HATAYLI İREM ÇAPAR BANGKOK’TA TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDECEK « Hatay Yeni Haber Gazetesi

25 Nisan 2024 - 15:33

HATAYLI İREM ÇAPAR BANGKOK’TA TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDECEK

reklam
HATAYLI İREM ÇAPAR BANGKOK’TA TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDECEK
Son Güncelleme :

17 Temmuz 2019 - 15:32

309 views

Hataylı İrem Çapar Bangkok’ta Türkiye’yi temsil edecek

Hatay’ın gururu Milli sporcu İrem Çapar, başarılarını yurtdışında da sürdürmeye devam ediyor.

Aslanyürek Spor Kulübü’nde antrenör Cemal Dağlıoğlu’nun çalıştırdığı Milli Sporcu İrem Çapar, 7 defa Türkiye şampiyonu, 3 defa Muay-Thai dalında dünya şampiyonu olmasının yanında boks, kick boks ve muay thai dallarında da sayısız başarı kazanarak adından söz ettirmeye devam ediyor.

Muay Thai dalında Dünya ve Avrupa şampiyonluğu unvanına sahip olmasının yanında sayısız Türkiye şampiyonluğu bulunan Hataylı sporcu İrem Çapar, dünyanın en prestijli dövüş organizasyonu olan IFMA A Class Elitte Dünya Muay Thai şampiyonasına katılacak.

VEKİLLERDEN ÇAPAR’A ZİYARET

19-30 Temmuz 2019 tarihleri arasında Bangkok’ta düzenlenen “Muaythai Is Coming Home” sloganıyla düzenlenecek olan turnuva öncesinde Çapar’ı CHP Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur ve Serkan Topal ziyaret ederek çalışmalarında başarılar dilediler. Sporcuyu çalışmalarını sürdürdüğü Aslanyürek Spor Kulübü’nde ziyaret eden vekiller Çapar’a yarışacağı turnuvada başarılar dilediler.

ÇAPAR: BANA DESTEK OLAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM

Yarışacağı turnuva öncesinde gazetemize özel açıklamalarda bulunan başarılı sporcu İrem Çapar, “2000 yılında Hatay’da doğdum. Mustafa Kemal Üniversitesi’nde Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu’nda Beden Eğitimi Öğretmenliği okuyorum. Bu spora babamın teşvikiyle başladım. 2010 yılında ilk olarak Cemal Dağlıoğlu hocamın yanında Muay Thai dalında minikler kategorisinde başladım. Yıldızlar kategorisinde 2013 yılında Türkiye şampiyonu, 51 kilogramda İstanbul’da yıldız bayanlar kategorisinde dünya şampiyonu oldum. 2014 yılında yıldızlar kategorisinde Muay Thai dalında dünya şampiyonu oldum. Aynı yıl Malezya’da dünya şampiyonu oldum. 2015 yılında Muay Thai dalında 57 kiloda Türkiye şampiyonu oldum. 2016 yılında genç bayanlarda kick boks’ta 56 kiloda Türkiye şampiyonu oldum. Boks branşında da 54 kiloda Türkiye şampiyonu oldum. 2017 yılında genç bayanlar kategorisinde Türkiye şampiyonu oldum. Aynı yıl Tayland’ın başkenti Bangkok’ta düzenlenen turnuvada 57 kiloda üst genç bayanlar kategorisinde dünya şampiyonu oldum. 2019 yılında da Türkiye şampiyonu oldum. 2019 Temmuz ayında Bangkok’ta düzenlenecek büyükler turnuvasına gitmeye hak kazandım. Bana destek olan aileme, hocalarıma ve ziyaretime gelen milletvekillerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.  (Haber-Fotoğraf-Kamera: Levent AŞKAR)

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.