Hatay’da Ahilik Haftası kutlanacak « Hatay Yeni Haber Gazetesi

14 Mayıs 2024 - 17:06

Hatay’da Ahilik Haftası kutlanacak

Ahi Evran’ın doğumunun 851. yıldönümü dolayısıyla Ahilik Haftası kutlamaları Hatay’da da gerçekleşecek.

reklam
Hatay’da Ahilik Haftası kutlanacak
Son Güncelleme :

11 Eylül 2022 - 13:38

563 views

Hatay’da Ahilik Haftası kutlanacak

Ahi Evran’ın doğumunun 851. yıldönümü dolayısıyla Ahilik Haftası kutlamaları Hatay’da da gerçekleşecek.

Hatay Valiliği himayelerinde Payas Belediyesi, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası, Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanlığı ve Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi katkılarıyla kutlanacak programlar 12 Eylül’de başlayıp 18 Eylül’e kadar sürecek. 13 Eylül Salı günü Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayacak programda 10.30’da Hatay Valiliği ziyaret edilecek. 11.30’da Hatay şehitliği ve vefat eden esnaf büyüklerinin kabirleri ziyaret edilecek. 14 Eylül’deki program ise Payas, Dörtyol ve Erzin’de gerçekleşecek. 10.00’da Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak program ilin ahisi, kalfası ve çırağına ödüllerinin verilmesiyle devam edecek. Payas’taki program ahilik kaftanı giydirilmesi, mehteran bölüğü gösterisi ve ikramlar ile sona erecek. Dörtyol’da ise saat 14.00’te Halk Eğitim Merkezi kırmızı salonunda “Ahilik Teşkilatı’nda iş ve meslek ahlakı” konulu konferans düzenlenecek. Ardından Erzin’de esnaf ziyartlei gerçekleşecek. Programlar 16 Eylül’de saat 13.00’te Habib-i Neccar Camii’nde vefat eden esnaf ve sanatkarların ruhuna mevlit okutulmasıyla sona erecek.

TEKSÖZ: PROGRAMLARIMIZA TÜM VATANDAŞLARIMIZ DAVETLİDİR
Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Abdulkadir Teksöz, Ahilik Haftası’nın 851. yıldönümü kutlamalarına tüm vatandaşları davet etti. Teksöz; “Geçtiğimiz yıl Türkiye’de yılın ahisi ilimizden seçilmişti. Bu derece işini severek ve ciddiyetle yapanların kenti olan Hatay’ımızda kutlanacak olan Ahilik Haftası kutlamalarımıza tüm vatandaşlarımızı davet ediyor, aramızdan ayrılan meslek büyüklerimize, esnaf ve sanatkarlarımıza Allah’tan rahmet diliyoum” dedi.

Reklam

Reklam

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.