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

Hüzmeli yayınladığı kınama mesajında; “Muharrem Orucu’nun ilk gününde Ankara’da Alevi kurumlarına yönelik saldırı gerçekleşti. Ankara Mamak’ta kimliği belirlenemeyen bir kişi, Şah-ı Merdan Cemevi’nde ibadet sırasında saldırıda bulundu; Türkmen Alevi Bektaşi Derneği’nde bir kadın yapılan bıçaklı saldırıda yaralandı. Gene işleri güçleri toplumu birbirine kırdırmak, insanları kutuplaştırmak…

Reklam

Ancak Anayasa 10 maddesinde ifade edildiği gibi , Herkes, dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.Her zümreden her insanın bu ülkede eşit şartlarda yaşaması haktır. Bu ülkede Alevi’side sunnisi de Kürt’ü de Türk’ü de , Hristyanı da … her türlü dine ve etnik kökene sahip her türlü insanı kardeştir. Bizler bu ülke topraklarında hep beraber kardeşçesine huzurla yaşamak adına her türlü mücadeleyi vereceğiz. Bizleri ayrıştırmak sureti ile yapacağınız her türlü saldırı boşuna , bu sefer BAŞARAMAYACAKSINIZ. Yaşanan olaydan dolayı üzüntümüzü duyduğumuzu ifade etmek isteriz, yaralı arkadaşlarımıza da acil şifalar dileriz” ifadelerine yer verdi.

Reklam

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.