Hatay Valisi Mustafa MASATLI’nın Asırların Felaketi 6 Şubat Depreminin Yıl Dönümü Anma Mesajı « Hatay Yeni Haber Gazetesi

27 Nisan 2024 - 17:11

Hatay Valisi Mustafa MASATLI’nın Asırların Felaketi 6 Şubat Depreminin Yıl Dönümü Anma Mesajı

Hatay Valisi Mustafa Masatlı 6 Şubat depreminin 1. yıl dönümünde anma mesajı yayımladı.

reklam
Hatay Valisi Mustafa MASATLI’nın Asırların Felaketi 6 Şubat Depreminin Yıl Dönümü Anma Mesajı
Son Güncelleme :

06 Şubat 2024 - 2:55

140 views

Hatay Valisi Mustafa MASATLI’nın Asırların Felaketi 6 Şubat Depreminin Yıl Dönümü Anma Mesajı

Hatay Valisi Mustafa Masatlı 6 Şubat depreminin 1. yıl dönümünde anma mesajı yayımladı.

Vali Masatlı mesajında: “Bugün, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve başta ilimiz Hatay olmak üzere on bir ilimizi etkileyen, on binlerce insanımızın hayatını kaybettiği, milyonlarca insanımızın da evsiz kaldığı asrın afeti büyük depremin yıl dönümü.
Bu felaketin ve kayıplarımızın acısını hâlâ yüreğimizde taşıyoruz. Bir insan ve bir şehir için tarifi imkânsız acılardır bunlar. Elbette; zaman, sabır ve mücadele gerektiren bir sürecin içindeyiz. Devletimizin gücünü, milletimizin serdengeçti mizacını, bu acı olayla bir kez daha hissettik, gördük, yaşadık. Büyük devlet olmamızın şiarı olan “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.” anlayışı ve ruhu, her zaman ve şartta olduğu gibi bu zor dönemde de bir kez daha vücut buldu.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN Beyefendi’nin liderliğindeki Devletimiz ve milletimizin fedakârlığı ile büyük bir destan yazılıyor. Adeta küllerimizden yeniden doğuyoruz. Depremin yarattığı kaos ve yıkım, yaşamın kaçınılmaz belirsizliklerini önümüze sererken hayatın ne kadar kırılgan olduğunu bizlere bir kez daha göstermiş oldu. Ancak bu kırılganlık, aynı zamanda direncimiz ve dayanma gücümüzü de beraberinde getirdi.
Bu bakımdan insanımızın gösterdiği direnç, bir araya gelme ve bu topraklarda yaşama iradesi ile dayanışma ruhu, geleceğe olan umudumuzu hep taze tutarak büyük millet olmamızın ruhunu bizlere bir kez daha hissettirdi.
Sarsıldık ama kopmadık. Şehrimizi umutla yeniden ihya ve inşa ediyoruz. Geçmişten güç alarak hiçbir insanımız, aç ve açıkta kalmamalı anlayışıyla geleceğe inanç ve kararlılıkla yürüyoruz.
İyileşme sürecini yaşadığımız Türkiye Yüzyılı’nda da Hatay’ımız, “Şahsi Meselemiz” olmaya devam edecek ve kadim şehrimizi; huzurun, mutluluğun, gücün, kardeşliğin, hoşgörünün, evrensel değerlerin merkezi hâline tekrar getireceğiz. Devletimiz buna muktedirdir.
Bu duygu ve düşüncelerle depremde kaybettiklerimizin aziz hâtıralarının, kalbimizde her daim yaşayacağının bilinmesini istiyor; kaybettiklerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize bir kez daha başsağlığı ve sabırlar, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.
Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın dua ve temennisiyle saygı ve sevgilerimi sunuyorum”dedi.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.